TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

TECRÜBELİ KİŞİLERE BİR SORU..

KPSS A
    3
    7
    481
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • ?
      Eski Kullanıcı Son düzenleyen: Eski Kullanıcı

Merhaba arkadaşlar, herkese başarılar. Benim özellikle KPSS-A'ya çalışan veya sınava giren arkadaşlara bir sorum var. Malum kaynak kitaplar çok pahalı. Ben de çevremden elimden geldikçe kaynak kitap bulmaya çalışıyorum. Bugün bir abiden hukuk, iktisat, maliye ve muhasebe kitapları aldım. Hukuğun içerisinde tüm KPSS A dersleri var. Sorun şu ki abi 2015 ve 2016 dönemlerinde hazırlanmış sınava yani kitaplar 2015 ve 2016 basım arada ufak tefek 2017 basımlar var. En önemlisi hukuk alanı tabii ki zira 2017 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi özellikle hukuk kitaplarında yer almıyor. Yer alanlar da biraz yetersiz kalmış. Diğer kanun değişikliklerini vs. söylemiyorum zaten. Biliyorsunuz zaman mühim ve ben de 4.sınıf öğrencisiyim. Yavaştan çalışmaya başladım fakat kaynaklar arasında boğulmak veya kafamı karıştırmak istemiyorum.
      Sorum şu, 2015 ve 2016 döneminden kalma konu anlatımlı ve soru bankalarından değişiklikleri de göz önüne alırsak hangilerini kullanmalıyım? Hukuk (Anayasa, idare, medeni, caza, icra iflas, ticaret, borçlar), maliye, iktisat ve muhasebeden hangileri bu 2015 ve 2016 döneminde sonra çok değişikliğe uğramamıştır? Kısacası hangilerine "o yıldan beri çok kanun değişti veya konular değişti, kullanma, kafan karışmasın" dersiniz merak ediyorum. Umarım anlatabilmişimdir. Görenler cevaplarsa çok sevinirim. Teşekkürler.

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • M
        muddei hususi @Ziyaretçi Son düzenleyen:

@aliihsanglr Medeni ticaret ve borçlarda nerdeyse hiç değişiklik yok ama anayasa ve idare çok değişti, icrada da değişiklikler oldu. Onun haricinde iktisat, muhasebe ve maliyede pek bir değişiklik olduğunu sanmıyorum. Hukukla ilgili söylediklerim bilgi, diğerleri tahmin.

• M
          muddei hususi @muddei hususi Son düzenleyen:

@muddei-hususi cezada da maddi ceza hukuku ile ilgili nerdeyse hiçbir değişiklik yoktur ama cmkda değişiklikler oldu onu da ekleyeyim.

? 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • ?
            Eski Kullanıcı @muddei hususi Son düzenleyen:

@muddei-hususi İcra ve cmk daki degisiklikler çok önemli mi yoksa bir değişiklik gördüğümde o an değiştirebileceğim ufak değişiklikler mi?

• M
              muddei hususi @Ziyaretçi Son düzenleyen:

@aliihsanglr temel bilgiler değişmez dediğiniz şekilde de çalışılabilir zaten kpssde çok detaylı sorulmuyor, ama icra konkordatoya cmkda da seri muhakeme gibi yeni konulara ayrıca bakmak lazım

? 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • ?
                Eski Kullanıcı @muddei hususi Son düzenleyen:

@muddei-hususi Çok teşekkür ederim hocam, sağolun. Diğer derslerle alakalı da bilgisi olanlar paylaşırlarsa sevinirim.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • H
                  Happy 0 Son düzenleyen:

Maliyede vergi hukuku ve bütçe kısmında değişiklikler var onun dışındaki konular için kullanabilirsiniz

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                  • 1 / 1
                  • İlk ileti
                    Son ileti