Öyle bir yer var ki... Gezdim, Gördüm, Yedim, İçtim Sana da Tavsiye Ediyorum...
-
Arkadaşlar, gezdiğiniz şehirler, ilçeler, köyler, ormanlık alanlar, sahiller, yüksek yüksek tepeler... Birilerinin de buraları muhakkak görmesi gerekiyor dediğiniz, şunları yemeli dediğiniz, Susurluk ayranı gibi içilmesini tavsiye edeceğiniz şeyler için bir başlık açıyorum. Ben gittim gezdim, gördüm, yedim, içtim sana da tavsiye ediyorum kardeşim dediğiniz her şeyi bekliyoruz...
Ben de ilerleyen günlerde tavsiyelerde bulunacağım, memleketinize ziyarete gelecekleri doğru yönlendirmek adına da güzel bir başlık olacağını umut ediyorum. Öyle bir yer var ki TERCİHİNİ doğru YAP!
-
Baslik cok guzel olmus hocam.
-
ilk tavsiye benden olsun boluya yolunuz düşerse yedi gölleri, gölcüğü, abantı, göynük tarihi evleri ve akşemsettin hazretlerinin türbesini ziyaret etmeden geçmeyin sevdiklerinize Bolçi Çikolata dan alıp götürün.
-
@kamikaze hocam bolu aşçıları ve onların ellerinden çıkan güzel yemekleriyle meşhurdur. Yok mu bir tavsiye şu yemeği yerseniz tadına doyamazsınız diyeceğiniz.
-
@Antimülakat aşçıları meşhur doğrudur ama meşhur yemekleri yok hocam benim bildiğim
-
@Antimülakat İzmir'de Birgi köyüne gittiniz mi ? Ben göremedim henüz ama güzel olduğunu duydum. İzmir'in diğer yerlerine göre biraz gizli kalmış tarihi binaları olan bir yer. İzmir'in gezmedik yerini bırakmamışsınız ama belki gözden kaçmıştır, tavsiye edilir.
-
@Hayatım-Sınav gittim hocam, çok eski tarihi kökleri olan bir yer. Beylikler döneminden kalma yapılar var. Ödemiş pazarını gezdikten sonra gidilecek güzel yerlerden. İmamı Birgivi türbesi var, camisi tarihi ve güzel. Her ne kadar minber kısmının kapısını, altın kaplama olduğu için çalmış olsalar da, bir çok güzellik bulabilirsiniz. Benim asıl tavsiyem Ödemiş ovasını görecek seviyede bir dağ yolu var, inanılmaz dik ve toprak yol. O yoldan tepeye doğru çıkıyorsunuz, sanırım 1.000 metrenin üstünde, karşınıza gölcük diye bir yer çıkıyor. Yemyeşil bir yer ve gölün kenarlarında sobadan çıkan dumanı üstünde ahşaptan çay bahçeleri var. O manzarada muhakkak çay içmelisiniz
-
@Antimülakat boluda kubbealti gozlemesi guzeldir hocam yolunuz duserse yedigoller ya da gölcük gezisinden sonra iyi gelir. Kamp yapmayi seviyorsaniz sonbaharda yedigollerde kamp yapin derim
-
@Antimülakat Tahmin ettiğim gibi gözünüzden kaçmamış :girl_tone1: : Kiraz'a bile gittim fırsatım olmadığı bir anda keşfettim bu köyü maalesef. Şimdi bana bina+dağ+ova+yeşillik+ dik yokuş+yürüyüş +ÇAY diyorsunuz. Bende size AH derim göremeden İzmir'den ayrıldığım için, içim cız etti
-
@Hayatım-Sınav merkezi bu kadar bunaltıcı ve yaşam alanı olarak bu kadar bunaltıcı, ilçeleri ise cennetten birer köşe olan başka bir şehir yoktur
-
@Antimülakat Ne açıdan bunaltıcı buluyorsunuz? Bana İzmir seneden seneye köhneleşiyor izlenimi yaratırdı, belki sizi de bu bunaltıyor ya da efsane gibi dolaşan koyun taşındığı için kokan İZBANın yavaşlığı İzmir'in siyasetteki temsil ettiği konum bir de her yatırıma karşı çıkan çevreci avukatları var oldukça nasıl kurtulur bundan bilemiyorum ama ilçeleri kurtarıyor dediğiniz gibi. Sahil evlerinde bir yer vardı, adını tam hatırlayamıyorum ama '...'İn Yeri' şeklindeydi adı. Aile işletmesi , çevresine göre mütevazı görünüşlü ama yediğim en lezzetli kalamar oradaydı herhalde
-
@Hayatım-Sınav hocam sokaklarını gezmenizi tavsiye ederdim ama buralarda değilsiniz belli ki, evlerin birbiriyle iç içe durumu, tek arabanın hatta yer yer gidiş geliş yollarda bile tek arabanın geçebileceği yollar olması, inanılmaz derece de park sorununun var olması, sokak aralarının çok dar olması ve karşılıklı bina balkonlarındaki mesafenin 5-6 metre olması, binaların yan yana olması, bitişik cephe olması... O kadar iç içe ki her şey, Ankara'da büyümüş birisi olarak, bu durumlara zaman içerisinde alışmış olsak da 90 metrekarelik içler acısı evlere 1.300 TL kira istenmesi durumuna hayret etmemek elde olmuyor
-
Amasra arkadaşlar, gezip görülesi bir yer olarak düşünüyorum... Fatih Sultan Mehmet, Amasra'nın fethinden sonra şunları söylemiştir: "Lala, lala Çeşm-i Cihan Bu Mola" İnanılmaz bir doğal güzelliğe sahip. Tabi zaman içerisinde, kapitalizmin rüzgarlarının sert estiği son yıllarda kapılarını para getiren herkese sonuna kadar açması sonrası, üstü açık bir ticarethaneye bürünmüş olsa da, yerli halk oraların bu güzelliğinin kıymetini biliyor. Aşıklar tepesine muhakkak gitmelisiniz.
Bu arada @Hayatım-Sınav ın yeri... dediğiniz yer Çandarlı'da Sunar'ın Yeri olabilir mi?
-
@Antimülakat Doğru insana dediniz ama :girl_tone1: bir kaç yıl sahada çalışmışlığım var İzmir'i adım adım gezdim o yüzden, görmediğim ilçe/mahalle azdır. Köhneleşmeden kastım aslında tam dediğiniz şey, can çekişiyor resmen. Bir de başkent olan bir şehirden sonra tabii boğulmuşsunuzdur. :thinking:
Yanlış hatırlamıyorsam Erol'un Yeri olması lazım. Sahil evlerinde yani Narlıderede. -
@Antimülakat bolu merkezde bolpi'de harran ve kral pide'de kuşbaşılı kaşarlı yiyin. böyle bi lezzet yok. abant yolunda da sucuk ekmekler lezizdir. havasından olsa gerek. aşçılar olayı da büyük ihtimal mengenden, okuldan kaynaklı. lokantalarda, restoranlarda göremedik hiç .)
-
izmir eskifoça tavsiye edilir. en azından sakin bir şehir hayatı.
-
@avocation seferihisar da aynı derece. tam emeklilik hayatı yaşanası yerler.
-
doğu ekspresine atlayıp hemen kars a gitmek istiyorum
-
@davetsiz hazirana nasip olursa hic dusunmseden gidin herkes kisin gidiyor ama yazlari daha guzeldir Kars'in.
-
@Alchemist Öyle bir yer var ki... Gezdim, Gördüm, Yedim, İçtim Sana da Tavsiye Ediyorum... içinde söyledi:
@davetsiz hazirana nasip olursa hic dusunmseden gidin herkes kisin gidiyor ama yazlari daha guzeldir Kars'in.
baskan çıldır ın üzerinde gezip , harika kar manzaralarını görmeyelim mi yani ?