Başkanlık Sistemine Evet İçin KYK Burs Geri Ödemeleri Kaldırılsın...
-
Evet arkadaşlar, böyle bir talepte bulunalım. Twitterda gündem yapalım. En azından KYK burslarını ödemekten kurtuluruz.
mis gibi seçim vaadi işte. Hazır ösym'yi falan dize getirmişken bence denemeliyiz?
-
bugün oyunu satan yarın...
-
arkadaş ülkenin geleceğinin belirleneceği bir seçimde nasıl bu kadar bireysel rant derdine düşebiliyorsunuz anlamıyorum.
-
Kyk borcunu işsiz güçsüz harçlıklarımdan biriktirip ödemiş biri olarak keşke borcu olan bütün gençlerin kyk borcu silinse ama keşke insanın aklına bu talepler seçim zamanı kişisel çıkarlarımız için değil demokratik hakkımız olduğu için talep etsek.Yöneten sınıfta bunu sadece oy maksimizasyonu için değil de sosyal devlet anlayışı için silse.
-
..............
-
İşe oy satma olarak bakarsak 7 Haziran'dan 1 kasıma kaç kişi oyunu sattı?
-
@kasketli-adam Hocam konu ülkenin geleceği olduğunda bireysel isteklerimizi bir kenara bırakmalıyız diye düşünüyorum ben. Evet mi yoksa hayır mı ülkenin geleceği için iyidir orasına bireyler kendileri karar verebilir fakat kitleleri ilgilendirecek bir durumda baskı ve çıkar gruplarından birisiyiz diyerek kendimizi nitelememiz pek ahlaki olmaz, kaldı ki halk olarak biz halk için hangisi daha iyi olur demek yerine kendi yüklerimizden kurtulma pahasına oy vereceksek siyasetçilerin belli azınlıkların çıkarlarını gözetmesini, o azınlıkların da kendi kitlelerinin/gruplarının oylarını çıkarı gözetenlerin lehinde yönlendirmesini meşrulaştırmış oluruz ki bu noktada da fetönün yaptığı meşrulaşır. Rasyonel davranmak lazım, duygu yoğunluğuna kapılmamak da lazım ama insanların geleceğini düşünürken biraz duygusal davranmakta da fayda var gibi sanki be hocam. Hayır için de evet için de bireysel taleplerin yerini toplumsal talepler alırsa belki o zaman daha güzel olur her şey.