2018 KPSS HAKKINDA
-
2018 yılı için soruyorum memurluk bilgisayar işletmeni vhki lerin içinde en yüksek maaşlı yer neresi? Yurtkur maliye bakanlığı üniversiteler gibi? Normal 9/1 memurlukları 2500 civarı alıyor sanırım .Lütfen yardımcı olabilicek biri var mı? Ücret açısından en avantajlı yer neresi? ya da memur olarak kurum içi yükselmek mümkün mü ? Maliye bakanlığında gelir uzmanı yard. sınavına girilebileceğini duydum doğru mu ? şimdiden teşekkürler
-
@Ayşin-Hattat merhaba hangi bölümden mezunsunuz ?
-
@Ayşin-Hattat Merhaba hocam. tercihiniyap.et ailesi olarak 2018 KPSS B için uzun soluklu bir yol haritası çıkartacağız. Meslek tanıtımları, maaş bilgileri, atama puanları, tablolar, öneriler.. Arkadaşlarım sorunuza bazı cevaplar verecektir. Yine de daha fazlası için bizi takipte kalın. İyi günler dilerim.
-
maliye mezunuyum
-
@Phoenix teşekkür ederim
-
@Ayşin-Hattat Rica ederiz hocam. İyi günler dilerim.
-
@Ayşin-Hattat memurluklar içerisinde en yüksek maaş merkezi tercihlerde sırasıyla: Devlet hava meydanları, türkiye elektrik iletişim a.ş, elektrik üretim a.ş., et ve süt kurumu. Daha sonra sgk icra memurluğu gelir. Geriye kalan memurluk maaşları denk sayılır.
Yükselme açısından kurum içi sınav her memurlukta açılır. Belli şartları olur. Önce şef. Sonra müdür yard. Müdür şeklinde devam eder. Maliyede kurumici uzmanlık sınavı nadir açılır, bu ara gündemde ama kesin olur mu derseniz buyük ihtimalle. İstisnai bir durumdur.
Sözlü mülakat ile girilebilecek en ideal yer: Gümrük muayene ve gümrük memurluklari, sonra ptt ve son olarak kyk yurt yönetim memurluğu.