2021-6 Ticaret bakanlığı sözleşmeli pozisyonlarına yerlestirme
-
@Antimülakat dostum bunda tercih yapsak merkezide de tercih mümkün mü? Bir de maaşları hepsinin aynı mı?
-
@onuktekin hocam telegramda merkezi atamaya başvuru yapamazsınız diyenler var birde maaşlar mesaiye göre değişiyormuş
-
@papatyaçayı merkezi atamaya başvuruda sıkıntı yokmuş. Fakat maaş konusunda ile göre değişiyormus. Rotasyon gelme ihtimali varmış sözleşmeliler için de. Bu rotasyon işi düşündürüyor.
-
@onuktekin hocam eğer gönlünüzden geçen bir yer varsa orayı yazın bence rotasyon gelene kadarda belki daha bir yer olur hem artık A grubu ilanlar gıdım gıdım geliyor bir yerden başlamak güzel olur en azından ben böyle düşünüyorum işsizlik can sıkıyor.
-
Aynı durumdayız son güne kadar bekleyeceğim bakalım.
-
@papatyaçayı gümrük muayene,muhafaza da gelecekmiş. Muayene gelirse onu gerçekten istiyorum aslında.
-
@onuktekin muhafazada yaş koşulu var bildiğim muayenede yok zannımca ama ikisine de rotasyon gelmedi mi üstat , inşlh hayırlıysa olsun istediğin kadro:)
Kötü döneme denk geldik bayağı almışlardı zamanında ona rağmen 84 ile kapadı sanırsam muayene en son muhafaza 70'e düşmüştü yanlışım yoksa gelsin kuruduk vallahi . Alım sayıları muayenede daha az tabi . -
@karar muhafazada yaşa takılırım üstad da muayenede var bi şans. İnşallah muhtaç kalmayız. Allah'ın cezaları bir listeyi açıklayamadı.
-
Bu Sözleşmeli pozisyon hakkında çakılı kadroymuş diye bir söylenti var. Başladıktan sonra eğer istifa etmek gerekirse buna engel olacak bir durum söz konusu mu?
-
Arkadaslar benim de kpss-A 90 kusur puanim var. Ama issizlik ve belirsizlik cok yordu. Bu ilan buro personeli icin mi ? B grubu atamalari nasil oluyor tam bilmiyorum. Baska bir yeri kazanirsak direkt istifa edip mi geciyoruz, yoksa muvafakat falan mi veriliyor? . Ayrintili bilgi verebilirseniz cok sevinirim
-
@yelloww sözleşmeli olduğu İçin herhangi bir muvafakat beklemeksizin istifa ederek A grubuna geçebilirsiniz yani sıkıntı olmuyor bir çok arkadaş istifa etmek suretiyle SGK denetmenliğine Kosgeb e vb unvanlara geçti.
-
@motun tesekkur ederim hocam
-
Hocam ben de MSB harita genel müdürlüğüne mülakata çağırıldım ve ayrıca ne olur ne olmaz dıyerek bu alıma da başvuru yaptım. Mülakat belli olana kadar Merkezi atama sonuçlanırsa ona başlamış olacağım daha sonra mülakat da olumlu sonuçlanırsa olumsuz bır durum oluşur mu? İki kurumu da kazanma gibi bir durum söz konusu olursa herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım? Merkezi alıma gıtmezsek 1 sene tercıh yapamıyoruz sanırım fakat MSB açıktan alım oluyor dıye bılıyorum ona gıtmezsek herhangi bir sorun olur mu? Bu konularda kafam çok karıştı yardımcı olabılecek var mı?
-
@motun Hocam ben de MSB harita genel müdürlüğüne mülakata çağırıldım ve ayrıca ne olur ne olmaz dıyerek bu alıma da başvuru yaptım. Mülakat belli olana kadar Merkezi atama sonuçlanırsa ona başlamış olacağım daha sonra mülakat da olumlu sonuçlanırsa olumsuz bır durum oluşur mu? İki kurumu da kazanma gibi bir durum söz konusu olursa herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım? Merkezi alıma gıtmezsek 1 sene tercıh yapamıyoruz sanırım fakat MSB açıktan alım oluyor dıye bılıyorum ona gıtmezsek herhangi bir sorun olur mu? Bu konularda kafam çok karıştı yardımcı olabılecek var mı? Merkeziden yaerleştiğim takdirde daha sonrasında MSB nın de mulakatı olumlu gelırse dılekçe yazmam gerekıyormus diye öğrendım gıtmeyecegımı belırten bu sekılde mı oluyor ?
-
@fathgncr hocam sorun olacağını sanmıyorum 6-7 ay çalışıp sonrada dediğim unvanlara gidenler oldu yani onlara sen istifa ettin beklemen gerek diye bir şey denmedi kaldıki kadrolu memurluktan daha basit şekilde geçiş yapıyorlar. Çünkü kadrolu iken muvafakat süresi var bir arkadaşımız kadrolu muhafaza memuru iken enerji bakanlığı uzman yrd kazanmıştı ancak muvafakati çok geç gelmişti ama sözleşmeli arkadaşlar direk bölge müdürlüğüne gidip sözleşmelerini feshederek diğer unvanlara geçmişti.Ancak geçişlerde iki unvan da sözleşmeli olması durumunda nasıl olur bir bilgim yok.
-
@motun Anladım hocam çok sağol. Pekı ben merkezı atama ıle atandım dığer acıktan alım olan MSB yı kazanıp gıtmesem benım yerıme yedekler gıder degıl mı? Herhangi bir belge veya dılekce gondermem gerekır mı?
-
@fathgncr eğer msb yedek listeside yayınlarsa ilk yedeği sizin yerinize çağırırlar tabii yinede kurumun inisiyatifinde
-
@motun O zaman sorarız dilekçe veya baska bır sey vermemız gerkıyor mu dıye ıkısı de olursa
-
Ticaret ve gümrük bakanlığı büro personeli için zorunlu hizmet yılı ve zorunlu doğu görevi hakkında bilgi sahibi olan var mı?
-
@fathgncr nisan ayı yer değiştirme yönetmelik değişikliğiyle birlikte 3 bölge oldu(eskiden 5 bölge idi) 3. Bölge tamamen Doğu kapıları ve doğudaki gümrük ve dış ticaret bölge müdürlükleri, 2. Bölge nispeten daha iyi yerler tüm Suriye kapıları ve bölge müdürlükleri bunlar dışındaki yerlerin hepsi 1. Bölge 3. Bölge için en az görev süresi 2 yıl en çok 3 yıl, 2. Bölge için en az 4 en fazla 7 yıl , 1 bölge için ise sıralı sistem uygulanıyor yani sırası önce gelenin önce tayin oluyor bu üç sistem muhafaza muayane büro ve ticaret denetmenleri için aynı