2017 Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakatları
-
@hgrotius cok basit ek ödeme ile ve belli yerlere sadece orada ikemetgahi bulunan kisilere tercih hakki verilecek bu sadece tayin sorunu minimize edilmiş olacak. Ya sacmalik zaten say say bitmiyor bir bölüm var 30 kişi aliyor yani 30 okul var buna 20 tercih hakki veriyor bir bölüm var 3000 kişi alıyor yani 3000 okul ona da 20 tercih hakki veriyor. Bilmiyorum bu kurumlardaki üst duzeydeki insanlarin ya umurlarinda degil ya da saksakciliktan vakit bulamiyorlar.
-
@guyan-gelmiş hocam orada ikameti olan kişiyi oraya atarsan bu sayede kendi elinle özerklik projesinin ilanını yaratırsın. Müfredat gibi bir şeyi bu söylediğinizle sistemle yeknesak uygulamak mümkün olmayacaktır.
-
@Antimülakat devlet fetöye verdiği mucadelenin onda birini pkk ya yapsın mulakatlarda da ona göre davransin hic bir sorun kalmaz.neyse hayırlısı olsun.
-
eba, nitelikli ogretmenin ozellikleri ve cagdas egitim?
-
Disiplin kavramını ve teknolojik gelişmelerde öğretmenin rolünü açıklayın
-
Egitimde fırsat eşitliği
Dersaneler fırsat eşitliğini bozar mi
Güdülenmeyi nasil saglarsiniz
Teknoloji üretkenliği azaltır mı
Egitimde dikkat nedir ve dikkatin egitim acisindan onemi nedir
Teknolojik gelisimler egitimi olumsuz etkilemektedir siz bu dusunceye
katiliyor musunuz veya olumlu oldugunu düşündüren nedir aciklayiniz -
Arkadaşlar öğretmenlik mülakatına girecek erkek adaylar için uygun kıyafet kombinasyonu: protokol laciverti takım elbise, beyaz gömlek, bordo kıravat şeklindedir.Kıyafetleriniz otorite kurmanızı kolaylaştırır, davranış bilimcilere göre iyi giyimli ve zengin görünüşlü birine itiraz etmek sıradan birine karşı koymaya nispeten çok daha zordur.
-
- Anadolu da haftasonları taşınabilir kurs merkezi ihtiyacı karşılanamıyor nasıl çözüm önerirsin?
- taşımacılıkla egitimini surduren ogrenciler hafta sonu kurslarindan faydalanamiyor buna ne gibi çozum onerilerinde bulunursunuz.
-
Sekülerleşme nedir
yeni müfredat hakkında bilgi veriniz:Buluş yoluyla araştırma eleştirme öğrencinin aktif katılımı var yeni mufradatta -
Adana 1. Komisyon
- Akran gruplarinin olumlu yanlari nelerdir
2)Bilgisyar teknolojisinin ogrenciye olumlu yanları nelerdir ? Bir de ek soru 2 nisan da neredeydin ?
- Akran gruplarinin olumlu yanlari nelerdir
-
1.Fiziksel ve ruhsal durumun gelişime etkisi.
2. Bölümünüzde teknolojiden nasıl faydalanır ve geliştirirsin.
izmir 3.komisyon benimkide 1.soru cocugun gelisimdn anne baba tutumlari etkilimidir 2.soruda okullarda projeksion kullanimi ogrencileri sıktıgı gorulmustur bu konudaki dusuncelerinizi aciklarmisiniz ? kendi bransimla bagdastirip acikladim
1~Alaninizla ilgili bilgi ve teknoljik degisimlerin ogrenciler acisndan onemi nedir ...
2~yeniden kurmacilik tanimi.verilip buna gore yeniden kurmacilikta okulun onemi nedir
Teknolojiyi biransinizda nasil kullanirsiniz 2. Soru kirsalda oluyan ogrencilere destekleme egitimi vermek icin ne imkanlar sunulabilir -
-
Telefon tablet bilgisayarın eğitim açısından ve öğrenci-aile açısından nasıl olması gerektiğini açıklayınız?
-
Öğretmenlerin sosyal ve kültürel faaliyetlere katılmasının gelişimlerine ne gibi katkısı olacağını açıklayınız.
Ayrıca sözel olarak; siz değerler eğitimiyle ilgili ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz. Sizce gerekli mi önemli mi?
-
-
Zarftaki sorularim: saglik raporu alan nir ogretmen yillik planda geri kaldiginda bunun telafisini nasil yapar
2 .soru da sunum ile ilgiliydi ama benimkiler biraz zor gibiydi kitaplarda hic gormedim -
- Bulus yoluyla ogretim yapan bir ogretmen olsaniz ogrencilerinizi nasil yonlendirirdiniz.
- Sanal sinifin yararli, zararli yonleri.
,1) özümleme nedir ? 2)eğitimde teknolojinin faydaları ve kullanımı?
-
Ordu 10.komisyon
- Okula yeni başlayan bir öğrenciyi okula nasıl alıştırırsın?
- Eğitimdeki teknolojik gelişmeler yeterli mi? Nasıl geliştirilir?
-
Ankara 30.komisyon(28 nisan)
1)Öğretmen merkezli ve öğrenci merkezli ögretimi karşılaştırın.
2) Okulunuzda öğrencilerinize branşinizla ilgili bir pano hazirlatacaksiniz konu ne olurdu hangi teknolojilere yararlanmalari icin yonlendirirdiniz? -
Uskudar
Cocuga dil gelisimi nasil kazandirilir diye bir soru
Ve
Tablet mi kitaptan mi ders anlatilmalidir neden -
Izmir 7. Komisyonda girdim. Zarf sorularim kolaydi. 1. Ogrencide dinleme becerisini nasil kazandirirsin. 2. Teknolojinin faydalari. Zarf disi baya soru geldi. Vatani vatan yapan ustunde yasayanlardir gibi bi sozu sordular. Ahlak egitimi ve neden devlette calismak istiyosun.
-
uzun sürdü 15dakika kaldm ve ekstra en az 10 soru sordular ama çok iyi çok olumlu bi havada geçti mülakatım..ilk sorum ödev verilmesiyle ilgiliydi ikincisi internet teknolojiyle alakalı bişeydi..bunları da sohbet çerçevesinde cvpladm soru cvp gbi oldu..snra ki ekstra sorularım :
-İyi bir yönetici nasıl olmalı
-Yönetici ve lider arasındaki fark
-Sence senden yönetici mi olur lider mi olur kendi özelliklerine göre
-Sonra meb genel amaçları nelerdir
-peki 1739.sayılı kanun sana ne ifade ediyor neyle ilgili açıklar mısın
-İnternetteki her bilgi doğru mu sence
-Neden anadolu lisesinde ki bir öğrenci temel liseye kaydını aldırıyor altında yatan sebepler nelerdir
-ve son olarak söylemek istedğn bişey. Var mı. Dediler bnde brz durup
Atanmak istiyorum hocam artık yaa yeter dedim gülüştük baya bi son sözlerim bunlar teşekkür ederim dedim olumlu bi havayla birlikte çıktım. İnş olumlu hava puanlarımıza da yansır :))))geçen sefer ki mülakatlar gbi olmasın da... herkesin hakkında hayrlısı olsun... komisyonunuz iyiyse şanslısınız çünkü konuşarak baya rahat bi mülakat geçirmemi sağladılar sürekli soru cvp takılmamamı sağladı bence benim..benden. Bu kdr haberler arkadaşlar... -
- TeknoloJiyi branşınıza nasıl uygularsınız gibi bişeydi2.ödev verirken nelere dikkat etmeliyiz di