YÜKSEK LİSANS HAKKINDA HER ŞEY
-
@hayırlısı035 merhaba ben geçmişte finansal yönetim ve sermaye piyasaları. Zorluk kolaylıktan ziyade ilerde sınavlarda çıkması bakımından (banka, SPK vb. gibi) size bu iki dersi önerebilirim. Bunun yanında SPK'nın lisans sınavlarına bakın derim sitelerinden orda hangi aşama da hangi dersler lazım olmuş. İçimden türev geçer ekstra ama doğrusu sizin kararınız. Sonra kötü anmayın
Genel bilgi olması açısından;
birde imkanınız varsa Ifrs'i (ve devamında ki sertifikaları, lisansları) iyi öğrenin (İng. iyise) büyük şirketler ve yurtdışı iş ilanları bunu istiyor genelde. Halihazırda yurtdışında yaşayan ve çalışan bir arkadaşım bile para ettiğini öğrendiği için bunun eğitimine başladı. Biraz yabancı iş ilanlarını kurcalarsanız bu alanda başlangıç işlerin (finan muhasebe kadrolar gibi) maaşları şaşırtabilir. -
@Eltanin yardımcı olduğunuz çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler ilerde ne yapağıma aydınlatıcı oldu
-
@Eltanin kpss-a mikro ve makro türev gibi mi?Eğer öyleyle rahat yaparım..
-
@hayırlısı035 Dostum ben Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunuyum, bana o kadar yabancı ki bu dersler hiçbir fikrim yok ama sizin için işletme mezunu, alanda yüksek lisans eğitimi olan bir dostuma sordum, siz de kendi ilginize göre değerlendirirsiniz, toparlayıp aktarıyorum:
"Finansal yönetim dersinde işletme mezunu ise zorlanmaz, işletmenin finansal tablolarının analizi, bilançonun pasif kısmı ile ilgilenir. Tablo okumayı öğrenir, işine yarar.
Sermaye piyasaları, uzun vadeli borçlanma piyasalarını anlatır. Finansa ilgili ise sermaye piyasaları ve türev piyasaları seçebilir. Piyasalara ilişkin kavramlar başta yabancı gelebilir, okuma yaptıkça anlaşılır. Finans şirketleri, bankalar için bu dersler işe yarar.
İşletme bütçeleri ve kontrol, bütçeler ne zaman, nasıl hazırlanır, denetimi nasıl yapılır ile ilgilidir. Denetim şirketleri için iş görür.
Sonuç olarak; finansal yönetim ile işletme bütçeleri ve kontrol birbirini destekler ve işine de yarar. Üçüncü olarak da sermaye piyasaları ile piyasa araçları hakkında fikir sahibi olursa güzel olur."
-
@plansız verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim
-
Arkadaşlar benim bölüm siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler ama ben iktisattan yapmak istiyorum YL'yi. Acaba alan dışı mı yapmalıyım kendi alanımda mı yapmalıyım şuan kararsızım.
-
Merhabalar Mali hukuk alanında yüksek lisans yapmak için Hukuk fakültesine mi yoksa Maliye bölümüne mi başvurmak gerekir bilgisi olan var mı arkadaşlar
-
@sinavsinavsinav fakülte ile alakanız yok hocam Yüksek lisans yapmak istediğiniz üniversitenin sosyal bilimler enstitüsüne başvuruyorsunuz
-
@schossow99 teşekkürler hocam
-
@phoenix harika bir özet olmuş emeğinize sağlık hocam.
-
Bir kurumun çalışma alanını ilgilendiren konuda yüksek lisans yapmış olmak ciddi bir avantaj sağlar mı?
-
Arkadaşlar halen Hacettepe Iktisat'ta yüksek lisans yapıyorum.Lisans mezuniyetim de ayni okul ve bölümdü. Yüksek lisans mezuniyeti özel sektörde işime yarar mı? Bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa cok sevinirim
-
Arkadaşlar iibf mezunu birisi hukuk alanında YL yapabilir mi?
-
Merhaba şu an ben tezsiz yüksek lisans yapmaktayım uzaktan eğtim , şubatta kaydımı sildircem ve tekrar kayıt yaptırcam tecilimi uzatmak için , ve aynı okulda kaydımı aldırıp aynı okulda farklı bi bölüm yazcam , okulu aradığımda yeni kayıt hakkı kazandığında o zaman kaydını sildir dedi görevli , sizce bi sıkıntı olur mu , bu durumda olan biri varsa yardımcı olursa çok sevinirim