TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. Carpe Vita
    C
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 261
    • En İyi 84
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Carpe Vita

@Carpe Vita

145
    İtibar
    161
    Profil Görüntülemeleri
    261
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Carpe Vita Takip etme Takip Et

Carpe Vita tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı

Mülakat sorularının detaylı paylaşılmasının ilk girenlere haksızlık olduğu konusuna katılıyorum. Ancak şunu da söylemeliyim ki benim alanımdan (uluslararası ilişkilerden) ilk gün girenler tecrübesini paylaşmadı. Beklentim sadece ui alanı dışından soru olup olmadığı ve İngilizce sorunun ui mezunu açısından zorluğuydu. Kimse paylaşmadı ve kamikaze girdim. Mülakattan çıkıp otele geldikten ilk işim ui mezunlarını için mülakat hakkında bilgilendirmek oldu çünkü bu forumda ui mezunu sayısı az bilgi paylaşımının önemli olduğunu düşünüyorum. İlk gün ve benim gibi ikinci gün girenlere haksızlık olmasın diye direkt asla soruları paylaşmadım. Amacım ui mezunlarının az çok neyle karşılacağını bilmesini istememdi.

Mülakat tecrübesini paylaşmak istemeyen kaygılarını anlayabiliyorum ama bunların arasında mülakatı iyi geçmeyip, "herhangi bir şey söylemiyim ki onların daha kötü geçsin, belki beni alırlar böylece" diye sinsi düşünenlerin olduğunu da düşünüyorum. Bu forumda, mülakat tecrübelerinin paylaşılmasını yalvarırcasına isteyip kendi mülakatı bittikten sonra ortadan kaybolan kişiler gördüm. Ben bu ikiyüzlülüğü kaldıramam. Bu forumda, sınav harici konularda da pek çok kişi yardımcı oldu bana. Bu sebeple de bilgilendirme paylaşımı yapmayı borç bildim. Özellikle bu forumda bir avuç insan olduğumuz ui mezunlarına/okuyanlara mesaj kutum daima açıktır.

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      Carpe Vita
    • RE: 14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları

Hesaplarıma göre 66-67 gibi bir puanda kalıyorum. Alan sınavında her sorunun 2 puan olması çok etkiledi ve neredeyse tüm yanlışlarım oradan. Barajı geçen arkadaşları gerçekten tebrik ediyorum. Geçemeyenlerle de ileriki sınavlarda mutlaka yine karşılacağız. Hayatınızda bol şans ve başarı dilerim.

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      Carpe Vita

Kurumu aradım. Mülakat günü gelirken imzalı başvuru formunu getirmeniz yeterli, postayla belge göndermeyin dediler. Bilginize arkadaşlar.

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      Carpe Vita
    • RE: Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020

@ekeblad En zoru Türkçeden İngilizce'ye çeviri yapmaktır. Essay yazarken sorulan konuyu biliyorsan takır takır yazarsın. En fazla bazı kelime ve kalıplar aklına gelmeyebilir ya da bilmiyor olabilirsin ama yazıyı sen yönlendirdiğim için ikame sözcük kullanabilir ya da anlatmak istediğini başka kelimelerle başka yoldan anlatabilirsin. Türkçeden İngilizce'ye çeviri yaparken aktif kelime haznenin iyi olması gerekiyor ki anlamı tam verebilesin. İkame sözcüklerin anlamı değiştirme ihtimali var. Çevirdiğin yabancı dile iyi hakim olmam gerekir ki Türkçede olan anlamı orada da verebilesin.

Yabancı dilden Türkçeye çeviri ise çok daha kolay. Çünkü pasif kelime haznesi her zaman aktiften çok daha fazladır ve daha da önemlisi hakim olduğun dile, anadiline çeviri yapıyorsun. Anlamı istediğin kelimelerle, deyimlerle verebilirsin.

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      Carpe Vita

Mülakatım bu sabahtı. Uluslararası ilişkilerden girdim. Öncelikle şunu söyleyim, hangi alandan olursanız olun iktisat ve maliyeden soru soruluyor. Komisyon 5 kişi ve ortam gergin değil. Önce lobide bekliyorsunuz. Sonra sırası yaklaşan lobinin hemen önündeki sıralara geçiyor. İngilizce soru basit ve yorum yapıp konuşabileceğiniz tarzda ama mülakatın etkisiyle insanın aklına ne söyleyeceği gelmiyor o anda. Mülakatın sonuna doğru hızlı tur oluyor, tek kelime cevaplı yaklaşık 6-7 soru art arda. Mülakat yaklaşık 15 dakika civarı. Uluslararası ilişkiler soruları tarih ve küresel siyaset ağırlıklıydı benim. Lütfen özelden mesaj atmayın, herkese hakkında hayırlısını dilerim.

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      Carpe Vita

Geçen seneki iletişim başkanlığı alımından beri bu süreçteyim. İletişimden tanıdık simaların sınavı kazanması beni mutlu etti yolunuz açık olsun. Hem MSB hem hazinenin mülakatından elendim. Hadi msb neyse de bundan ümitliydim biraz, mülakatım iyi geçmişti. Burada tüm mülakat sürecini yazanlardanım. Şu an ulusal ajansın ilanı var ve açıkçası teredütteyim başvurup başvurmamak konusunda. Yazılıyı geçip yine mülakatta hüsrana uğramaktan korkuyorum. Askerlik de geldi çattı sayılır birkaç ay kaldı. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası.

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      Carpe Vita
    • RE: Türk Ulusal Ajansı Uzman Yardımcılığı, Avukat ve Büro Personeli Alım İlanı 2021

@bella Al işte tekrar başladık, diğer kurumlar gibi oldu. Açıklanması 1 ay sürer bunun

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      Carpe Vita
    • RE: Türk Ulusal Ajansı Uzman Yardımcılığı, Avukat ve Büro Personeli Alım İlanı 2021

@nedesek Perşembeye kadar bekleyelim, insanları bu kadar darlamayalım. Çalışanlar biz de olabiliriz sonuçta. Teşekkürler bilgilendirme için

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      Carpe Vita

@Hasso, içinde söyledi: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı

500 kişilik alıma max 250 iibf li başvuracak 75 tanesi mülakata gelmeyecek 75 taneside mülakatta patlayacak, 50 tanesi torpilsizlikten elenecek kaldı 50 kişi.olan 500 kişilik ilana olacak

Öyle bir yazmışsınız ki sanki "sağlam referansım vardı ama başvuramıyorum" der gibi. Senin mantığınla ilan 50 kişilik olsa o 50 kişiyi alacaklar zaten. O zaman ha 50 kişilik olmuş ha 50 bin, bir farkı kalmıyor ki

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      Carpe Vita
    • RE: Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021

@ekeblad Bilmez miyim hocam. Bugüne kadar 3 yds sınavı tecrübe ettim. İlk girdiğim en kolayıydı ben düşük aldım. Son girdiğim cidden zordu yüksek aldım. Kelimeler vs. de şansına karşılaştığın ya da ilk kez gördüğün kelimeler olabiliyor. Ama şu var; hali hazırda 80 civarı puanı olan biri eğer ingilizceden kopmamışsa sınav sonrası, diğer sınava çok çalışmasa dahi 70'in altına düşmez.

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      Carpe Vita

Carpe Vita tarafından gönderilen son iletiler

@twopod Ben daha göndermedim ama insan kaynakları ve idari işler birimini yazın. Başkanlığa gönderirseniz başkanın önüne gider muhtemelen

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      Carpe Vita
    • RE: 2021 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları

@gpale Hayırlı olsun hocam hangi kurum

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      Carpe Vita

@eymenn0618 Hocam sadece iş için değil. 7/24 çalışmayacağız sonuçta. İnsanın kızılaya inesi gelse arabasız gidip gelmek zulüm gibi olur dediğim yerlerde. Neyse ben evrak sonrası detaylı bakıcam ama işimiz bayağı zor sanırım. Tekrar teşekkür ederim cevaplarınız için

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      Carpe Vita

@eymenn0618 Amin hocam. Ankara'da ev çok aslında da araban olması gerek. Eryaman, batıkent civarı çok uygun ama uzak bayağı. Oralarda arabasız yaşamak pek mümkün değil gibi

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      Carpe Vita

@eymenn0618 Cevaplarınız için çok teşekkür ederim hocam. Ev bakmaya başladığımda tam güzergahı öğrenicem kurumdan. Kiraların bu kadar yüksek olduğunu bilmiyordum Ankara'da. Çankaya'da ev tutmak neredeyse imkansızmış. Hadi biz neyse Allah öğrencilerin yardımcısı olsun, gerçekten çok zor

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      Carpe Vita

@eymenn0618 Olabilir hocam ama olmayabilir de çünkü idari hizmet sözleşmesi ile çalışacağız. Aradığımda sorsaydım keşke. Eğer arayacak arkadaş olursa ilk maaş olayını ve servis güzergahını sorup buraya yazarsa çok makbule geçer

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      Carpe Vita

@eymenn0618 Hocam ilk maaş, kadroluda olduğu gibi peşin mi yatıyor acaba bilginiz var mı?

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      Carpe Vita

Az önce kurumla konuştum. Burada daha önce de yazıldığı gibi 15 Ekim gibi başlarsınız dediler ancak kadrolu memuriyette olan 2 haftalık taşınma süresi yokmuş. Benim gibi şehir dışından gelip ev tutacaklar buna dikkat etsin

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      Carpe Vita

Benim olmuş arkadaşlar. Yazılıda ilk 10'daydım. Mülakatım da çok iyi geçmişti. Hiçbir referansım yoktu. Referanssız giremezsin diyenlere aldırmayın. Olmayanlar bırakmasın. Ben bir buçuk yıldır bu sürecin içindeyim, bir şekilde oluyor. Darısı başınıza

KPSS A içinde yayımlandı
      C
      Carpe Vita
    • RE: Öğrenim Kredisi Yapılandırma

Ödemen daha yeni başladıysa yapılandırma yapamazsın. Yapılandırma, vergi dairesine düşmüş ve vadesi geçmiş borçlar için. Sakın e-devlet üzerinden 1 yıl erteleme yapma. Ödeyemeyeceksen bile bırak öyle kalsın. 1 yıllık erteleme yaparsan 7-8 bin lira koyuyor üstüne. Ama erteleme yapmayıp 1 yıl boyunca ödemezsen 700-800 civarı faiz biniyor en fazla. Eğer ilerde yine yapılandırma gelirse o faizin de büyük kısmını siliyorlar. Kesin bilgi.

İİBF içinde yayımlandı
      C
      Carpe Vita