Türkiye Diyanet Vakfı Müfettiş/Denetçi Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
-
Yok artık ilahiyat mezunu olmak mı
-
@primocarnera imam-hatip pardon
-
Tuhaf ilan gerçekten
-
Türkiye diyanet vakfına imam hatip mezunu isteyecekler tabi nesi tuhaf abi bunun? İlahiyat mezunu dese bir nebze anlarım tepkinizi, bende şartları taşımıyorum ama gayet normal bir şey 'müslümanlık karinesi' olarak böyle bir şart öne
sürmüş olabilirler. Ateist bir kimsenin diyanet vakfında çalışıyor olması saçma olmaz mıydı? -
Öyle tabi de p48 den alıyorsun ama yazılı sınavda bu konulardan hiç soru sormuyorsun. Bu duruma tuhaf dedim
-
@blcmert detayına inince kurumiçi çalışanlarına açılmış bir ilan olarak duruyor zaten. Ben şartları taşıyorum ama nedense hiç ümidim yok olacağına dair.
-
@lafz bence olmaz hocam hatta daha iyi bile olabilir sonuçta ateist adamın tarikatlarlar cemaatlerle bağlantısı da olmaz.
-
madem lise mezunu imam hatip istiyosun lisansı da ilahiyat fakültesi iste .tutarlı ol
-
Bu adamlar din adamlarının bilgilerini mi denetleyecek? Yaş şartı da lise mezuniyet şartı da aptalca. Kimse kimsenin imanını bilemez de ölçemez de. Bunlar var ya bunlar... Yazıklar olsun lan! Vatansever şerefli kardeşlerimizin kazanması dileğiyle.
-
A- Başvuru İçin Aranan Şartlar:
1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
2- 01/01/1991 tarihi ve sonrasında doğmuş olmak,
3- İmam Hatip Lisesi mezunu olmak,
4- İslamın Sunni itikadına mensup olmak (4 hak mezhepte geçerlidir)
5- Son 2 yıl içinde Cuma namazlarının en az % 70 ine katılmış olmak ( Cami cemaatleri birliğinden onaylı belgeyi tarafımıza ibra edilmesi gerekmektedir)
6- Erkek adaylar için sünnetli olmak -
@mantıkuttayyr, içinde söyledi: Türkiye Diyanet Vakfı Müfettiş/Denetçi Yardımcılığı Alım İlanı 2021
mi cemaatleri birliğinden onaylı belgeyi tarafımıza ibra ed
Sağlık kontrollerinde el muayenesi yaparlar artık
-
@mantıkuttayyr bende eksik var diyordum ilanda neyseki senin güncelleme ile tamamlanmış
-
Kurum içi olan bir sınav. Ne diyeyim. Allah affetsin din diyanet deyince insan güvenemiyor.
-
Arkadaşlar imam hatip mezunu olmaya takılmışsınız ama 10.maddeyi okursanız birileri için kpss şartı bile aranmayacakmış yani belli ki özel olarak açılmış bir ilan yavaştan uzaklaşalım.
-
@gpale İnsanlar bazı şeyler işine gelmeyince çığırından çıkıp saçmalayabiliyor bu forumda. Daha önce guy başlığında yaşananlardan sonra sizin sayenizde yeni bir örneğe daha şahit olduk teşekkür ederim. Hayatında alnı secde görmemiş Allah kitap ne varsa söven sayan bir kişinin tek derdi islâmiyete hizmet olan bir vakfa denetçi olarak girmesi için "bence daha iyi olur demek". İşte bence de bu ilan böyle "daha iyi olmuş " siz ve sizin cevabınızı beğenenler bu ilana girip kazansaydınız mesela çok yersiz ve abuk bir iş olurdu
-
@lafz
ben müslümanım kardeşim. ama ateist birinin müfettiş denetçi olması hiç de saçma değildir. tarafsız şekilde mesleğini yapacaksa hiç çekinmeden o kişiye görev verilebilir. müfettişler ne tür denetimler yapıyor bu kurumda bilmiyorum ancak din bilgisine ihtiyaç varsa ilahiyat mezunları alınmalı direkt.siz neye nasıl inanıyorsunuz bilmiyorum hocam ama ben kabenin anahtarını sadece güvenilir olduğu için bir müşriğe emanet eden peygambere inanıyorum. sırf güvenilir olduğu ve işini iyi yaptığı için müşriklerden bir yol rehberi alan peygambere inanıyorum. kim neye inanır neye inanmaz kendine tabi.
-
@duha
ilahiyat mezunu bir insanın ne kadar iyi bir müslüman ya da göreve layık olduğunu da bilemeyiz dostum.
ilahiyat mezunu ateist insanlar var onu da hatırlatırım kriteriniz buysa.
müslümanlığı da diplomayla mı dağıtır olduk. buna da mı biz karar verir olduk?unutmayın dostum müslümanlar bu dinin sahibi değil talibidir. dinin sahibi allah tır. ona buna müslümanlık ateistlik etiketi dağıtmak da kimsenin haddine değildir. allah tan rol çalmaktır bu.
-
@lafz seni ne rahatsız etti anlamadım. belli ki söz konusu din ve laiklik ile ilgili fikirler olunca yazılanlardan rahatsız olup, bizi topyekün ''adeyizz'' ilan edecek kadarda yobazlığın sınırlarını zorluyorsun. Diyanet laiklik ilkesi ekseninde kurulmuş ve tüm din ve inançların eşit temsiline uygun olarak kamu hizmeti sunması gereken bir kurumdur. Haliyle vakıf da bu eksende davranması gerekir. farkındayım ütopik bir dünya tasavvuru yapmaktayım ama olması gereken bu. Hiçbir kurum, özel ya da kamu, işe alırken, iş sürecinde ve iş akdine son verirken eşit muamele etmekten imtina edemez. yani din, ırk, cinsiyet ve sayamayacağımız bir çok kriterlere dayanarak, ayrımcılık yapamaz. ayrımcılık yapılacaksa da hukuka (laik hukuka) uygun olarak yapabilir (pozitif ayrımcılık gibi). diyanete veya vakfına memur olarak atanmak için ''müslüman olma'' hatta ''müslüman ama sunnisi'' gibi bir kriter getirilemez. müfettişler kanuna dayanarak işlerini yaparlar bu nedenle sahip olmaları gereken en temel vasıfları idare, hukuk, anayasa, vb. alanları bilmeleridir.
-
@lafz Müslümanlık karinesi lise hayatı olabilir mi? Müslümanlık karinesi! Yapmayın allah aşkına buna böyle kılıf mı olur? Diyanet Vakfı açık açık ayrımcılık yapmış. Kaldı ki kurum içi personelin isimlerini soy isimlerini yazsa da olurmuş. böyle adaletsiz, hakkaniyetten uzak bir ilan.