Devlet Memurlarının Avukatlık Stajı Yapması Mümkün Mü?
-
Evet arkadaşlar bir çok kişinin merak ettiği başlığın sitemizde olmadığını fark ettim. El atmak isteyen olursa buradan yazışmakta fayda olacağını düşünüyorum. Malumlarınız üzere benimde 2 sene sonrası için kafamı ciddi şekilde kurcalayan bir konu. 657 DMK'ya bağlı bir memur, hukuk fakültesinden sonra avukatlık stajını nasıl yapabilir? Bu konuda çeşitli görüşler var. Öncelikle ücretsiz izin konusu. 1 yıllık izin kurtarıyor mu? Bu şekilde aramızda yapan var mı? İkinci bir konuda çocuk yapmak suretiyle 2 yıllık ücretsiz izinden yararlanma. Eşin çalışıp, erkeklerin 2 yıl ücretsiz izne ayrılması...
-
@antimülakat hocam bu baro meselesinden önce avukatlık kanunu taslağı geziniyordu ortada ve memurlara stajın önü açılıyordu, çok heveslenmiştim ama kaynadı gitti.
Şu an hem memuriyet hem evlilik hem de ev kredisi ile 1 yıllık ücretsiz izinle staj yapmak benim için uzak bir hayal son sınıfta olmama rağmen.
rafa kaldırılan kanunun tekrar tartışmaya açılmasını bekliyorum 4 gözle ya da mısırdaki dedemden miras kalmasını
-
@genclerbirlikli birden fazla ihtimali değerlendirmek kadar güzeli yok tabi
Mevcut işin gayet iyi, stajı neden yapmak istediğini tam çözemedim?
Mısır'da deden varsa ve miras kalacaksa mümkünse birlikte gidelim
Şu durumda ev kredisi ciddi sorun, aynı sıkıntıyı bende çekeceğim gibi duruyor? Onu düşündükçe her şey iptalle sonuçlanıyor bunu da başka bir başlıkta tekrar değerlendirelim.İlk bahsettiğin konu da üç dört ay önce gündeme geldi diye aklımda kalmış. Kanun taslağı, haberler, siteler vs. yazdı bende hep diyordum nasıl olacak bu iş? Ya iş yerinden izin verecekler çünkü 6 ay adliyelerde 6 ayda hukuk bürolarında staj yapılması gerekiyor. Hal böyle olunca işte nasıl çalışılacaksın? Ya da naylon stajı kabul edecekler. Konu sümen altı edilince de kendi içimde yaşadığım bu kısır tartışma başlamadan sona erdi!
-
@antimülakat staj bileğime bir altın bilezik olsun diye istiyorum açıkçası, zararı olmaz sonuçta avukatlık yapma düşüncem yok
Umarim mısırda bi dedem vardır ve yüklü miras bırakır :d
Memurlara staj konusunda da keşke kurumların hukuk müşavirliklerinde staj kabul edilse, adliye stajı da haftada 2 gün izin gibi bir formülle çözülse... Aslında istenilse yol bulunur ama pek umursayan yok gibi bu durumu, ses çıkaran da yok ki sesimiz duyulsun.
-
@genclerbirlikli doğru diyorsun ama. Adli hakimlik gibi bir düşüncen var mı? Onun için pek yaşa da takılacağını sanmıyorum. Bu arada şaka maka okulu da bitirdin maşallah. Pandemi 3-4 e denk geldi, harika oldu sanki
-
@antimülakat hakimlik değil de savcılık güzel geliyor, ama mülakat kısmı sıkıntı biliyorsun ee o kadar güçlü "referans" ım olsa zaten sayistay ya da idari zorlardım. Şimdilik önümde mezuniyet ve yeterlik var onları yaza halledersem inş sonra bi adli zorlasam mı diyorum
Valla pandemi de iyi oldu o konuda güzel güzel ödev yazıyorum yoksa bu sene halim nice olurdu cmk, iik, miras falan sıkıntı baya
-
...
https:// www. milligazete. com. tr/ haber/6319624/hukuk-mezunu-memurlar-icin-staj-duzenlemesi-geliyor
...
https:// twitter. com /yilmaztunc/status/1353482837605953537