Kpss A da aöf ya da uzaktan mezunlarının şansı var mı?
-
İibfyi uzaktan ya da Aöf okumayı düşünüyorum.Artık örgün iibf okumanın pek bir anlamı yok gibi.Kpss alanda şansım olur mu ? Yoksa ille de örgün mü okumak lazım? mezunların atandığını gördünüz mü?
-
@emrekyr tabi ki atananlar var dostum ama artk eskisi kdr yuklu alimlar yok o yuzden cok yuksek puanlilar yigildi ve atanmak icin artk derece yapmaya oynamak gerekiyor aklnda bulunsun. hakkinizdan hayirlisi
-
@rabia89 sağolun tavsiyeleriniz için.kpss alan kısmında ne kadar rekabetin olduğunun farkındayım ama ben mezun olana kadar hükümetin değişeceğini ve alımların bollaşacağını düşünüyorum.ayrıca yanında başka bir bölüm daha okuyabilirim bu süreçte.tek merak ettiğim konu aöfden iyi puanımız olsa bile atanamaz mıyız?
-
oyle bir sey yok tabi ki benim arkadaslarim var atanan,
-
Sitede aöfleri yeren çok var da ondan sordum atanmak imkansız felan deniliyordu
-
@emrekyr yanlış anlama da kardeş örgünler atanabiliyomu ki sen atanacan aöfden atanmak imkansız şu koşullarda örgünler bile dışardayken senin işin zor cok zor ben hiç görmedim zaten alandan atananı b grubundan atanırsın da a da mülakat var komisyonlar aöflüyü kabul etmezler yani.
-
mulakat kismini bilemem ancak orgunde alinan egitimin ( en azindan iktisat icin ) kpss ile ilgisi yok. ben aldigim akademik egitimi kpss surecinde neredeyse hic kullanmadim. kpss sonrasi kurumlarin yazili sinavlarinda ise etkili oldu diyebilirim. zaten kpss sonrasi yapilan yorumlara baktiginizda da " bunlar maliye / iktisat sorusu ise ben ne okudum " gibi yorumlar agirlikta oluyor. orgun egitim iyi ihtimalle bir iki ay kazandirmistir surecte.
-
@justinterrogate mülakatta şansım olmaz mı peki hocam
-
@emrekyr mulakat kismini bilemem derken oransal olarak negatif etkilemesi olasi anlaminda konusmadim gercekten hic bilgim yok kurullar buna nasil bakiyor bilmiyorum
-
Hocam aöften atanan çok aday var yukarıda arkadaşın dediği “biz dışarıdayız seni mi alacaklar” cümlesi tamamen tepkisel yazılmış bi cümle. Sonuçta mülakatta kimsenin bilgisine bakılmıyor. Hepimiz biliyoruz. Sen aöf okuyarak örgün okuyan adamdan daha yüksek puan alacak kapasiteye geldiysen atanmaya da hakkın var.
Sadece kaymakamlık için duydum aöf mezunu alınmıyor diye. O da teamüllerinde varmış. Yakın bir arkadaşımın eniştesi anadolu aöf mezunu ve vergi müfettişi.
-
Hocam aöfli birisi olarak 7 yıldır kamuda merkez uzmanı olarak çalışıyorum. Tabi bu arada örgün de bitirdim. Bu sürede elendiğim mülakat sayıştay oldu ve orda sert bir rekabet var aöfli birisi için biraz daha zor açıkcası, ancak siz kendinizi iyi bir şekilde geliştirir iyi puanlar alırsanız gayet olur. Tavsiyem kesinlikle dilinizi geliştirmeniz olur hala ingilizce eleyici faktör kamu kurumlarında.
-
@aleladeinsan Çok sağolun tavsiyeleriniz için