Sözleşmeli Öğretmen Maaşları hakkında
-
Arkadaşlar ücret bakımından kadrolu ile sözleşmeli arasında HİÇBİR fark yoktur.Sınav görevlendirmeleri , ek dersler vs her şey birebir aynıdır.Kadrolu öğretmen ile sözleşmeli öğretmen arasındaki iki temel fark : 1.si atama , yer değiştirme çok zor 2.si iş güvencesi yok! diğer sorularınız için yardımcı olmaya çalışırım.
-
@aliveli eşlerden biri merkez uzmanlık veya polis,savcı tarzında bir mesleğe sahipse yine de sözleşmeli öğretmene mi tabi. Örnek vermek gerekirse adam kaymakam eşi sözleşmeli öğretmen kaymakamı mı eşin yanına götürücekler
-
@guyan-gelmiş hocam buna benzer durumlarda mahkeme aile birliği kavramı ile memurlar kanunu arasında menfaat üstünlüğünü çözmeye çalışıyor ve aile birliği lehine karar verip mümkün olan en yakın yere atanması yapılıyor.
-
@aliveli kısacası şunu merak ediyorum. Ben gelir uzmanlığı bursayı kazandım ve göreve başladım.Eşim de karsta sözleşmeli olarak göreve başladı. iki mesleğinde 5 yıl yer değiştirme hakkı bulunmuyor.Eşim ve ben ikimizde eş durumundan tayin talebinde bulunduğumuzda iki kurumunda red hakkı vermesi ihtimal mi yoksa iki bakanlığın menfaat esasına göre bizi bir yerde birleştirmesi şart mı ?
-
@aliveli bu durumu yaşayacağım gibi duruyor ve yönetmelikte eş durumu hakkında sadece eş öğretmene bağlı yazıyor başka hiç bir ibare yok bu da can sıkıyor.
-
@guyan-gelmiş hocam sözleşmeli öğretmenlik kanunu gereği oraya atanırsınız çünkü açıkça tabi olacağınız yazıyor , DPB görüşleri bu konuda oluşmadı ama tahminim bu yönde
-
@aliveli e peki merkez kadroya atanırsam ?
-
@guyan-gelmiş o zaman mecburen eşiniz gelecek
-
@aliveli sorular için kusura bakmayın bu aralar en çok araştırdığım konu haline geldi
-
düzeltme : yönetmeliği gereği
-
@guyan-gelmiş hocam forumun amacı soru sorup cevap aramaktır ne kusuru
-
@aliveli ya göndermezlerse
-
@aliveli merkez kadroya atanırsam ve öğretmen olan eşimin tayin talebinde bulunursak şu cevapla karşılaşmaktan korkuyorum. '' Sözleşmeli öğretmenlik yönetmeliği uyarınca eş durumu tayin talebiniz reddedilmiştir''
-
@guyan-gelmiş aile birliği önemlidir hocam yakında bir yere seve seve verirler , anayasal dayanağın var yönetmelik ne
-
@aliveli bu ülkede açtığın bir dava sonuçlanana kadar ben emekliliğimi veririm işim davalara kalırsa vah halime
-
@guyan-gelmiş max 6 ay