Guy çalışma başlığı / 2016/2017 değişikliler
-
Arkadaş geçtiğimiz dönemde bir çok değişiklik oldu bunlarla ilgili bilgileri toplu şekilde bu başlık altında paylaşırsak hepimizin faydasına olur.
●Milli Savunma Bakanlığı üst yöneticisi önceden Bakan dı yeni değişiklikle Müsteşar oldu. (Diye hatırlıyorum yanlışım varsa düzeltin)
● 3 Sayılı Cetveldeki Düzenleyici Denetleyici Kuruluşlara Kişisel Verileri Koruma Kurumu eklendi
-
- Sayıştay Ocak 2016 itibariyle artık iştirakleri de denetlemeye başlamıştır. (6085 sayılı Sayıştay Kanununun 4. Maddesinin ilgili fıkrası)
- 2016 Nisanında 10. bir BİO olarak Kişisel Verileri Koruma Kurumu kurulmuştur. (6698 sayılı Kanun).
- Nisan 2016 yılında 6701 sayılı Kanun ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu kurulmuştur.
- 25 Temmuz 2016 tarih ve 668 sayılı KHK ile Jandarma İçişleri Bakanlığı’na bağlı silahlı genel kolluk kuvveti olmuştur.
- 25 Temmuz 2016 tarih ve 668 sayılı KHK ile Sahil Güvenlik Komutanlığı İçişleri Bakanlığı’na bağlı silahlı genel kolluk kuvveti olmuştur.
- 25 Temmuz 2016 tarih ve 668 sayılı KHK ile DMK’da Jandarma Hizmetleri Genel Sınıfı ve Sahil Güvenlik Hizmetleri Sınıfı eklenmiştir.
- 25 Temmuz 2016 tarih ve 669 sayılı KHK ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları Milli Savunma Bakanına bağlanmış, Başbakan Yardımcıları, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı da Yüksek Askeri Şura üyesi olmuşlardır.
- 25 Temmuz 2016 tarih ve 669 sayılı KHK ile:
- Kara, Deniz, Hava Komutanlıkları Milli Savunma Bakanlığına bağlandı
- Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde Milli Savunma Üniversitesi kuruldu.
- GATA ve askerî hastahaneler Sağlık Bakanlığına devredildi. - Harp Akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okulları kapatıldı.
- 15Ağustos 2016 tarih ve 671 sayılı Olağanüstü Kanun Hükmünde Kararname ile Genelkurmay Başkanlığının atanması ve komutanlığıyla ilgili değişiklik olmuştur.
-
@davetsiz teşekkürler
-
Genel kurmay başkanı ataması nasıl oldu
-
nasıl bir calısma yontemi yapıyorsunuz arkadaslar kpss ile arada zaman az gk gy falanda var ?
-
Yaa bide gib değişiklikleri dikkate alır mı? Bilen var mı
-
@ErtuğrulBey76 aynı soruları sorduklarına göre bszı sorular yeni değişikliklere göre çift cevaplı oluyor güncelleyip sorabilirler diye düşünüyorum ama kesin bi bilgim yok
-
@maliyeciadayi Guy çalışma başlığı / 2016/2017 değişikliler içinde söyledi:
nasıl bir calısma yontemi yapıyorsunuz arkadaslar kpss ile arada zaman az gk gy falanda var ?
kpss ye çalışıyorum ben, guy yokmuş gibi geçen senenin taktiğini kullanıyorum geçen sene bu şekilde kazanmıştım.totem bir nevi
-
@hakimim_25 bk teklif cb atama
-
imece 2017 pdf burdan paylaşacak biri var mı acaba adem kılıç var ama herkes imeceyi tavsiye ediyor
-
@senolforum bulursan bna at
-
https://yadi.sk/d/fDtYcTVw3Gafuq Bu linkten indirebilirsiniz. @senolforum @Albert
-
@özlemm tesekkurlr
-
MEDENİ:
- Đsim değisikliği artık nüfus müdürlüğüne 1 defaya mahsus verilen dilekçe ile
yapılabilmektedir(yürürlüğe girmedi henüz) - Esler bosandıktan sonra çocuğun soy ismini velayet annede ise artık anne isterse kendi soy ismini verebilmektedir
TiCARET: - Limited sirketler artık sigortacılık hususunda aracı olabilmektedir
- Karsılıksız çıkan çekler hususunda eğer çek bedeli 1290 TL altında ise banka o tutarı, eğer
1290 TL üstünde ise 1290 TL verir ve çek hamiline verilir onaylı fotokopisi bankada kalıyor.
BORÇLAR: - Davacı ödünç sözlesmesinin varlığını senetle ispat kuralı gereği miktar veya değeri 2500. TL'lik sınırı geçerse senet veya diğer kesin delillerle ispat etmelidir.
arkadaşlar şimdi TTK ya bakarken çok önemli bir değişiklik buldum, forumlarda da hiçbir yerde görmemiştim..çekin zorunlu şekil şartlarına 2 ekleme yapılmış karekod ve seri numarası. mutlaka eklemeyi yapalım.kanundan baktım.
- Đsim değisikliği artık nüfus müdürlüğüne 1 defaya mahsus verilen dilekçe ile
-
arkadaşlar imecede doğru cevap ile kurumun kabul ettiği cevap farklılık gösteriyor hangisini baz almamız gerektiği konusunda bir fikri olan var mı?
-
https://www.youtube.com/watch?v=oRJWRhkQkmE&feature=youtu.be
izlemenizi şiddetle öneririm..