ÇSGB vs. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
-
Arkadaşlar merhaba,
Bir konuda tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Başlıktaki iki bakanlığın uzman yardımcılığı mülakatını geçtim. Bilim, Sanayi ve Tek. Bak.lığına atamamın yapılması için belgeleri teslim ettim. Şimdi de ÇSGB'ye belge teslim edip, hangisi önce işe başlatırsa ona gitmeyi düşünüyorum. Bu mümkün mü? Yani atama için ikisine de belge teslim ettikten sonra biri çağırınca diğerinden feragat edebiliyor muyum? Güvenlik soruşturması yapan makamdan aynı anda sonuç çıkıp, ikisinden aynı anda çağrılmak gibi olumsuz bir duruma düşer miyim acaba?
Şimdiden teşekkür eder, mülakatlardan dertli tüm arkadaşların da yakın zamanda yüzünün gülmesini dilerim. -
Sorunuzu samimiyetle sorduğunuzu düşünmek istiyorum.Bu süreçte herkesin haklılılık payı var belki de.Soruşturmalar uzun sürüyor insanlar bir an önce bir yere atanmak istiyor;ancak bu şekilde yaparsanız yedekteki bir arkadaşın hakkını kaybetmesine neden olacaksınız.Lütfen duyarlı olalım hocam.Bu aralar herkesin buna ihtiyacı var.Yedekteki arkadaşların da dört gözle burayı takip ettiklerini unutmayınız.
-
İşe başlama sürecimin çok uzun olmasından çekiniyorum. Biraz da hangi bakanlıkta başlamam gerektiğini kadere bırakmak istemiştim. Lâkin her halükarda bir diğerine gitmediğim zaman yedek listede olan arkadaşın bundan yararlanacağı düşüncesindeyim. Bu konuda yanlışım var mı araştırır ve kimseye zarar vermeyecek şekilde hareket ederim. Kimse iyi niyetimden şüphe duymasın arkadaşlar. Mülakattan geçmek güzel ama insanlık sınavından geçmenin daha değerli olduğunu bilen birisiyim.
-
İnsanlık sınavı belki de en önemlisi hocam.Bugün yaptığınız feragat yedekteki arkadaşın bugün sevinmesine vesile olacak.Birilerin daha çabuk mutlu olmasını sağlayabilirsiniz.Hayat beklenecek kadar uzun bir dilim olmayabilir bazen de.Benimki sadece bir tavsiye hocam,ne yapacağınız sizin takdirinizdir.
-
@adayyy ikisi içinde kuruma giderek bilgi alabilir hatta gün boyu uzmanların yanında bulunarak kurumlar hakkında yeterli bilgi alabilirsiniz. Bu sayede hem kurumlardan hangisinde çalışırsanız bir diğeri aklınızda kalmaz hem de yedek adayın bir an evvel çalışmaya başlamasına yardım etmiş olursunuz. Maaş, özlük hakkı, kariyer imkanları aynı olan bu kurumlarda, geçireceğiniz birer gün sorduğunuz soruların cevabı hocam. Birinin diğerinden 3 ay erken işe başlatması belki daha seveceğiniz bir diğeri için sizi epey uğraştırabilir. Bence böyle feragat vs. gibi şeylerdense daha kalıcı bir çözüm bulabilirsiniz.
Bu arada kuruma gittiğinizde de kazandığınızı ve meslek hakkında bilgi sahibi olmak adına geldiğinizi söylerseniz kimse gün boyu orada kalmanızı yadırgamaz.
-
@Antimülakat Evet hocam bu durumu hiç düşünmemiştim.Güzel yönlendirme oldu kesinlikle.
-
İki yeri de kazandiginiz için tebrik ediyorum öncelikle. Sürecin ne kadar yıpratıcı ve belirsizliğin ne kadar can sıkıcı olduğu sizin de malumunuzdur. Evet hemen ise başlayıp maaş almaya başlamak istiyorsunuz bunu anlayabiliyorum ama csgb yedegi olarak benim ve diger yedek arkadaşlarımin şu an için tek isteğinin belge teslimine çağrılmak ve kendi adımıza surecin sona ermesi. Hangi kurum daha once işe başlatır bilinmez ama tahmin yuruturken alim sonucunu daha once aciklayan ve daha az kişi alan bilim sanayinin daha önce is başı yaptiracagina inaniyorum kendi adıma. Hakkinizi kullanmaniz kendi bileceginiz şey tabi ki ama biraz empati yapip sonra belge teslimine gitmeniz nacizane tavsiyem olacaktır.
-
@Antimülakat teşekkür ederim, güzel tavsiye.
-
@lisbeth tebriğiniz ve empatiniz için teşekkürler. Duyarlı davranacağımdan, böyle davranma zorunluluğu hissettiğimden kuşkunuz olmasın. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.
-
Her iki kurum için de bekleme süresi hemen hemen aynı olacak diye düşünüyorum