HANGİ KURUM HANGİ PUAN TÜRÜNDEN ALIM YAPACAK?????
-
@paretowilfredo Hangi kurumun hangi puan türünden alım yapacağı ne zaman belli olacak. Bir bilginiz var mı???
-
bundan sonra sayıştay p48 den alacakmış...
-
@Recep_Alemdar kardeşim bu 5-6 aydır bütün forumlarda tartışılan bir konu ancak tahminden öteye gidebilen yok kurumlar bununla ilgili açıklama yapmadı , yapması da beklenmiyor
-
Devlet personel Başkanlığınin bir açıklama yapması gerekir en azından
-
Ona göre bazı sınavlara girmeyiz, yoksa 420 tl çok fazla
-
Tahmini an itibariyle çok zor bir konu hatta bununla ilgili kapsamlı çalışma yapalım dedik, @paretowilfredo kardeşimle sonra yanlış yönlendirme olacaktır diye vazgeçtik. Hele ki şu dönemde her dersin ayrı bir ücrete tabi tutulmasından sonra, ben kendi kanaatimce sınavların çoğunun her bölümden önemli puan türlerinden birini hesaba katarak alıma çıkacağını düşünüyorum. Başka türlüsü akla yatkın gelmiyor, bu nedenle zamanın netleştireceği bir mesele olarak karşımızda duruyor bu konu.
-
Basvurular haftaya baslayacak bu hafta bi aciklama gelir diye umuyorum bekleyelim.
-
@Antimülakat Benim aklıma takılan belki de daha önemli olan konu kurumların puan türü deişiminden haberleri olup her ders için ayrı olarak para verilip verilmediğini bilip bilmemeleri. Çünkü bilmezlerse kamu yönetiminin ya da u.a.ilişkilerin %15 etkilediği alan puan türlerini de kullanabilirler. BDDK, SPK, MUY ve Rekabet Uzm. Yrd. gibi kadrolarda her zaman birden fazla puan türü kullanıldığı için; Hazine, Kalkınma, Ekonomi gibi bölüme has puan türü kullanan kurumların da bu özelliklerini yeni sistemde koruyacaklarını varsayarsak ara sıra aldıkları puan türleri değişen diğer kurumların ve özellikle de aldığı puan türünün tam karşılığı olmayan EPDK gibi birçok kurumun ne yapacağı meçhul.Özellikle de geçmişte P117 gibi bir puan türünden alım yapan kurumların ne yapacağı belli değil... (Tabii GUY gibi alım yaptığı puan türünün bire bir karşılığı olan kadrolar da az sayıda mevcut) Bence çalışma yapmamanız iyi olmuş. Kimse falanca kurum falanca puan türünden alım yapacak şeklinde bir beyanda bulunamaz bence. Kurumun üst yöneticileri bile herhangi bir alım hazırlığı esnasında yeni puan türüne karar vereceği için şimdiden bir bilgiye erişmemiz çok zor. Herkes gk&gy, iktisat, maliye, hukuk, muhasebe ve çeko'ya (bollaşan ÇSGB alımları için) garanti girip 260 TL'yi zaten verecek. İİBF'liler doğal olarak İstatistik'e girmeyecek. Geriye herkesin girerek ya da girmeyerek risk alacağı kamu yönetimi, u.a. ilişkiler ve işletme kalacak. Bu testlere girerek harcanacak para boşa da gidebilir, birçok insanın girmemesi sonucu ortalama puanları aşağıya da çekebilir. ÇSGB uzm. yrd. ilanındaki P114 puan türündeki %5'lik ekonometri yüzünden birçok kişi liste dışı kalmıştı. Yeni puan sisteminde her alan dersine en az %15 ağırlık verildiği için eskisi gibi o puanın %5'lik kısmını çözmediğim için puanım hesaplanmadı da diyemeyeceğiz.
-
@odtüsbky yani şimdi ne yapmamız gerekiyor.başvurularda başladı.ama hukuk iktisat muhasebe ve maliye haricinde neyi tercih etmem gerekiyor bilmiyorum.riske atmamak için o kadar sınav ücreti vermekte pek mantıklı gelmiyor. guy maliye ws için hangi puan türüne göre tercih yapmalıyım.ağlcam artık yaa.
-
2016 kpss zaten iyice bela oldu. 2017 kpssde gümbür gümbür geliyor!
-
Şimdi ben de bir analiz yaptım sgk yı da kattım işin içine 4 standart alan yanında kamu çeko ve işletme içinde para yatırmaya karar verdim. Yardımcı olur umarım kararsız kalanlara
-
@kubraguy Öncelikle bu bir yatırım tavsiyesi değildir. Hiçbir sorumluluk kabul etmeden tarafsız bir gözle şu yorumu yapabilirim:
Bölümün ne bilmiyorum ancak her halükarda 4 ana ders+çeko'ya girmen şart. SGK denetmen yrd.'lığını çekosuz bir puan türüyle almaları maalesef bir ütopya. Lakin bölümün u.a.ilişkiler, kamu ya da işletmeden herhangi biriyse bunlardan birine girmen kesinlikle şart, ne olur ne olmaz belki kurumlar politika değiştirip herkesin kendi alanını ön plana çıkarırlar. Eğer eski sisteme göre p35'in (yeni sistemde p48'in) 88 üstü gelebilecekse yani o seviyedeysen kamu, u.a.ilişkiler ve işletme mezunu olmasan da bu derslere kesin olarak girmelisin ki ilk 200'e ya da ilk 300'e giren bir aday olarak hangi puan türüyle alım yapılacağı belli olmayan 5-6 kişilik alımları kaçırmayasın. Aksi takdirde 88 altı bir puanla tüm derslere girmen pek bir anlam ifade etmeyebilir çünkü bu 3 dersi kullanarak alım yapacak olan kurumlar az kişi alacağı için boş yere işaretlemiş olabilirsin. Ancak 88 puan altıysan girip girmemek senin tercihin. İşletmenin katıldığı puan türüyle alım yapan kurumlar başka puan türlerini de kullanabildiklerinden işletmeci değilsen işletmeye girmemen pek kayıp olmayabilir mesela. Ders seçimleri kurumları puan türü seçimleri resmen strateji oyunlarına dönecek. Allah GUY ve SGK denetmenliği haricinde kurum hedefi koyanların yardımcısı olsun zira onlar zaten 4 ana ders+çeko seçip rahatlarına bakacaklar...
-
Arkadaslar klavuzda şu degisiklik var anlamadım bakar misiniz ?
KPSS değerlendirme işlemlerinde daha önce doğru ya da yanlış hiçbir cevabı
bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara dahil edilmez iken, yeni
uygulamada GENEL YETENEK Testi ile GENEL KÜLTÜR Testinin her birinde ve
ilgili alan testinde en az bir ham puanı bulunmayan adaylar için ilgili alanda ALAN
TESTI PUAN’ı hesaplanmayacaktır.
Bu ne demek şimdi eskiden örneğin p113 işletmeye girmesem %10 etkiliyor diye benim puanım hesaplanmadi suan girmesem puanım hesaplanacak mi yoksa yine hesaplanmayacak mi ? -
@odtüsbky çok teşekkür ederim yaa bu gerçekten iyi oldu.
-
@ziyaretci ilgili alan testinde en az bir ham puanı bulunmayan adaylar için ilgili alanda ALAN TESTI PUAN’ı hesaplanmayacaktır. İşletmeden ham puan için gerekli işaretleme kadar net lazım. Belki 40 soruda 10 net, bilemiyorum, sayısal bilgiler kısmnda kaçar soru gerektiği yazıyordur belki ortalama dahil.