Ticaret Bakanlığı Muhafaza Memuru Alımı 2021 (750 kişi)
-
Bekleyen arkadaşlara hayırlı olsun.
https://www.tercihiniyap.net/ilan/ticaret-bakanligi-muhafaza-memuru-alim-ilani-2021-h13339.html
-
Hayırlı olsun arkadaşlar. Soru sormak isteyenlerin sorularını cevaplayalım. Meslek hakkında kapsamlı bilgilerle tercih edilme sebeplerinizi arttıralım.
-
@antimülakat sizce guy gelirse bu meslek mi daha iyi guy mu
-
@maziyebirbakıver bildiğiniz polis olacaksınız eğer bunu düşünüyorsanız yalnız benim merak ettiğim direkt olarak parkur yaptırması önceki senelerde önce mülakata alıp sonra parkur yaptırıyorlardı
-
@tolgahan-ayyıldız özlük hakları çok iyi yanlız bunun. Norrmal polis gibi değiller.
-
@maziyebirbakıver biliyorum görev yapılan yere göre de daha fazla artıyormuş ama ben sağlık koşulu yüzünden başvuramayacağım
-
Vücut kitle endeksi var mı
-
@colebusthe10 Boy sağlık raporu ve parkur koşulu var
-
@maziyebirbakıver hocam bu mesleğin en güzel tarafı b kadro meslek olmasına rağmen a kadro maaş alınabilmesi. Dezavantajları bakılacak olursa mesaisi olan bir meslek. Yeri gelir 12-24 hatta çok tıkanan yerlerde 24-24 dahi çalıştığın olur. Maaş + mesai + yolluk olan yerlerde 8-9 bini bulan rakamlarda aylık eline para geçer. Rotasyon gümrükte en ciddi sıkıntıdır. Rotasyona tabi olarak 3 bölgede çalışma söz konusudur. Sözleşmeli personel için henüz bir düzenleme yapılmadı ama onlarda rotasyona dahil edilecek diye düşünüyorum. Çalışma şartları açısından Ağrı, Kapıkule, İstanbul, Sarp, Habur çok yoğun yerlerdir. Ciddi stres yüklü yerlerdir.
GUY un en büyük avantajı rotasyon olmaz. Geçici görev olmaz. Maaşın her yerde standarttır. Ama Gümrük Muhafaza da yolluk ve EK5000, EK7500 olmayan yerlerde dahi GUY kadar maaş alırsın.
-
Bir de şunu belirteyim. Gümrük Muhafaza Memurlarına yoğun şekilde geçici görev çıkmaktadır. Neredeyse 2-3 yılda bir kez 3 aylık geçici görevlendirmeler olur. Örneğin Kayseri de çalışıyorsunuz, bir Perşembe günü haber gelir. 3 aylığına Ağrı Gürbulak sınır kapısına 3 aylık geçici görevlendirmeniz çıkmıştır. Bir sonraki hafta Pazartesi gününe kadar ılisiginiz kesilir ve kapının yolunu tutarsınız. Bütün yaz tatili, bütün planlar suya düşer.
-
@antimülakat çok tessekkür ederim. Çingene ruhlu olduğum doğrudur. Ama sürekli şehir değiştirmek pek güzel olmasa gerek...
-
@tolgahan-ayyıldız bildiğin polis değil çok farkı var bu fiziki sınavıda ilk defa yapılıyor eskiden sadece boy vardı şart olarak
-
@engin0516 evet haklısınız ben 2018 yılında girdim mülakatına orada çalışan bir muhafaza memuru ufak ama çok önemsiz bir koşu parkuru testi yapıldığını ama fazla uğraşılmak istenmediği için kaldırıldığını söylemişti bu kadar çok şartı ilk defa gördüm bu ilanda sağlık raporları spor parkurları falan
-
Acaba puan kaça düşer? Öngörüsü olan var mı?
-
@as-soon-as 30 yaş sınırı fiziki parkur ve sağlık raporları insanın kafasını karıştırıyor ama kaç kişi başvurur bilmiyoruz
-
@tolgahan-ayyıldız Önceki senelerde 79'a kadar düştüğü yazılmış. Bundan daha az alımda bir de. Garip.
-
@as-soon-as o zaman sadece mülakat vardı fiziki parkur yoktu
-
@tolgahan-ayyıldız Mantıken daha da düşer diyorum ama bakalım hayırlısı.
-
parkur olayı tam bir saçmalık. uzman çavuş mu alınacak?
-
@ese0303 insan elemekten başka bir açıklaması yok.