KYK Yapılandırma
-
Benim borcumun vadesi 2018'de gelmişti. Yaklaşık 1 yıl boyunca ödemedim. 2019'da Vergi Dairesi'nde yapılandırma yaptık. Vadesi geçmişler (6183 Tecil Taksitlendirme) ile vadesi gelmemişler (9023 Öğrenim Kredi Borcu) şeklinde ikiye ayırdılar. İkisinin de taksitlerini düzenli olarak ödüyorum. Bu kapsamda iki tane sorum olacak. Birincisi, 7256 Başvuru Formu'nu seçince yapılandırılacak herhangi bir borç çıkmıyor, sebebi nedir? İkincisi, eğer yapılandırılırsa geçmişe yönelik tecil faizi silinir mi yani ödediğimiz tecil faizleri geri iade edilir mi?
-
@bulbasaur ödediğin faizleri geri alamazsın sen internetten başvur vergi dairesi tecili bozup 7256'ya göre yapılandırır.
-
@bulbasaur sadece vadesi geçmiş borçlar yapılandırılabilir. Hatta vadesi 31.08.2020ye kadar olan borçlar. Kyk borcunuz zaten otomatik taksitlendiriliyor vergi dairesi sistemine düştüğünde. Eğer bu taksitlerden vadesi 31.08e kadar olanlar varsa yapilandirmaya dâhil edebilirsiniz.
-
@görünmez-el 6183'ü bozup yapılandıracağım ama diğerini de yapılandıracak mıyım? Yani vadesi gelmemiş olanları.
-
@haniyaki benim ilk taksit ödeme 2021 temmuz ayında başlayacak. Siteye girdiğimde borç görünmüyordu. Vadesi gelmediği için yararlanamayacağım sanırım bu durumda.
-
@haniyaki Hocam okul kredisi borcunu erteletmedim ,borç vergi dairesine düşmüş, bu yapılandırmadan yararlanırsam hemen taksitler ödenmeye başlıyor mu? Yapılandırma yapmazsam ne olur yani icralık mı olurum erteletmeden de yararlanmadim çünkü, ne yapmalıyım?