KPSS ALAN RAMAZANA DENK GELİYOR.
-
@Fişek-MORGEN sanada kardeşim.
-
Arkadaşlar ÖSYM zaten bayram vb. durumlara dikkat ederek tarihleri belirliyor. Benim takıldığım nokta önce ücrete itiraz edildi (burada kesinlikle haklıyız) daha sonra oturumlara itiraz edildi. şimdi sabaha çekilsin, ramazana denk geliniyor diyor. Ramazana denk geldiğini ÖSYM'de biliyor. BU tarihi değiştirmezler. Oturum kısmında rahatsız olan olabilir, yetişemeyen olabilir orada ÖSYM'nin yaptığı mantıklı bir hareketti. Keşke öyle kalsaydı. (Fiyata dikkat ederek) Biraz bencil düşünmeyi bırakmamız gerekiyor. Yoksa kimsenin sınava veya ramazana birşey dediği yok. Sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar.
-
@Bireysel-başvuru kardeşim birsey yapacağı yok sadece yer değişikliği bu da zor değil.
-
Bu ileti silindi! -
Kimseden ses seda çıkmadığına göre destek yok.Neyse arkadaşların canı sağolsun.
-
@Aristo76 hocam bize bir metin oluşturabilir misin özelden atarsan çalışırız üzerinden yaparız haberini
-
@Fişek-MORGEN kardeşim sana zahmet metin oluşturma işini sen yap.
-
@aliveli aslında fişek morgan 1. Sayfada yapmıştı bi baksanıza.
-
@Aristo76 @Antimülakat yarın bu konuya bir bakalım
-
- Herhangi birisi İbadeti ile ya da inancı ile ilgili en ufak bir talebini dile getirdiğinde hemen ''laiklik elden gidiyor eyvah'' diye zırlayan tipler
- Kendisi gibi düşünmeyenin kendisi ile aynı frekansta olmayanın düşüncelerine saygısızlık göstererek o kişinin inanç düzeyini sınamaya kalkan hatta sevap/günah durumunu ölçmeye çalışan ve dindar geçinen tipler
İşte bu 2 prototip den de nefret ediyorum
-
...........
-
arkadaşlar laiklik tüm dini talepleri görmezden gelmek değil olabildiğince her inancın gereğini getirebilmesi için insanlara imkan yaratmaktır. Ülkemizde yarım bilinen laiklik yüzünden insanlar laiklik kavramından tiksindi.
-
.........
-
@caletti kardeşim o zaman sen önce git Anayasanın 24. Madesinde geçen -Din ve ahlak eğitim ve öğretimi Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Din kültürü ve ahlak öğretimi ilk ve ortaöğretin kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır.- maddeyi değiştir. Burda ösym den istenen talep de mi yoksa istenmeyen talep de mi mağdur var. Biraz empati yapalım.
-
.........
-
@caletti kardeşim ben kimsenin orucunu sorgulamiyorum.Sen sgk denetmenliği mulakattina girmişsin, kafan rahat anlıyorum.Bu ülke nüfusunun % 99u Müslüman.Ösymnin sınav oturumlari arasında yer değiştirme yapması gerekir.Diğer Müslüman ülkelerde ramazan gününe sınav konmaz.Hem evliyalarla dalga geçmek senin haddine değil.He bu arada laikliğin kelime anlamını öğren gel.Sanki anayasadan laikliği çıkardım ,oturumlarin yeri değişsin dedim.Bunu bi Hristiyan söylese hoşgörü deriz kabul ederiz.Müslüman olan bi ulkenin,Müslüman bi ferdi olarak talep ettim.Çok bilmişlik yapma.
-
@caletti hacı abi ramazan ve kurban bayramlarına, yılbaşı tatiline de "devlet uygulamalarını dine dayandıramaz" diye karşı çıkıyor musunuz? Kamu kurumlarını ve çalışanlarını iş başına çağırıyor musunuz? Tatil yapan laik dostlar için bir çalışmanız var mı? Bu tür sosyal platformlarda bu uygulamalara karşı çıktınız mı?
-
@Harun-Resid Deve kuşuna “uç” demişler. “Ben deveyim” demiş. “O zaman koş” demişler. “Ben kuşum” demiş. Herkes işine geldiği gibi.
-
@Harun-Resid evliyalara laf edecek kadar gözüne perde inmiş bir insanın doğru yolu anlatabilmek için evliya olmak lazım Allah sonumuzu hayr etsin.
-
Benim burada merak ettiğim bir kaç konu var.
Birincisi islam bu kadar katı kurallar mı içeriyor ki o gün oruç tutacağız sınav değişsin deniyor? Bildiğim kadarıyla eğer gerçekten haklı bir sebebiniz varsa orucu kazaya bırakıp ramazandan sonra tutabilirsiniz ki devletin yaptığı ve şartları kimseye bağlı olmayan bir sınav haklı bir sebeptir diye düşünüyorum.
İkincisi toplum olarak dini neden her zaman her şeyin önüne sokmaya bu kadar meraklıyız? Klişe peşinde koşmuyorum ama islam okuma dini, gelişme ve geliştirme dinidir aslı itibari ile, bu yüzden din bahane edilerek bir sınavın ertelenmesine çalışmak niye?
Sınavın ertelenmesini gerçekten temiz yürekle isteyenlere istinaden niye din karşıtı bir tavırla saldırılıyor? Yukarıda dediklerimi de düşünüyorum ama direk de kestirip kardeş oruç tutma, bunu talep etme demekte biraz hoşgörüsüz bir yaklaşım.
Biz toplum olarak niye her şeyin içinden laiklik, islam, dinci, din karşıtlığı tartışmaları yaratıyoruz. KPSS çok önemli bir sınav evet ama bunun üzerinden bu kadar anlamsız bir tartışmaya sürüklenmeye meyil etmemiz de burada belki kaymakam, idareci, belki bir gün başbakan veya cumhurbaşkanı olacak kişilere yakışmıyor diye düşünüyorum.
Arkadaşlar rica ederim birbirimize saldırmaya kin kusmaya yer aramayalım. Aklın ve mantığın çerçevesinde sağlıklı kararlar vermeye veya daha iyi nasıl oluru düşünmeye çalışalım zira bu toplumun hatta dünyanın bugünlerde buna her şeyden fazla ihtiyacı var, yüzyıllardır yapılan ezberletilmiş veya öğretilmiş kavgalara değil.