2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Mülakat sorularının detaylı paylaşılmasının ilk girenlere haksızlık olduğu konusuna katılıyorum. Ancak şunu da söylemeliyim ki benim alanımdan (uluslararası ilişkilerden) ilk gün girenler tecrübesini paylaşmadı. Beklentim sadece ui alanı dışından soru olup olmadığı ve İngilizce sorunun ui mezunu açısından zorluğuydu. Kimse paylaşmadı ve kamikaze girdim. Mülakattan çıkıp otele geldikten ilk işim ui mezunlarını için mülakat hakkında bilgilendirmek oldu çünkü bu forumda ui mezunu sayısı az bilgi paylaşımının önemli olduğunu düşünüyorum. İlk gün ve benim gibi ikinci gün girenlere haksızlık olmasın diye direkt asla soruları paylaşmadım. Amacım ui mezunlarının az çok neyle karşılacağını bilmesini istememdi.
Mülakat tecrübesini paylaşmak istemeyen kaygılarını anlayabiliyorum ama bunların arasında mülakatı iyi geçmeyip, "herhangi bir şey söylemiyim ki onların daha kötü geçsin, belki beni alırlar böylece" diye sinsi düşünenlerin olduğunu da düşünüyorum. Bu forumda, mülakat tecrübelerinin paylaşılmasını yalvarırcasına isteyip kendi mülakatı bittikten sonra ortadan kaybolan kişiler gördüm. Ben bu ikiyüzlülüğü kaldıramam. Bu forumda, sınav harici konularda da pek çok kişi yardımcı oldu bana. Bu sebeple de bilgilendirme paylaşımı yapmayı borç bildim. Özellikle bu forumda bir avuç insan olduğumuz ui mezunlarına/okuyanlara mesaj kutum daima açıktır.
-
Selamlar herkese. Bugün iktisat alanından katıldım mülakata. Öncelikle şunu belirtmeliyim, ilk günlerde girip tecrübesini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Ki ben de sıramı savınca burada paylaşacağıma dair yazmıştım. Burada soru paylaşımlarını haksızlık olarak değerlendiren arkadaşlara anlam veremesem de saygı duyuyorum. Evet anlam veremiyorum çünkü biliyorum ki, sosyal medyada bilginin bu kadar kolay ve hızlı yayıldığının farkında olan, soruların tartışıldığı böyle platformlardan haberdar olan ve günler ilerledikçe herkese aynı soruları sorma gafletine düşmeyecek bir komisyon ile karşı karşıyayız. Burada yazılanlarla ancak fikir turu yaparsınız, belki sorulan bir soruya bakarken başka bir soru görürsünüz ve sizin mülakatınızda da o soru sorulur. Ben tam da böyle şeyler yaşadığım için teşekkür ediyorum arkadaşlara. Ama işi daha da ileri boyuta taşıyıp, sadece iyi niyetle paylaşım yapan hocalara kadar götürmek de çok hamasi bir durum. Bilen bilir, Alican hoca her ne sınavı olursa olsun, mülakat öncesi paylaşırdı ona yazılan mesajları ve soruları. Yakın tarihte yapılan halkbank sınavında da, vakıfbank sınavında da paylaşmıştı. Öğrenci, takipçi kasmaya, hatta emek hırsızlığına kadar vardırmışsınız işi. Yapmayın bu da kul hakkına girmenin farklı bir boyutu bence. Piyasada artık bu derece tanınır, kaynaklarıyla kendilerini kanıtlamış hocaların böyle bir prime neden ihtiyacı olsun.
Son olarak komisyon çoğu arkadaşın dediği gibi şans meselesi. Ama genel olarak iyi ve güler yüzlü oldukları kanaatindeyim. Hangi bölüm olursa olsun maliye terimlerini çok iyi bilmelerini ve mahfi eğilmezin blogundaki ekonomi sözlüğünü de gözden geçirmelerini son bir dokunuş olarak tavsiye ederim. Gireceğiniz günkü ekonomi ajandasından da mutlaka haberdar olun. İngilizce uluslararası ilişkiler bölümüne daha detaylı soruluyor, sanırım bu çıkarımı tüm forum okuyucuları olarak yapmaya başlamışızdır. Allah herkese hayırlısını versin.
-
Forumda insanların birbiriyle yardımlaşması ayrı şey, soruları baştan sona sıralamak ayrı şey. Mülakata sadece ilk gün katılanların sayısı 80. İkinci gün katılanların sayısı ise 150. 7 güne yayılan mülakat tarihlerinde ilk 2 gün katılanların insanların suçu günahı ne o zaman.
Alican Hoca'yı ben de uzun zamandır takip ederim, kendisini 4T Akademi'den tanırım, ama yaptığı şeyi iyi niyetiyle yapıyor olsa bile sonuçları olumsuz bence.
Mülakatlar tamamlanır, yeni alımlardan konuşulur, 2021 yılının Mart ayında yapılan mülakatlarda sorulan soruları zamanında derleyip bir araya getirmiştim, alın bunlar da sorular, güzel güzel çalışın arkadaşlar deseler amenna.
Ama mülakat süreci henüz tamamlanmamışken, ortada anlaşıldığı kadarıyla belli bir soru havuzu varken ve sorular genel itibariyle bu havuzdan seçiliyorken yapılan şey tam anlamıyla ilk günlerde mülakata giren insanların hakkına girmektir benim gözümde. Yazılı sınav yapılmamış olsa bile unutmayın ki bu hala bir yarışma sınavıdır arkadaşlar.
Tekrar tekrar üstüne basarak söylüyorum, ben Uİ'den girdim, İktisat'tan, İşletme'den girdim ama şu şu alanlardan sorular geldi, bu kısımlara da göz atın arkadaşlar demek ayrı şeydir, ben şu alandan girdim aha bunlar da sorulan sorular demek ayrı şeydir.
-
Arkadaşlar uzun uzun çok güzel durumu ifade eden insanlar olmuş daha fazla ben de açıklayıp ne kendimi ne de sizleri yorayım. Sadece tek bir soru sormak istiyorum izninizle.
-
Arkadaşlar bir arkadaşın mülakatı 50 dakikaya yakın sürdü. Geneli 15 dakika civarı diyor ama ben ilk defa duydum 50 dakika. Böyle uzun geçen var mı?
-
@devito, içinde söyledi: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Arkadaşlar uzun uzun çok güzel durumu ifade eden insanlar olmuş daha fazla ben de açıklayıp ne kendimi ne de sizleri yorayım. Sadece tek bir soru sormak istiyorum izninizle. Açık açık soruları verenlerin bir gram beyni yok mudur ve kendi haklarını da yediklerinin farkında değiller midir:)
cesit insan cok diyeyim ben de size kisaca..
hala yanlisa yanlis diyemeyen, alican guzellemeleri goruyorum..ben de sizin gibi sonradan girsem ben de guzellerdim tabi
biri de demis komisyon bunu bilmiyor mu ?
komisyonun isi gucu yok onla ugrascak..ben net bisekilde biliyorumki sorulan sorulardan bazilari ayni gelebiliyor..o yuzden sinsilik acaba kimlerde onu iyi dusunmek gerekiyor;) -
@sociallymind, içinde söyledi: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Selamlar herkese. Bugün iktisat alanından katıldım mülakata. Öncelikle şunu belirtmeliyim, ilk günlerde girip tecrübesini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Ki ben de sıramı savınca burada paylaşacağıma dair yazmıştım. Burada soru paylaşımlarını haksızlık olarak değerlendiren arkadaşlara anlam veremesem de saygı duyuyorum. Evet anlam veremiyorum çünkü biliyorum ki, sosyal medyada bilginin bu kadar kolay ve hızlı yayıldığının farkında olan, soruların tartışıldığı böyle platformlardan haberdar olan ve günler ilerledikçe herkese aynı soruları sorma gafletine düşmeyecek bir komisyon ile karşı karşıyayız. Burada yazılanlarla ancak fikir turu yaparsınız, belki sorulan bir soruya bakarken başka bir soru görürsünüz ve sizin mülakatınızda da o soru sorulur. Ben tam da böyle şeyler yaşadığım için teşekkür ediyorum arkadaşlara. Ama işi daha da ileri boyuta taşıyıp, sadece iyi niyetle paylaşım yapan hocalara kadar götürmek de çok hamasi bir durum. Bilen bilir, Alican hoca her ne sınavı olursa olsun, mülakat öncesi paylaşırdı ona yazılan mesajları ve soruları. Yakın tarihte yapılan halkbank sınavında da, vakıfbank sınavında da paylaşmıştı. Öğrenci, takipçi kasmaya, hatta emek hırsızlığına kadar vardırmışsınız işi. Yapmayın bu da kul hakkına girmenin farklı bir boyutu bence. Piyasada artık bu derece tanınır, kaynaklarıyla kendilerini kanıtlamış hocaların böyle bir prime neden ihtiyacı olsun.
Son olarak komisyon çoğu arkadaşın dediği gibi şans meselesi. Ama genel olarak iyi ve güler yüzlü oldukları kanaatindeyim. Hangi bölüm olursa olsun maliye terimlerini çok iyi bilmelerini ve mahfi eğilmezin blogundaki ekonomi sözlüğünü de gözden geçirmelerini son bir dokunuş olarak tavsiye ederim. Gireceğiniz günkü ekonomi ajandasından da mutlaka haberdar olun. İngilizce uluslararası ilişkiler bölümüne daha detaylı soruluyor, sanırım bu çıkarımı tüm forum okuyucuları olarak yapmaya başlamışızdır. Allah herkese hayırlısını versin.
alican hoca da hatasinin farkina varmis simdi storysini gordum aklin yolu bir tabi 'cikari olmayan insan' dusununce dogruyu yanlisi ayirt edebiliyor -
Her alımda aynı muhabbet dönüyor. Bazı arkadaşların iyi niyetiyle soruları paylaşacağı belli ancak mülakatın sonlarına kadar kimse bir şey yazmıyor. Süreç bitince soru paylaşan arkadaşlara laf atılmasını biraz ikiyüzlülük olarak görüyorum.
-
@shepherd
Süreç bitince isteyen soruları beline dövme bile yaptırabilir umrumda değil gerçekten ama şu an sadece genel bilgilendirme yapılabilir ki o da yeterince yapıldı zaten. Şu an açıkça soruların verilmemesi gerektiğini ve haklı olduğumu düşünüyorum eğer inkar eden varsa bilin ki henüz mülakata girmemiştir. -
@önemli benim yarım saat sürdü ve sonlara doğru panik atak geçirecektim nerdeyse 50 dk dayanan arkadaşa helal olsun. Ben açıkçası bunun iyi olduğunu düşündüm almak istemedikleri kişiyi daha kısa sürede yollarlar gibi geldi bana ama kendimi avutuyo da olabilirim.
-
@devito hocam kisa suren kisiler de kendini cok iyiydim uzun uzun konusmaya gerek bile kalmadi diye avutuyo hakkinizda hayirlisi olsun
-
@ademsmith ahahahahah o da mantıklıymış. Aynen artık hayırlısı bakalım elimizden geleni yaptık.
-
Bana da genel olarak ekonomik sorunlar,cumhurbaşkanının ekonomi ile ilgili paylaştığı paket, talebin fiyat esnekliği, ing. uc soru. Neden bu kurumda çalışmak istiyorsun sorusu da epey döndü.
-
Fesat olmayın arkadaşlar ya.
-
İleti.kaldirilmistir.
-
@elisa Canımmmm düşündün düşündün bunu mu yazdın tebrik ederim
-
Benim kısa sürdü cevabı doğru ve hızlı verince daha cevap bitmeden yeni soruya geçtiler :)) umarım kpss ve yds puanını dikkate alırlar.
-
@uvyx yazma şöyle kızdırcan tb yi görcen sonra
-
..................
-
Bana da kpss puanin neden dusuk diye soruldu. Çalışmadan girdigim için dedim.