BDDK Murakıplık, Uzmanlık Alım İlanı (2017)
-
Bddk murakiplik sinavina katılım 380 kisi arkadaslar. Üstad bugün sinifta söyledi. Gidenlerle beraber en son rakam.
-
Sınav sorularını kimse yazmamış arkadaşlar, hatırlayan yok mu
-
Benim ilk klasik sınav tecrübemdi. İçimde korkular vardı ama düşündüğüm gibi olmadı. Gerek kurum gözetmenlerinin kibarlığı olsun, gerek sınava girecekleri düşünüp kumanya dağıtmaları olsun, gerçekten çok memnun oldum her şeyden. En kısa zamanda açıklarlar umarım sonuçları. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.
-
Bankacılık uzmanlık yardımcılığına kaç kişinin girdiğini bilen var mı?
-
@iyimser16 dostum bana da sanki her oturumda giren sayisi azaliyomus gibi geldi sinifin yarisi gelmedi . Sinav giris cikislarinda da binada cok fazla aday yoktu sirf murakiplikta 900 kisinin girmesi gerekiyordu mesela ama toplamda bu kadar bile yoktu heralde.
-
380mis bak görmemiştim arkadas yazmis . Bana da sonuclarin cok uzamayacagini 3 hafta filan gibi bi sürede aciklacagi söylendi
-
Hukuk sorularini hatirlayabildigim kadarıyla yazmaya calisayim,
1-A)Kanunlarin lehe uygulanmasi ilkesini açıklayınız.
B)2014 yilinda cezai mueyyidesi 4 yıl olan 2 yillik uygulanacak kanun yururluge konulmustur. Kemal 2015 yilinda bu kanunun taniminda bulunan fiil dolayisiyla hükümludur.2017 yılında lehe kanunlarin kendisi hakkinda uygulanmasını talep etmiştir. Mehmet ise 2015 yilinda bu kanun kapsaminda işlediği suçtan ötürü ancak 2017 de yakalanabilmistir.Kemal ile Mehmetin durumu?
2-ABC A.S nin üyeleri A isimli üniversite öğrencisi, B isimli ilkokul mezunu ve C tüzel kisisidir.Sirket C tuzel kisisinin atadığı D isimli temsilci aracılığıyla ticaret siciline tescil islemini gerceklestirmistir.
A) A, B, C kisilerini yonetim kurulu uyeligi acisindan inceleyiniz.
B) A diger ortakların muvafakatini alarak ABC A.S ile ayni X isimli baska bir sirkette calisacaktir(kurucu ortagi olacaktir-kuracaktir-yonetim kurulunda gorev alacaktir) durumunu irdeleyiniz.
C)
D)3)X A.S. Kurulus sozlesmesinde, heryil koyulan sermayenin %8 oraninda faiz odemeyi taahhut etmiştir.
A)Yil sonu geldiğinde ortaklar faiz paylarini talep etmislerdir.Durumu irdeleyiniz.
B)X A.S nin %21 pay sahibi ortagi mehmet bey bilanconun onaylanmasini ertelenmesini talep etmiştir.Yonetim kurulu uyesi B boyle bireyin mumkun olamayacagini soylemistir.Mehmet bey konuyu dava edeceğini belirtmistir.3)16 yasindaki ayirtim gucune sahip Ayşe, ogretmenine kazarak ders çıkışında onun arabasini cizmistir.Soz konusu durumu irdeleyiniz.
4)Aysenin Burcuya 02.05.2015 tarihinde muaccel olmus bir borcu vardır.Soz konusu bircu Ayse iyiniyetli olarak 20.08.2015 tarihinde borcunu ödemiştir.Daha sonra borcun zamanasimina uğradığını hatirlamistir.Ayse nin arkadasi Berfin Ayseye uzulmemesini ödediği parayi sebepsiz zenginlesmehukumlerine gore geri alabilecegini soylemistir.Olayi inceleyin.
5)Yokluk,butlan,iptal edilebilirlik kavramlarini karsilastirmali olarak aciklayiniz.
Her zaman ki gibi hatirlayabildigim ve uydurabildigim kadariyla yazdim ifadeler birebir ayni olmasada mumkun olduğunca yakin sanıyorum.
Genel olarak sinavda insani cok zorlayabilecek sorular yoktu, gerçekten insan oldugumuzu hatirlattilar sinav kagidini verdiğinizde bi nasil gecti umdugunuz gibimiydi sorusu bile mutlu etti insani.ingilizce sinavinda hatta 1 ceviri ki ingilizceden Türkçeye nin 7. Sorusu, Türkçe'den ingilizceyeninde ayni sorusuydu yani cevap mevcuttu.Bazi cümlelerde tuhaf kavramlar vardi onun disinda sikintili değildi.10 ar sorudan 20 toplam soru sayisi, cümle çevirisi.
-
Eve gidince iktisat sorularini da yazmaya çalışırım.Umarim hakedenin kazandigi bir sinav olur.
-
@Mimar kardeşim özellikle hukuktan sonra ingilizce için beklenen arada bahçe o kafe fln bomboştu, bize bankacılık uzmanlığın kaç kişi girdiğini öğrenseydim iyi olacaktı ama sanırsam ondada azdı, gözetmen bayağ dert yandı,, bnm girdiğim sınıf neredeyse yarı yarıya azalmıştı, girerken çıkarken baktığımda da sınıflar hep tenhaydı, muhasebe barajını düşürsünler diğer 3"ünü 70"e çeksinler, muhasebe çok canımı yaktı
-
@iyimser16 Herkes kendine göre istiyor. Bence de ingilizceyi düşünsünler diğerleri 70 kalabilir.
-
@WilliamNiskanen gerçekten 110 kişi mi girmiştir acaba
-
@atiba 110 Kişi girmedi. 90 kişi gelmiş dedi gözetmen Hukuk oturumunda.
-
ne zamana açıklanır acaba bizim sınıftaki görevli komisyondaymış en hızlı şekilde okuyacağız dedi ama süre vermedi bir şey söyleyen oldu mu sizde?
-
@W.S.Jevons hocam ilk oturuma giren mi mi yoksa toplamda bütün oturumlara girenler mi
-
@WilliamNiskanen olur kardeşim bana uyar valla Ama maalesef bizim istediğimiz gbi olmayacak sanırsam inceden bi liste dışı kalma durumu olacak, inş gözetmenin dediği gbi bol puan verirler
-
@iyimser16 bol puan vermezse zaten cok az insan geçer. Bizde 90 kişi katılmış. 2 kişi ingilizcede bomboş kağıt verdi. Her sınıfta 1 2 kişi olsa mülakata kimseyi çağıramayacak.
-
Evet belki sinavi monografiden gecemeyecegim ama birkac sey yazmak istedim kurumun hassasiyeti konusunda. Kurum resmen nasil sinav yapilirin ornegini gosterdi bence. Ilk kez bir kurum sinavinda degerli oldugumu hissettim belki abartiyosunuz diceksiniz sayayim gerekceleri: kurumun sinav merkezi konumu/sinav oncesi bilgilendirme maili / oturumlara verilen sure / tukenmez kalem- hesap makinesi / tuvalet ihtiayaci anlayisi / esyalara izin vermesi / kati kuralci olmasina ragmen kursun kalemle yazilan birkac sayfaya okey vermesi / gozetmenlerin anlayisi kumanya vs / sorularin zorlugu tartismaya acik ama gecen yillarda girenlerle az cok ayni duzeyde oldugu dusunulurse adaletli soylenebilir. Kurumdan biri okusun yeter, paylasmak istedim. Emeklerimizin karsiliksiz kalmamasi dilegiyle, tesekkurler BDDK
-
BDDK Murakıp Yardımcılığı İktisat Soruları
1)Aşağıda verilen kavramları açıklayınız.
A)Geç Likidite Penceresi
B )Taylor Prensibi
C)Mali Sürüklenme
D)Gini Katsayısı
E)2)Gelişmiş ekonomilerde yaşanan stagnasyon sorunun nedenlerine değinerek, para ve maliye politikalarının olası etkilerini tasarruf yatırım harcama çerçevesinde değerlendiriniz.(Sorunun tam metni bu şekilde değildi fakat bu minvaldeydi)
3)Merkez Bankası Analitik Bilançosu verilmiş büyüklükler soruluyordu.
4)İstatistik sorusu; menkul kıymetlerin TL cinsinden değerleri verilmiş, vadeye kalan günleri verilmiş, ortalama vade ve ağırlaklı ortalama vadeyi istiyordu.
5)500000 TL değerinde yatırım bedeli olan projenin 4 yıllık nakit akışları ve iskonto oranı verilmişti projenin uygulanabilirliğini yazmanız isteniyordu.
6)Monopolcünün karşı karşıya olduğu talep denklemi verilmiş,
a) Talep Denklemini çiziniz.
b ) Monopolcünün hasılat maksimizasyonu uyguladığı biliniyorsa fiyat ve miktar ne olur7)Kamu maliyesinin ilkeleri nelerdir?
a) Bütçe türlerini açıklayarak BDDK nın hangi bütçe içerisinde bulunduğunu yazınız. -
@WilliamNiskanen yaz hocam beni de ingilizce de boş kağıt verdim. ing oturumuna kadar herşey harikaydı bi umut dedim ama ingilizce çok sert vurdu
-
Arkadaşlar bddk uzmanlıkta gelir tablosunu ve bilançoyu ne kadar buldunuz ?