30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.
-
@Tolga-Şahin 18 Kasım kardeşim
-
Sınava 14bin kişi girmiş diolar. Mümkün mü?
-
@KNUT-Wicksell zannetmem hocam 14 bin çok yüksek bir rakam. Sallanmış gibi duruyor.
-
Arkadaslar 10 aralığada birsey kalmadı çalışmalar nasıl gidiyor
-
açıklanma tarih aralığı insanların çalışma temposunu düşürüyor sanırım.Şimdi de 14000 kişi girdi muhabbeti dönüyor
-
@blade-14 haklısın ama açıklamadan sonra da klasik sınav için kalan süre çok azalıyor. Bırakmamak en iyisi tabi yapılabilir ise
-
@ceronimo 63-64 doğru ve üzeri çalışmayı bırakmamalı bence.
-
@görünür-el Çok haklısın
-
14.000 fazla gibi görünse de, olabilir bence geçtiğimiz yıllarda 10 binden fazla katılım oluyordu, bu sene çok fazla sınav açılmadı, insanlar o tedirginlikle bir sınav görelim diye düşünüp girmiş olabilir.
-
@Antimülakat Bu sınavda taban 70 olursa acayip hayalkırıklığım olur. 70 doğrusu olan birinin ilk 50 de olması lazım bence ya da ilk 100. Memurlarda herkes en az 70 dio bakalım nolcak cuma akşamı görüşürüz . Allah herkesin gönlüne göre verir inş. Kib...
-
70 mi idari hakimlige girmeyecek misiniz arkadaslar ona calismaya devam edin belki kazanirsak yazili sinavada calismis oluruz
-
@KNUT-Wicksell 70 diyenlerin çoğu trol veya kendisi sınırda olup 2. Sınav için milletin kafasını karıştıranlar.
-
Geçen yılda sınav açılmadı millet kasmıştır anlayışı da yanlış. Yani hiç kimse bu sınava 2 yıldır çalışmıyor. 70 doğru önceki yılların ilk 20sine tekabül ediyor. Bu imkansız ötesi.
-
@görünür-el iki yil hazırlanma fikrine ben de katılmıyorum . Daha bir once calistigim seyi sinavda yanlis yaptim. Bu sinav bilgi kadar dikkatte istiyordu
-
@KNUT-Wicksell hocam ben sınava katılmadım ama 70 fazla diye düşünüyorum. Tabi burada katsayı meselesini hesaba katarak konuşacak olursak alan netleri daha önemli olacağı kanaatindeyim. Sınav sorularını görmediğim için buradaki yorumlardan hareketle bu analizde bulunuyorum.
-
Klasik sınava hazırlanan arkadaşlar nasıl bir çalışma yapıyorsunuz? Kaynak çok fazla tekrar konu kitaplarından yapılmaz sanırım süre de göz önüne alınırsa ...
-
@ceronimo bu soru önemli . Cevap iyice irdelenmeli arkadaşlar.
-
@ceronimo kardeşim konu kitaplark tekrar icin daha dogrudur aslinda. Ama su kosul onrmli. Eger calisirken kendi aldiginiz notlar anekdotlar belirli ayrintilar varsa irdelenmis tekrar evvelki kaynaktan yapilirsa daha faydali olacaktir.
-
Klasik sınavlar için şöyle bir strateji belirlenebilir?
Sınavda gelebilecek her bölüm için kendi belirlediğiniz kaynaklardan defter defter özetleriniz olacak. Bu özetleri bugün tekrar edeyim dediğinizde maksimum bir ay içerisinde tekrarın bitecek düzeyde olması gerekir. Benim gibi sadece Mikro ve Makro için 3 defter sözde özet özde kitabın tamamı şeklinde yaparsanız bir işe yaramaz, kitaptan tekrar etmeye döner o iş. Bunun için özeti yaparken sistemli ve stratejik hareket etmek gerekir. Gerçekten sorulabilir diye düşündüğünüz kısımları özete aktarmak gerekiyor yoksa içinden çıkılmaz hale geliyor. Her şey önemli diye düşünmeye gerek yok.
Bir de bu defter özetlerinin de özetleri olması lazım. Örneğin, her bir ders için maksimum 10 sayfa bir kaç saatte okunacak özetler. Bunlar içerisinde özellikle tanımlar vs. yer almalı. Hukuki terimlerin tanımlarından ziyade size o tanımı ifade edecek küçük örnekler olabilir. Örneğin, Olası Kast için: Birisinin kafasına elmayı koyup, bıçakla elmayı vurmaya çalışmak gibi. Bu sayede olası kast kavramını hatırlamanız kolaylaşacaktır.
Bir de iktisat için çok hoşuma giden bir öneri olmuştu onu da paylaşayım : Sadece küçük bir not defterine iktisatta yer alan bütün şekiller tek tek çizilerek çalışma. Her sayfaya bir şekil, bu sayede o defteri eline aldığında o şekilleri geze geze akılda kalması oldukça kolaylaşacaktır.
-
Teşekkürler arkadaşlar. Çalışma esnasında tutmuş olduğum herhangi bir not ne yazık ki yok. Mecburen kitapları gözden geçireceğiz anlaşılan