Jandarma Özel Harekat JÖH Nedir? Nasıl Olunur? Başvuru Şartları Nelerdir?
-
Küçük yaşta kolumu kırdım 3 parmak kadar kalınlığında bi amelyat izim var uzun boylu yapılı biriyim sağlık sıkıntım hiç bir türlü yok o yara izinden bi sıkıntı olurmu
-
@alppkarakaya Hocam yönetmelikte adayların vücutlarının mükemmel olması gerektiği yazıyor. Fakat yönetmeliğin esnediği durumlar oldukça fazla. Bence şansınızı denemelisiniz.
-
Merhabalar benim sol kulak %70 duymuyor sorun olur mu diğer kulakta sorun yok ?
-
@ömer hocam bu durum kesinlikle sorun cikartacaktir.
-
@Phoenix hocam cevap için teşekkürler olabilme gibi bi ihtimal umut yok mu ?
-
@ömer Hocam şansınızı kesinlikle deneyin. Her zaman küçükte olsa bir umut vardır. Fakat Jandarma Özel Harekat çok zorlu eğitimlerden geçen seçkin birimlerden oluşur. Sol kulağınızın zayıf duyması en başta sizin için bir tehlike unsuru oluşturacaktır fakat aynı zamanda silah arkadaşlarınız için de bir tehlike unsuru oluşturacaktır. Bir güven ilişkisi içerisinde oluşturulan timler, görev birimleri içerisinde 360 derece saha hakimiyetinizin olması gerekir.
-
Hocam konu dışına çıktım farkındayım cahiliğime verin yaşım 17 askerlikten muaf olur muyum bu %70 oranla ve çevik kuvvet P.Ö.H düşünemezmiyim her gün araştırmama rağmen net cevap bulamadım
Teşekkürler -
@ömer Estafurullah hocam. tercihiniyap.net ailesi olarak size en iyi şekilde yardımcı olabilmek için buradayız.
JÖH, PÖH gibi seçkin birimlere girebileceğinizi zannetmiyorum. Ayrıca yönetmelikte işitme cihazı kullanan veya ihtiyaç duyan kimselerin alınmayacağı açıkça belirtiliyor.
Askerlikten muafiyet için sorduğunuz soruya gelince yönetmeliğin ilgili kısmını yazıyorum:
II. Yükümlü, Er ve Erbaşlara Hastalık ve Arızalar Listesinin Uygulanması:
Tüm hastalık ve arızalar askerliğe uyarlık açısından Yönetmelik kapsamına alınmıştır. Hastalık ve Arızalar Listesinde her madde hastalık ve arızaların ağırlık derecesine göre A, B, C, D dilimlerine, dilimler de fıkralara ayrılmıştır. A dilimlerinde askerliğe elverişli olan hastalık ve arızalar, B ve D dilimlerinde askerliğe elverişli olmayan hastalık ve arızalar toplanmıştır. C dilimlerinde; A, B, D dilimlerinde toplanan hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat hallerinde geçici olarak askerliğe elverişli olmayan durumları belirtilmiştir. D dilimlerinde barış ve savaşta sürekli olarak askerliğe elverişli olmayan, B dilimlerinde barışta askerliğe elverişli olmayan, savaşta gereksinme duyulduğu zaman askerliğe alınabilecek durumlar belirtilmiştirEK (HASTALIK VE ARIZALAR LİSTESİ)
[...]
KULAK, BURUN VE BOĞAZ HASTALIKLARIMadde 19 - (Değişik : 7/1/2002-2002/3627 K.)
(Değişik paragraf: 16/06/2008 - 2008/13831 S.Yön/37.mad) Bu maddenin değerlendirilmesinde kullanılan ortalama işitme eşikleri, saf ses ortalamalarını (500,1000, 2000 Hz) ifade etmektedir. Odyolojik incelemede işitme kaybı seviyesi A fıkrası bentlerinden iyi olanlar sağlam kabul edilir.
A) 1. Bir kulağın sağlam olması durumunda (0-25dB arası) diğer kulağın total olmayan işitme kayıpları.
2. Her iki kulağın fısıltı sesini 2 (dahil) metreden yukarı (30-40 dB arası) mesafeden işitecek derecedeki sağırlıkları.
3. (Değişik fıkra: 16/06/2008 - 2008/13831 S.Yön/37.mad) Bir veya iki kulakta 4000 (dahil) frekanstan itibaren 60 dB'in üstünde nörosensoriyel işitme kayıpları.B) 1. Bir kulak fısıltı sesini 3 (dahil) metreden (30 dB) mesafeden işittiği halde diğer kulağın fısıltı sesini 1 metreden daha az (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitmesi, tam sağır olması ya da tam sağıra yakın olması.
2. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 ilâ 2 metre arası (40-65 dB arası) mesafeden işitmesi.
3. Bir kulağın işitmesi normal olduğu halde diğer kulakta saf ses odyogramda konuşma frekanslarında total işitme kaybı veya 90 dB ve üzerindeki işitme kayıpları (Bu maddenin değerlendirilmesinde 100 dB seviyesindeki klik stimulusla yapılan işitsel uyarılmış potansiyeller (ABR) testinde cevap elde edilememiş olması şarttır).
4. İşitme kuvvetini, bu maddenin (A) diliminin (1) veya (2) numaralı fıkralarında belirtilen miktar kadar azaltmakla birlikte her iki kulakta 4000 (dahil) frekanstan itibaren 60 dB
in üzerinde nörosensoriyel işitme kaybı. -
Hocam selamun aleykum ben ilahiyat fakültesi öğrencisiyimde üni sonrası sözleşmeli subaylık istiyorum jandarma özel harekat başvurusundan sonra diyelim ki hak kazandım mesleği lisans bi etki yapacak mı rütbe olarak eğer yapacaksa sözleşmeli mi yoksa muvazzaf mı olacağız teşekkür ederim şimdiden.
-
@YarbayTujue rütbe olarak değil ama derece ve kademeye dolaylı olarak maaşınıza bir etki yapacak
-
Anladım hocam saolun jöh de subaylık için harp okulu gerek değilmi illaki.
-
Lazer tedavisi olan Jöh olabiliyor mu ?
-
@Ahmet-Berber iz falan yoksa olabilir tabiki.
-
Merhabalar. Benim ben ankarada askerligimi yapmaktayım. Bütün şartlara uyuyorum ve taktir belgem var sadece lise problemim var şuanda açıktan okuyorum ve benim lisem bitene kadar yaşım dolmuş olur. Şuanda lise okuyo durumundayken başvuru yapabilirmiyim.
-
@brt7 hocam mezun olma şartı var diye hatırlıyorum.
-
Merhaba ben lise son sınıftayım ve Sözleşmeli Er 'liğe başvurdum olaki ben Sözleşmeli Er olursam Ordan JÖH olabilirmiyim ? Sözleşmeli Erlik yapan biri askerliğini yapmasa bile askerliği yapılmış olarak kabul ediliyor ve bu jöh askerde olunuyor ama ben askere gitmediğim için nasıl olabilirim Sözleşmeli er olursam jöh olabilirmiyim ?
-
@onur22 sözlemeli er olarak belli bir süre çalıştığınızda askerliğinizi yapmış sayılıyorsunuz bu sürecin sonunda eğer hala yaşınız jöh yaş sınırını tutuyorsa olabilirsiniz.
-
19 yaşımdayım askerliğe 1 senem var muayene oldum özel harekatçı olmak istiyorum nasıl olabilirim kabul edilir iyim
-
@Aslantaş44 lise mezunu özel harekat polisi olmak mı istiyorsunuz?
-
Hocam ben lise son sınıfa geçtim, liseden sonra yada lisedeyken oluyorsa subaylık sınavlarına girerek kazanıp belirli bir süre işimi subay olarak çalıştıltan sonra askerlik süresi kadar yaptığımda askerliğimi yapmış olarak görünüp JÖH seçmelerine girebilir miyim tabi herşey sırayla inşAllah bu konuda pek bir bilgi bulamadım da size danışmak istedim