THY İİBF Mezunu Çalışma Arkadaşları Arıyor!
-
@gaziçeko Sınavın cumartesi olduğu kimse söylemedi. atılan mailde cumartesi günü bilgi verileceği yazıyor. Ayrıca ben THY twitter dan sordum sınav cumartesi denilmedi.
-
Umarim sinav cumartesi degildir ve umarim haftaya da olmaz cunku bu kez tarihler guy ile cakisacak.sonraki hafta kpss sonraki kpss alan ve finaller sonraki hafta vmy
-
Arkadaşlar ben sınava geçen sene girmiştim. O zaman YDS şartı 75 istiyordu ilanda. Eğer bu puanınız yoksa ingilizce sınavına da giriyordunuz. sınav genel yetenek ve peşine ingilizce şeklindeydi. İstanbul üni'de yapılmıştı. Daha çok mantıksal sorulardı, örüntü tamamlama gibi. Süre olarak da çok hatırlamıyorum ama 30 soru 20 dk gibi oturumlardı, yani hız önemli. Türkçe bitiyor, kitapçık toplanıyor; mat dağıtılıyor, o bitince eğer İng. puanınız varsa salondan çıkıyorsunuz sınav sizin için bitmiş oluyor. Eğer yoksa ingilizce kitapçığı dağıtılıyor. Sınav ortamı olarak da aşırı lakayt bir ortam vardı. Kalemi bırakın süre bitti dendiği halde hala işaretleme yapan bi sürü insan vardı ve müdahale edilmedi, hızın önemli olduğu bir sınav için bence buna müdahale edilmemesi yanlıştı. tuvalete gitmek yasak olduğu halde 5 kişi tuvalete gitti Böyle bir sınavdı işte arkadaşlar.
-
@End-Müh Türkçe soruları paragraf üzerine miydi yoksa dilbilgisi de var mı hocam?
-
Hayır dilbilgisi yoktu, yani zaten sınav formatı oturayım çalışayım diyebileceğiniz bir sınav değil. Mesela bi soru hatırlıyorum , karışık şekilde 8 harf yazıyor ,soru kökünde diyor ki bu harflerden aşağıdakilerden hangisi çıkmaz. A) Egede bir şehir B) Memeli bir hayvan adı .... bu şekilde seçenekler devam ediyor. yani o anki algı durumunuza göre görüp yapabileceğiniz sorular.
-
Paragraf tarzı sorular da vardı. ama dilbilgisi yoktu.
-
ayrıca 75 yds istemesine rağmen kendi yaptığı ingilizce sınavı çok çok basitti. nerdeyse adımızı soracakmış ayıp olur diye sormamış genelde hostes ve yolcu arasında geçecek diyaloglar filan vardı. uçağa çantamla binebilir miyim sorusuna hangi cevap uygun olur diye sormuş ingilizce, sanki hostes alıyor. tabi bu sene sorular nasıl olur seviye olarak bilemem
-
Ben de aradım ama bu konuda bi bilgimiz yok deyip geçiştirdiler ..Önceden haberim olması gerekiyo çünkü şehir dışından katılacağım dedim Yine de net birşey söylemediler.. mesele ile ilgili mail atılacak falan dediler.. ayın 6 snda mi mail atılacak yoksa sınav mi ayın 6 snda diyorum Bilmiyorum diyo..
-
@angarabebesi Hocam rahat olun. 6'sında sınav olsa hiç değilse bir sınav saati verirlerdi. Şu saatte burda olun derlerdi.
-
@End-Müh Anladım , çok teşekkürler O zaman sayısal sorularıda ALES mantık soruları tarzında oluyordur değil mi?
-
@Dogahan inşallah hocam kaçırmak istemiyorum Benim için çok önemli
-
@Dogahan aynen hocam öyle oluyor, bi de THY bu yani ben bekliyorum yarın mail atıp da cmt gününe çağırmalarını. Artık öyle olursa cuma gece atlayıp otobüse gitcez napalım
-
@End-Müh Eğer öyle bir şey yaparlarsa şehir dışından gelenleri hiç düşünmüyorlar demektir. Umarım yapmazlar.
-
biraz önce aradım ve telefondaki bayan maillerin gönderilmeye başlandığını, mailde tüm detayların yazdığını söyledi. umarım biraz daha acele ederler, şehir dışından girecek bir çok insan var sonuçta. biz de ona göre hazırlığımızı yapalım
-
@elifsah çok şükür iyi haber
-
@Dogahan hocam zaten herkes elinde çantası sabah iniyor otobüsten direk sınava geliyor. Şehir dışından gelen onların umrunda olsa taa İstanbulun en uç köşesinde yapmazlar sınavı ki zaten bilgisayardan çözülebilecek bi sınav, akbank gibi, türk telekom gibi onlar da bilg üzerinden çok rahat yapabilir ama yapmıyorlar işte...
-
@End-Müh hocam o muhtemelen aynı anda o kadar kişiyi kaldıracak kapasitede pc labı tarzı yer bulamadıklarındandır nereden baksanız 1000 kişi fln vardır girecek.
-
mail alan var mı arkdaşlar ?
-
@elahmet yok malesef..
-
@angarabebesi guy çalışyorum aklım bı yandan burda tam her şey şey üst üste geldı derler ya bıde pazarda ales var napcaz bılmıyorum