HZ.MEVLANA: KISMET ETMİŞ İSE MEVLA; EL GETİRİR, YEL GETİRİR, SEL GETİRİR. KISMET ETMEZ İSE MEVLA; EL GÖTÜRÜR, YEL GÖTÜRÜR, SEL GÖTÜRÜR
darısı.başımıza
@darısı.başımıza
darısı.başımıza tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Açıklanması beklenen sınavdan kısa bir süre sonra Ali Argama kardeşimle yaptığım analiz. 2015 ve 2016’daki analizleri tek başıma yaptım ve tuttu.
2015’te 36-37 den aşağı düşmez söylemleri ağırlıktaydı. Sınav 78.9’da kapadı. 37 doğru yapan 2014 kaymakamlık birincisi, Ahmet Hocanın da Celal diye söz ettiği kardeşim 90 puanla 50. olarak kazandı.
2016 sınavı sonrası 23-24 civarı netle 70’e yakın kapatır dedim. 28’den aşağı kapamaz söylemleri ağır basınca inadına 21-22 dedim ve alan bilgisi ağırlıklı 23 netle kapadı.
Sınavın 23-24 netle kapatacağına yönelik tahmin olumlu bir bakış değil; muhtemel, ortalama bir ihtimaldir. Çünkü, kitapçıklar son derece sert okunuyor.
Son yapılan sınavda BANA GÖRE Anayasa, tarih ve Türkçe soruları geçen yılla nispeten benzerdi. İnsan haklarının biraz daha kolay, sosyo ekonomik yapının ise biraz daha zor olması bu kısmı da dengeledi diyebilirim. Fakat, 3 adet daha zor iktisat ve ortalama 1-2 daha belirleyici idare hukuku sorusu dolayısıyla 2017 sınavının bir önceki sınava göre %10-12.5 daha zor olduğunu belirtebilirim.
Bakanı-bakanlığı; gün-işgünü; kurul-kurum; imar-imar ve bayındırlık... gibi ikilemlerin daha ağırlıkta olduğu bir sınavdı.
Sonuç olarak; geçen yıl olduğu gibi Türkçe’den kimse 3 netten aşağıda kalabilirim demiyor, en azından gör(e)medim. Fakat, sınavı kazandığı hâlde Türkçe’den 1.5 civarı yapan adaylar da oldu geçen yıl. Yine, şu an atanarak kaymakam olan bir kardeşim geçen yıl bana tüm cevaplarını yazdığında 26,5 neti vardı ortalama. Bana kalamam o zaman 28’den aşağı kapamaz muhtemelen dediğinde en kötü olasılıkla kendisine 200’e girersin dedim ve 82.2 puanla 110’larda kazanarak atandı kardeşimiz. ARKADAŞLAR YAZI BANA AİT DEĞİL AMA YAZAN ARKADAŞIN AĞZINA SAĞLIK -
RE: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@ahmetdeniz kardeşim yarın yeni haberlerini bekliyor olacağız
-
Bakıyorum herkez iktisatçı olmuş kamucu da iktisatçı olmuş siyasalcısı da 6 tane prof birleşmiş soru cevap şıkkı hatalı diyor sınavı kazanamayacak potansiyelde ki adamlar iktisat sorusunu tartışıyor. Alanı iktisat değil ama iktisat için yorum yapabiliyorlar
-
Arkadaşlar hepiniz aklıselim insanlarsınız birçoğunuz bu sınavlara girip başarılı olmuş birçoğunuz mülakatta elenmiş insanlarsınız sınavın değerlendirmesini kendinizde az çok tahmin edebilirsiniz bu sınav neden 73 üstü kapatsın veya 75 üstü kapatsın ki yani sınav sorularını birtek ben mi gördüm yapılmayacak kitaplarda soru bankalarında görülmeyecek en az 7-8 soru mevcut iken sınavın bu kadar yüksek kapatması nasıl oluyor hiç mi idrak edemiyorsunuz o zman bu sınav 2018 sınavından çok çok kolay bir sınav olması lazım ki buda imkansız eğer dedikleri gibi 73+ kapatırsa vay halimize biz artık bu sınavı bırakıp işimize gücümüze bakalım çünkü çok ciddi rakipler mevcut demek ben sınavın 70-72 arası kapatacağına inanıyorum Allah emek veren herkesin hakkını versin olmazssa bile pes edip bırakmamak lazım devam etmek lazım
-
@grkmbgcci demediniz mi ablacm 32 gün oldu neden bu işkenceyi bize yaşatıyorsunuz
-
Ham puanı 62-63 olan kazanır bu sınavı türkçe dahil
-
Vay arkadaş ya başlarım sizin kitaplara da yazarlara da soru iptalinden konuyu nereye getirdiler ya ne güzel hangi soru iptal olma ihtimalini konuşuyorduk
-
@luthor kardeşim sen kusura bakma önemli olan birbirimizi kırmamamak
darısı.başımıza tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 2024 YILI KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
Hakaret vari konuşmuyorum sen anlamak ve duymak istediğin şekilde davrandığın için problem yaşıyor olabilirsin insanların duygu düşüncelerini manipüle etmemen konusunda sana tavsiye de bulunabilirim
-
Doğru diyorsun senin gibi adamlara bir şey paylaşmamak lazım kusura bakma
-
RE: 2023 Kaymakam Adaylığı Mülakatları
Duyumcu arkadaşlar kimseye bir şey söylemeyin aksi bir durum olunca siz kötü oluyorsunuz ismi üstünde DUYUM diye belirtmenize rağmen halen sizi sorgulayıp duruyorlar
-
@omrcan işte sizinle bir şey paylaşmaya gelmiyor hemen muhalif hemen aksi bir şey belirtme kardeşim sen benim söylediklerimi dikkate alma istersen tamam mı ?
-
Bir aksilik olmazssa eğer Eylül-Ekim ayında Sınav olacağını düşünüyorum
-
Neden bu site bu kadar sakin arkadaşlar
-
RE: 2023 Yılı Kaymakam Adaylığı Sınavı
Sayınız az olması düşündürücü açıkçası
-
Amirim0 3 aralıkta yapılacak sınav için mi şartlar belli değil yoksa sonra ki zamanlarda yapılacak sınav için mi ?
-
@isimsiz35 var mı duyum hocam yönetmenliğin yayınlanacağına dair