Güncel Ekonomik Sorunları Tartışıyoruzzzz
-
Arkadaşlar döviz neden düşünüyor petrol fiyatları neden düşüyor pandeminin toplam arz ve talebe etkisi nedir burada bunları ve farklı konuları tartışalım mülakatlar açısından iyi olur diye düşündüm.
-
@melezprens bende merak ediyorum nasıl düşürdüler diye araştırmaya fırsatım olmadı bilen biri aydınlatsın bizi
-
@melezprens Sectum-sempra.
Güzel başlık dostum, fırsat bulursam iştirak edebilirim ben de -
Hazine ve maliye bakanı ve MB değişikliklerini piyasa olumlu yorumladı diye düşünüyorum. Ayrıca hafta içi CB piyasaya olumlu mesajlar verince döviz daha da düştü . Ayrıca aşı konusunda olumlu gelişmeler mevcut buda etkili oluyor . Birde haftaya MB toplantısı mevcut kur genelde böyle toplantı öncesi çekiliyor eğer faiz artarsa bir miktar daha düşüş olabilir diye düşünüyorum aksi halde gene çıkabilir . Birde şu var döviz çok hızlı yükseldi özellikle 9 TL den 10 TL olması çok kısa sürdü ve düşüşte aynı şekilde keskin oldu . Hatırlarsak 2018 de kur atağı gene çok seri olmuştu zamanla düştü 5 TL civarına fakat faizler indikçe döviz gene artmaya başladı . Umarım kısa zamanda makul seviyelere gelir .
-
Ekonomiden çok anlamıyorum ama Cumhurbaşkanı'nın piyasalara dönük ciddi mesajlar verdiği ortada. Ekonomik ve hukuki reform söylemlerinin piyasaya olumlu yansımaları olur sanırım.