KPSS Başvuru Ücreti Rezaleti
-
Evet biraz ekşivari bir rezalet başlığı oldu ama yazamadan edemedim. Yazıktır günahtır hiç mi düşünmüyorlar bu adamlar bizi. Ulan neredeyse 400 tl ediyor tüm oturumlara girmek. Kaldı ki sınava girecek adayların çoğu işsiz ya da zar zor geçim sağlamaya çalışan kişiler. Yeni mezun olduğum zamanlarda sınavlar için aileden o parayı istemenin zorluğunu iyi biliyorum.Tek söyleyebileceğim şey alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste ösym..Bu arada lütfen birileri çıkıp 'kardeş kimse seni zorlamıyor girmezsin olur biter demesin' bu kişisel bir düşüncedir.
-
Ösym A.Ş
-
Resmen soyguncu oldu hu ösym
-
@JBSay KPSS Başvuru Ücreti Rezaleti içinde söyledi:
Evet biraz ekşivari bir rezalet başlığı oldu ama yazamadan edemedim. Yazıktır günahtır hiç mi düşünmüyorlar bu adamlar bizi. Ulan neredeyse 400 tl ediyor tüm oturumlara girmek. Kaldı ki sınava girecek adayların çoğu işsiz ya da zar zor geçim sağlamaya çalışan kişiler. Yeni mezun olduğum zamanlarda sınavlar için aileden o parayı istemenin zorluğunu iyi biliyorum.Tek söyleyebileceğim şey alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste ösym..Bu arada lütfen birileri çıkıp 'kardeş kimse seni zorlamıyor girmezsin olur biter demesin' bu kişisel bir düşüncedir.
hep böyle tipler çıkar bir mesleği araştırırsın ya kardeşim önce bi işe girelim de sonra mesleği araştırması kalsın'lar bitmez eminim burada da çıkar girme kardeşim seni zorlayan yok'lar
Ancak şöyle bir durum var ki ücretlerin bu kadar pahalı olması ah keşke kurum sınavlarını kaldırsalar diye temenni edemeden de duramıyorum bunun başka mantıklı açıklaması yok çünkü
-
Arkadaşlar sizden ricam gruplarda veya profillerde bu haberi paylaşmanızdır.Haberin gücü paylaşıldıkça artıyor.
http://www.tercihiniyap.net/osym-nin-sinav-ucretleri-can-yakiyor -
@totti yani aslında ösym nin mantığı tek ve ortak sınav olması.. normalde başka sınav olmaması lazım ki adelet yerini bulsun..ama nerede baksana rant ne kadar büyükse sayıştay için bile buraya girme koşulu koymuşlar..
-
Uzun zamandır bu kadar rezalet kelimesinin hakkını veren bir konu gormedim. Teşekkürler OSYM
-
@JBSay Sayıştaydan böyle bir hamle bekleniyordu bunun sebebi sayıştay başvuru sayısının fazlalığından duyduğu rahatsızlık , belli bir standart yakalanamıyor olmasıydı bu yüzden geçen dönemde sınav ücretleri arttırıldı caydırıcılık olsun diye.
-
ösym kpss alan sınav oturumlarını ve sınav ücretlerini açıklamış olup her oturum başı 40 tl olan bu oturumlardan 9 sınava girmeye mecbur bırakılan iktisadi idari bilimler öğrencileri bu ücretler karşısında şaşkınlığa uğramıştır. Sadece alan oturumları 360 tl olup lisans sınavı da 60 tl olup bir iktisadi idari bilimler öğrencisi kariyer meslek hedefliyorsa toplamda 420 tl ücret ödemeye zorlanmaktadır.Üstüne sınavların sadece belli illerde yapıldığı da hesaba katılırsa ve yüz binlerce insanın mecburen başka illerde sınava girmeye zorlandığını da hesaba katarsak bir kişinin sadece sınava girme maliyeti altından kalkılmayacak türden akıl almaz bir soygunluğun örneğini teşkil edecektir. Dünyanın başka hiçbir yerinde böylesine soygun görülmemiştir!!! lafta sosyal devlet olan bu güzelim ülkemizde bu soyguna dur diyecek olan tüm siyasi ve bürokratik kesimi bu soygunu önlemeye davet ediyorum ve gereğinin yapılmasını arz ediyorum.
-
Para ver. Olur. Sen de iş ver. Yok.
Ne biçim düZen bu Allah yedirtmesin. Allah iki dünayada çektirsin.
-
Hırsızlar.İnsanların emekleriyle kasasını dolduran bir kurum oldu ÖSYM
-
Snava gir para bukadar parayı öde ayriyeten kurum sınavları için bir ton masraf et mülakat için aynı masraflar yinede bir işe girmeniz kesin değil. İibf mezunları bu snavlara grebilmek için ders çalşmak yerine snav parasını denkleştirebilecek bir işte çalışması gerekiyo bu koşullarda ösym bizlere kamuda işe girmeynde naparsanz yapın diyor
-
Olaya başka bir bakış açısı ile bakıyorum.
2016 yılı için;
2016 kpss gy gk sınavı 55 tl
2016 alan sınavı 2 oturum 110 tl
2016 yds 80 tl (puan hesaplaması için giriş zorunlu idi artık değil.)
2016 sayıştay 110 tl
2016 kaymakamlık 150 tlBu sınavların hepsine giren bir öğrenci toplam 505 tl veriyordu.Sayıştay ve yds sınavına giriş zorunluluğu kalktı.Kaymakamlık sınavına da kpss şartı gelirse bu sınavlara girmek gerekmeyecek ve sadece 420 tl ile tüm hepsi için giriş yapılacak.Bu durum benim açımdan iyi gibi çünkü yds puan seviyem 25 ve 2016 da tüm bu sınavlar için para verip girdim.şimdi 85 tl kardayım gibi gözükmekte.
Olayın kötü yanı şu.zaten sayıştay ve kaymakamlığa girmeyen kişilerden de bu sınavlara sanki girecekmiş gibi paralarının önden peşin alınması...
-
Eşeği saldım çayıra
Otlaya karnın doyura
Gördüğü düşü hayıra
Yoranın da anasınıMünkir münâfıkın soyu
Yıktı harap etti köyü
Mezarına bir tas suyu
Dökenin de anasınıMüfsidin bir de gammazın
Malı vardır da yemezin
İkisin meyyit namazım
Kılanın da anasınıDerince kazın kuyusun
İnim inim inilesin
Kefen dikmeye iğnesin
Verenin de anasınıDağdan tahta getirenin
Mezarına götürenin
Talkınını bitirenin
İmâmın da anasınıKazak Abdal söz söyledi
Cümle halkı dahleyledi
Sorarlarsa kim söyledi
Soranında anasını.Bu dizeleri paylaşmak geldi içimden doğrusu
-
@SH5826 hocam belki yine klasik sınavları için de alırlar
-
Yıllarca şans oyunlarının sattığı umudu artık ÖSYM satıyor
-
@impressiveunit alır hocam a.ş. gibi çalışıyo ösym
-
@impressiveunit @SH5826 bende tam onu düşünüyordum. Bu durumda klasiklerde dahil mi bu kurumların diye .
-
@SH5826 kurum sınavı parası da isterler bunlar
-
@JBSay hocam bu güne kadar Sayıştay'ın durumunu açıklamamışlardı şimdi ne olacak sınav öncesi belki açıklanır.