Maliye kaynak önerisi
-
Arkadaslar klasik sinavlar icin kaynak onerir misiniz ? Üstad-i Maliye almistim ancak hic memnun kalmadim. Murat yayinlari , 4t , Abdurrahman Akdogan vs. bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa sevinirim
-
@yelloww Uluslararası İlişkiler çıkışlıyım, üniversite hayatım boyunca en ufak bir bilgim olmadan sadece 6-7 ayda 0dan hazırlanarak 2020 KPSS Maliye bölümünden 30 net yaptım. Yargı'nın Maliye kitabını 4 defa, Üstad-ı Maliyeyi 1 defa ve en sonunda da A Kadro Maliye konu anlatımını 2 defa ve Maliye Soru-Yorum'u çözümlü cevapları çözerek-okuyarak bitirdim. Maliye konusunda tavsiyem detaylarda boğulmadan, ezber yapmadan mantığını özümsemen yönünde olur. Aralarından en memnun kaldığım kaynağı da sorarsan A Kadro derim. Şunu da belirteyim kendileriyle her hangi bir yakınlığım veya bağlantım yok, bulunduğum şehirde eğitim kurumları dahi yok. İyi çalışmalar dilerim.
-
@poznań-kaymakamı Hocam ben de IR çıkışlıyım. Alan derslerim çok yazıf. İktisat ve hukuk için de kaynak tavsiyeniz var mı?
-
Tesekkurler hocam
-
@carpe-vita, içinde söyledi: Maliye kaynak önerisi
kaynak
Hocam benim dershane hocalarım çok iyiydi ve iktisat ile hukuku kendi fönlerinden anlatıyorlardı yani konu anlatım kısımlarını çoğunlukla hocaların kendi föylerinde çalıştım. Bunlara ek olarak İktisat için Zeynel Dinler iktisada giriş ve KPSS iktisat I-II-III cilt çözümlü soru bankası vardı iktisat için kullandığım. son 5li için ise A kadro nun son 5lisinden de çalışmıştım ve benim hocamın çözümlü kitaplarını almıştım her kürsü dersi için (mikro-makro-son5li) ayrı ayrı satılıyordu. bence iktisat için konu anlatımı her yerde yakın oluyor asıl olay soru çözümlerini iyi yapmak.
Hukuk içinse föylere ek olarak 4Tnin Özel Hukuk konu anlatımını kullandım çok memnundum dışı eflatun renginde 2018 yılı 4. baskı olması gerek. Murat yayınlarının Özel ve Kamu hukuklarını almama rağmen sayfa çeviremedim çok ağır yorucu geldi.Aynı keza konsensusun da 3 ciltini aldım çözümlü soru bankası olarak ama orda da boğuldum adli hakimlik idari hakimlik vs. gereksiz zorlama geldi sadece KPSS düşündüğüm için. Arkadaşlarımda A kadronun fasikülleri vardı onlarda bir uluslarcı için gayet iyi olur diye düşünüyorum. nokta atışları var ve insanı konu anlatımı içinde boğmuyor. Çıkmış soruları üzerlerine düşerek tekrar tekrar çözmeni öneririm. İyi çalışmalar.
-
@poznań-kaymakamı Ayrıntılı yanıtınız için çok teşekkür ederim.