KPSS A grubu neden 1 yıl geçerli!!!
-
Arkadaşlar KPSS A grubu puanlarının tekrar 2 yıla çıkarıldığını biliyoruz. Neden bimere falan itiraz etmiyoruz. Mağdur olan 2016 KPSS a grubu öğrencileri hala geç değil sesimizi duyuralım mağduriyetimizi gidersinler.
-
@paretowilfredo @Antimülakat dostlar siz de bir şeyler söyleyecek misiniz ? @Sipsilimarpuc @DELİ-KURT @Sgkzede @Sgkbıkkını @Sahrud @kütüphanesakini
-
@Aristo hocam bu konuyla ilgili başından beri ciddi bir haksızlık söz konusu olduğunu belirtiyoruz ama yeni sınava bir kaç ayın kaldığı şu dönemde söylemlerin bir değişiklik yaratmayacağını biliyoruz. Bundan önce çok kez yazıldı ama bana sorarsanız bunun çözümü idare mahkemesine dava ile çözülebilir. Mahkeme kararı da büyük oranda 2016 sınavına girenleri haklı bulacak ve ilgili yönetmelik değişikliğini iptal edecektir.
-
@Antimülakat hocam bende 2016 yüksek puan aldım fakat çok önceden açıkladılar 1 yil gecerli olacağını bunu da büyük ihtimalle sistem değişikliği için yaptılar. Puan türleri ve sınav sistemi değiştigi için tahminimce. Yani gelcek ilanlarda örneğin 2016 için p40 puanı 2017 için p22 deme konusunda sıkıntı çıkmamasindan dolayı heralde.Mahkemeye davar açılınca bunu öne sürebilirler mi. Onların tek tahmin edemedigi herlade alcak darbe girişimi oldu. Tabi ki bunların hiçbiri 2016 da puan alanların hakkınin yendiği gerçeğini değiştirmez.
-
@atiba muhakkak hocam bu değişiklik belli ki kpss puan türleri değişikliği içinmiş, biz öngöremedik sanırım çoğumuzda böyle bir nedenden ötürü bunun yapıldığını düşünmedi. Şu haliyle mahkeme kararıyla iptal edilirse bu konu, iki durumla karşılaşırız. Birincisi kurumlar 2016 kpss puan türlerini ayrı, 2017 puan türlerini ayrı belirterek listeyi karma yaparak belirler. İkincisi 2017 kpss puan türleri değişikliği de yeniden düzenleme öncesinde olduğu gibi eski haline döner. Ortada bir mağduriyet var, menfaat ihlali var. Ben dava açıldığına ilişkin bir şey de duymadım, keşke de aramızdan birisi puan türleri belirlenmeden idare mahkemesine dava açsaydı.
-
Vallaha bu saatten sonra, 2016 puanlarının geçerlilik süresinin 2 yıla çıkarılacağını düşünecek kadar iyimser olamıyorum. Siz de olmayın bence. Sonuçlar açıklandığından beri kaç kere yazdım BİMER'e. Denildiği gibi ta en başından bir dava açılsaydı belki elimizde somut bir şeyler olurdu. Sınav yaklaşıyor.
2017'ye ilk girecek olanların iyileri ile 2016'dan iyi bir puan alıp da daha iyisini yapmak isteyenlerin yükleneceği bir sınav olacak. Tek artı noktası, 2018'e kadar sadece 2017 puanlılar yarışacak. En makulu, girdiğiniz mülakatlar varsa bile olumsuz sonuçlanmış gibi davranıp, 2 ay daha çalışmak.
-
Dava acmak icin birlesemezmiyiz arkadaslar.
-
Bir idari kararın, güncel idare hukuku çalışanlar daha iyi söyleceklerdie. İdari işlem iptali için yasal bir süreç söz konusudur. Bu süreler geçirilmemiş ise dilekçe süre aşımı sebebiyle ilk incelemede red edilmez. Genel Yönetmelik maddesinin değişikliği 26 şubat 2016'da yapılmış. Buna göre bir analiz yapın.
-
@Aristo aynen katılıyorum KPSS 2016 ya çok çalıştım Çok iyi puanların var Sadece 2016 da girenlere 1 yıl geçerli Sonra 2 yıla dönüyor Bu ne be Zaten hiç sınavda açılmadı neredeyse Açılanlarda 5 -6 kişi alıyor Hakkımızı arayalım 2016 kpssde 2 yıl geçerli olmalı