2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@mia6619 bu konuda ben zeynel hocayla gorusmus soruyu kendisine yonlendirmis cevabi da alip grupta paylasmistim
-
Yani şimdi olayları alt alta değerlendireyim diye düşündüm, ÖSYM'nin bizleri sokmuş olduğu durumları anlatmak adına sorularla ilgili verilen kararları yazalım:
1 - ÖSYM 4 soruyu da iptal edebilir. Sonuç, bu soruların büyük bölümünü yanlış yapanlar (3 veya 4 yanlışı olanlar) ciddi avantaj sağlarlar. Bu sorulardan büyük bölümünü doğru yapanlar (3 veya 4 doğrusu olanlar ) avantajlarını kaybederler.
2- ÖSYM kendini aklamak için hiç bir soruyu iptal etmez. Bu ihtimal ciddi sıkıntılara neden olur. Sorular hiç bir sorunun iptal edilmeyeceği kadar açık ve net değil. O halde iptal olmadan süreç tamamlanırsa işler epey karışır.
3- ÖSYM sorular içerisinden 2 tanesini belirler. Bunları iptal eder. Ben şık değişikliği ihtimalini çok düşük görüyorum. ÖSYM açısından soru iptali daha az sıkıntı doğurur.
Şimdi bu üç durumu değerlendirdiğimizde her üç durumda da birilerinin avantajına birilerinin de dezavantajına olacak sonuçlar ortaya çıkacak. Yahu bu bakkaldan aldığın ekmeğin üstüne verilecek 1 TL'yi eksik vermenin vebali gibi bir şey değil ki! İnsanların hayatı, hayalleri, umutları... Daha da ötesi kimlerinin hayata tek tutunma sebebi...
Senin böylesine hayati bir sınavda şaibeye yer bırakacak soru sorma hakkın yok, olamaz! 1 sorunun iptali kaç kişinin mülakata kalmasını sağlayacakken, kaç kişinin de mülakata kalmasına engel olacak. X, Y, Z hocalarının bu sorudaki kanaatleri şu şekildedir. A, B, C hocalarının kanaati ise tam tersi şekildedir. Ne gerek var bu durumları yaratamaya!
Bizim oralarda bir söz vardır: Piyasadaki binlerce sorunun köküne kıran mı girdi derler! Piyasada 10 binlerce iktisat, 10 binlerce tarih, 10 binlerce Türkçe paragraf sorusu var. Bu kadar sıkıntılı sorulara denk getireceğine herhangi bir kaynaktan denk geldiğini sor. Basit veya zor önemli değil. En azından birilerinin içerde veya dışarda kalmalarını kendi kaderleri tayin etsin.
Ne olacak şimdi? Ben şimdiden söyleyeyim. Bu sınava maalesef gölge düştüğünü düşünüyorum. ÖSYM ne karar alırsa alsın, birilerinin durumunu riske soktu.
Ben bakanlıkta yetkili olsam ne yaparım? Buna da gücüm yeter mi bilmem ama bu sınavda mülakata çağrılacak kişi sayısını şaibeli 4 soruyu da hesaba katarak yeniden güncellerim. Başka türlüsünün ideal bir sonuç doğuracağını da inanmam. Böyle bir şeyin olması mümkün mü? Elbette değil ama başka türlüsü de bir türlü oturmuyor, oturmayacak.
-
@discotheque zeynel hocanın görüşü ne peki soru hatalı mı dedi?
-
@mia6619 bir gazili olarak imzamı atıyorum
-
@mia6619 hayir soru cevap dogru diyor, zaten yuksel hoca zeynel hocayi aramis ustune diger proflardan gorus almaya calismis sonuc geldigimiz nokta..
-
@discotheque yüksel hoca kendi doğrusunu çıkarmak işin baya uğraş vermiş anlaşılan bu
-
@Antimülakat göürşlerinize katılmakla birlikte yıllardır ödym sınavlarından edindiğim tecrübeyle bile ösymnin %100 yanlıl olmadan soru iptal ettiğini görmedim.iptal olması için geçen yıl ki kop sorusu gibi açık bariz bir hata olmalı. Soru çözerken bile bazen ikilme düşüldüpünde ‘ösym nin kabul ettiği cevap’ diye bir tabir vardır ki taa ünivetsiteye hazırlık sınavından beri kullanılır:) Sorunun iptal olmamasının hak kaybı yaratacığını düşünmüyorum ösym bilerek isteyerek karmaşa yaratmaya çalışmış oraya ‘kesin’ ibaresini koymamasının tek sebebinin bu olduğunu düşünüyorum.
-
@raskolnikov1 bn yorum yapmicam.
-
Türkçe sorusunun iptal edileceğini düşünen var mı?
-
@dervisoglu hocam Türkçe daha gri bir alan nereye çekersen oraya gider, onun iptal olması zor gibi ben de birçoğumuz gibi yanlış yaptım ama ben böyle anladım bana göre doğru cevap budur denildiğinde pek itiraz edilecek bir durum olmuyor maalesef
-
Abiler bu kafayla para fiskal sorusunun da iptal edilmesi gerekmez mi??
-
@raskolnikov1 göreceli bir alan ki doğru cevabı işaretleyenler de var
-
Yorum yapamaz olduk artık
-
@raskolnikov1 oyle sey mi olur:))) sorunun iptal olmasi lazim o sekilde:)) dedigim gibi osym gorus almis proflardan resmi olarak
-
@discotheque bahsedilen proflardan mı görüş almış hocam 6 prof
-
@darısı-başımıza kimlerden alindigini bilmiyorum ama onlar oldugunu sanmiyorum
-
@raskolnikov1 hocam bu mantıkla gidelecekse 290 olan sorununda iptal olması lazım..Soruda eşit olduğuna dair bir sey dememiş veri eksikliği var..Veri verilmediğine göre 0 kabul ediyoruz ve o şekilde işlem yapıyoruz.. Kurumlar vergisindeki artışın arz şoku yaratma ihtimali var mı ? Var...Buna kurumlar vergisi arz şoku yaratmaz diyemediginiz müddet bu soruda hata yok..
-
@discotheque sildim hocam gönderimi insan ne yapacağını şaşırıyor
-
@oguuzzz hocam soruyu ösym göre doğru yaptım ancak bu kadar hocanın işi gücü bırakıp farklı görüş vermesi karşısında ne diyeceğimi bilemedim
-
Kurumlar vergisi oranini %2-6 arasi dusuruyorlar bir kac ülkede sonuc arz egrisi saga kayiyor,, bu bilimsel bir arastirma..sorunun iptal olmayacagni dusunuyorum bu sebeple.
Kurumlar vergisindeki düşüş işletmelerin vergi sonrası kârlarını artıracaktır
Teoride bu, sermaye yatırımını finanse etmek için mevcut fonları artıracaktır; yeni fabrikalarda, fabrikalarda ve teknolojilerde.
Bu, daha sonra toplam talebin dışa doğru kaymasına neden olur (AD = C + I + G + X-M)
Bu, sermaye malları endüstrilerinde faaliyet gösteren işletmelerin talebini / çıktısını ve karını artırır; makine üreticileri
Yatırımdaki bir artış, bir ülkenin üretken kapasitesi arttıkça LRAS'ın dışa doğru kaymasına da yol açabilir.