ege ihracatçı birlikleri 2021 sözlü mülakat
-
-
Arkadaşlar merhaba, ihracatçı birlikler hakkında gördüğüm kadarıyla bir kafa karışıklığı var yukarıdaki arkadaş da yardımcı olmuş sağolsun, ben de birkaç bilgi vermek isterim. Öncelikle ihracatçı birliklere atanırsanız ne iş yaparsınız? Bu çalıştığınız şubeye göre değişkenlik gösterir, sektör şubelerde açıkçası pek görev tanımınız olmaz hemen hemen her işi yaparsınız ama insan kaynakları, muhasebe devlet yardımları gibi şubelerde iş tanımınız daha bellidir. İş yoğunluğu da şubeye göre değişmektedir, sektör şubeleri daha yoğun çalışmaktadır ama özel sektör kadar yoğun olduğunu düşünmüyorum. Maaş konusu şuan için istanbuldaki birliklerde idari memur maaş+ikramiye+performans primi yardımları ile ortalama 7.000 civarı uzman yrd ise 8.000 civarı denilebilir. Ayrıca bayramlarda ve yılbaşında 1.000 TL lik yardım yapılmaktadır. İstanbul dışındaki birliklerde 700-800 TL civarında maaşta bir düşüş olur ona göre hesap edebilirsiniz. Sormak istediğiniz başka bir soru var ise yanıtlayabilirim.
-
@poseidon-0 merhabalar , mülakatta ne gibi sorular sorarlar itkib ve ege için özellikle sorum
-
@pindish mülakatlar birliklerde genelde sohbet havasında geçer. Kendini tanıtır mısın, neden bu kuruma başvurdun gibi sorular sorulur. İlave olarak ihracat rakamlarını başvurduğunuz birliğin alt birliklerinin neler olduğunu ihracatçı birliklerin ne iş yaptığını bilmeniz yararınıza olacaktır. Uzman yardımcılığı pozisyonuna başvuranlar için ingilizce sorular sorulabilir. Örneğin kendini ingilizce tanıtır mısın gibi.
-
ben arandım hocam
-
@ofbideisimbul nasil gecti hocam? On tanismaydi zaten. Ingilizce soru yonelttiler mi?
-
Bir kaç gün kararsızlık yaşadım ama sonunda yazmaya karar verdim. Şirket 2018 yılında buna benzer bir ilan açtı p3 ve p29 puan türleri içermekteydi. P3 için durun gayet normal iken p29 uzman yardımcılığı aday listesinde garip bir şekilde kurumda memur olarak çalışan bir isim vardı. Listede son sıradaydı ve asil olarak kazandı. 2019 yılında iktisat puan türünde 2 kişilik uzman yardımcısı kadrosu açıldı ve asil olarak kazanan iki kişi de kurmda zaten memur olarak çalışan ve aday listede orta ve son sırada yer alan kişiler oldu. Geçtiğimiz yıl tekrar bir alım açıldı. P39, P29 ve P3 alımları içermekteydi. P39 için açıklanan uzman yardımcılığı aday listesinde yine 70 puan almış ve şirkette memur olan bir aday yer almaktaydı. Sonuç olarak ise 90 puan alan değil de bu 70 alan mevcut durumda memur olan arkadaş kazandı. P29 puanına gelecek olursak listede proje bazlı çalışan bir şirket elemanı mecvut idi ve orta sıralarda yer almaktaydı. Şirket, adının çıkmasından korktuğu için listede birinci olan kişiyi asil olarak işe alıp proje bazlı çalışanını ise yedek listede bıraktı. Ancak asil kazananın adaylık sürecinde garip bir şekilde başarısız olduğu iddia edilerek işten çıkarıldı ve yerine proje bazlı çalışan yedek kişi yerleştirildi. Bu seneki alımda da p29 uzman ve p29 memur listelerinde kurum çalışanları var. Dökümanlar internette mevcuttur. Dileyen inceleyebilir. Amacım kimsenin umudunu kırmak da değildir. Ancak bu durumları göz önünde bulundurmanız faydalı olacaktır. Buradan mülakata gitmemek gibi bir sonuca varmanız yanlış olur. Her mülakat bir artı deneyim sağlar ve kpss için daha da motive olmanıza yardımcı olur. Amacım tüm umudunu tek bir yere bağlayıp daha sonra da kendini toparlayamayanlar için küçük bir uyarı vermekti. Lütfen p29 uzman ve memur asillerini iyi takip edin. Ne demek istediğimi 3 hafta içinde anlayacaksınız. Ayrıca tüm ihracatçı birlikleri böyle değildir. Bu durum sadece EİB özel bir durumdur bilginize.
-
@robertdahl-0 bu arkadaşa ek olarak insan kaynaklarını aradığınızda neden kurumda çalışan sözleşmeli torpilli arkadaşları alıyorsunuz derseniz bi de sizi terslerler.
Mülakatta sözde kamera olur.
Ben izmir dışından uçak ve yol parası harcayan işsiz arkadaşlara üzülmüştüm.
2018 yılında iktisat mezunlarından muhasebe puanı istemişlerdi.işte ne alakaysa artık diycemde son alımlarda TORPİL iyice ayyukaya çıkmış.
Bu yer hakkında böyle araştırma yapıyorsanız ve bilmiyorsanız kurumdan tanıdıgınız da yok. -
@robertdahl-0 aslında tüm ihracatçı birlikleri özel bütçeli ve nihayetinde kar maximizasyonu amacıyla çalıştığı için işine en çok yarayacak personelleri işe almak ister. Bu yüzden şirketlerinde halihazırda çalışıyor olanlar diğerlerine tercih edilebilir. Burada üzücü olan listelerdeki belirsizlik. Dediğiniz gibi ben de listeleri araştırdım ve halihazırda kurumda çalışanlar mülakat listelerinde.(hem idari memur hem de uzman yardımcısı kadrosu ) Keşke insan kaynakları bu durumu mülakata girecek diğer adaylara da bildirse ve açıklama yapsaydı. Hoş böyle bir açıklama yapılsa yine rahatsız olanlar çıkabilir. Kurum için de zor bir durum ve zor bir mülakat .
-
@atanmayıbekleyen Bahsettiğiniz gibi tüm birlikler özel bütçeli ve kâr amaçlı kuruluşlar ama nedense çoğu P3 ile personel alıp herhangi bir kurum çalışanına kadro açma gayretinde değil. Çünkü TİM'in yayınladığı insan kaynakları yönetmeliği gereğince iş yapıyorlar. Ama söz konusu EİB'e gelince ortaya şahsa özel puan türleri çıkıyor. Aday için liseteye girmek yeterli bir çaba olarak kabul ediliyor. Örneğin son alımda P39'da 90 puanlı aday varken 70 puanlı aday uzman yardımcılığı için asil olarak seçiliyor. Bir de bakıyoruz ki seçilen aday zaten kurumda idari memur. Malesef ki bu durum sadece bu şirkette oluyor. Yani İTKİB, GAİB, OAİB bu tür işlem yapmazken ya da yapamazken EİB yapıyor. Ne yani EİB özel bütçeli ve kâr maksimizasyonu amacı var da diğerlerinin yok mu? Lütfen kendinizi kandırmayın. Zaten bu tip yerlere başvuran insanlar üst düzey maddi imkana sahip olanlar değil, kpss'de memuriyeti kıl payı kaçırmış ve son bir umut diyerekten buraya başvuru yapmış insanlar. Tüm bu ekonomik sorunların arasında maddi manevi emek harcayarak girişilen işin sonunda büyük bir hüsranla sonuçlanması gerçekten büyük hayal kırıklığı yaratıyor. Ama tabi bu durum şirketin umrunda değil.
-
@robertdahl-0 şu anda 3 Aralıkta yapılacak mülakatlar icinde geçerli midir yani kurumda memur olarak çalışıp başvuranlar mi olabilir
-
P3 idari memurda niye kimse asil olarak gözükmüyor? 10 kişiden kimse yeterli kriterleri karşılayamadı mı yani? Üstelik diğer kadroların aksine bir değil iki personel alımı olacaktı. P3'te asil yok ama P29 idari memur ve uzm. yrd. listesinde yedek bile yazmışlar yoksa bu yedekler P3'ün yerine mi aktarılacak?