KPSS Başvuru Ücreti Rezaleti
-
bence bu yapılan tamamen soygunculuk neden mi gelin hesaplayalım. Sadece kpss a grubundan devletin elde ettiği gelire baksak anlarız. Geçen sene 300.000 civarında kişi sınava girdi bu sene daha fala olur ama biz düz hesap 300 000 kişi sınava gircek desek adam başı 400 tl desek 400/300 000 = 120 000 000 eski para ile 120 trilyon sadece a grubundan kazanç eder. Size bir şey diyeyim mi resmen ayak üstü soyuyorlar bizi biz ise pembe hayallerle onlara kanıyoruz.
-
Diyelim ki herkesi alanına yönlendirme çalışması var, eyvallah. O halde neden hangi kurum hangi puan türüyle alacak bu açıklanmıyor? Kaldı ki, bu kadar para insanları kendi alanlarına yönlendirmek için mi isteniyor? Bunun yerine her yere üniversite açtın madem oradaki kaliteyi yükselt ve vizyonu olan hocaları koy ki insanlar üniversitede kendilerine bir alan tayin edebilsinler. Ha yok senin derdin üzüm yemek değil bağcıyı dövmekse bu memlekette şuan her şey yolunda işliyor. Arkadaşlar lütfen elinizi vicdanınıza koyun ya stratejik analizlerin peşinde koşmak kimseye bir fayda getirmedi ki o sebepten 2017'de hala sosyal devlet, adil devlet bunları konuşma gereği hissediyoruz. Ne de olsa mecburlar ödeyecekler anlayışı hakim. Başka izahı yok bunun. 420 TL neyin cezasıdır kardeşim Allah aşkına? Dostum sen 16 sene okudun, yetmedi biz seni yetiştiremedik dershanelere gittin, o da yetmedi günde ortalama 12 saat ders çalıştın ve bu çalışma için o kadar kitap aldın, yaşın 25 oldu evlenip yuva kurma hayali yerine ülkeni düşündün, liyakat eksiğimi gidereyim diye zorladın, sırf bu sebepten hastalandın ve kendinden feragat ederek akranlarınla buluşup gönül eğlendirmedin o halde bu cezayı hak ettin. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Ne yazık ki bu kapitalist anlayış insanı düşünmüyor. Bunu genele yayabilirsin. Bir kimse trafik cezalarının insan sağlığını korumak için konulduğunu düşünebilir mi? Hep gelir kapısı. Size naçizane tavsiyemdir, öyle bücür boyunuzla ülke kurtaracağım, ülkem için kitap tozu yutacağım deyip idealist hayallere pabuç bırakmayın. Ekmek bulamıyorsanız pasta yemeyin, limon satın!
-
Arkadaslar kimse kusura bakmasin ama sinav basvuru ucreti 3milyar da olsa 3gun tepkimizi koyariz ve sonuc yine ayni olur.Neden?Cunku sistem gercekten hepimizi caresiz birakiyor ve itiraz kurumlari ulkemizde islemedigi icin gercekten bir caresizlik girdabinin icinde dolaniyoruz.Zaten 420tl gibi bir fiyatin Osym 'de fahis oldugunun farkindadir ama az once de dedigim gibi 3milyar da olsa borc da bulur yine girer.Zaten kurum sinavlari,konaklama vs dusununce bu para coktan veriliyor.Sistem gercekten bikkinlik derecesine gelmis nesiller uretme noktasinda ustune yok.Herkese ama ozellikle ses cikarmayan hepimize tesekkur ederim kendim de dahil.
-
Söyleyecek o kadar çok şey var ancak bizi birbirmizden başka duyan yok, sayfalarca yazsak sitemlerimizi içimizi dökmüş olmaktan ileri gitmiyor .
-
@SH5826 ne saçmalık ya. ben sayıştay kaymakamlık sınavına girmek istemiyorum.niye girecekmiş gibi fazla para vereyim.güzel para iyi para sıcak para...
-
Arkadaslar gky ücretleri halihazırda yatirilirken alan sınavının ücretleri ileri tarihe alınmış. Burada tepkileri bir ölçelim ona göre hareket ederiz diye düşünmüş olabilirler mi diye aklıma gelmiyor değil. . Ki referandum var birde bu sınava girecek en az 100 bin kişi var aileleriyle beraber 500 bin insan yapar o yüzden ücretleri indirmemek intihar gibi bişey. Biz tepki koymaya devam edelim derim ben. Guy için talepte bulunan 3-5 kişiydik o yüzden pek ses duyuramadik ama bu ücretler herkesi ilgilendiriyor o yüzden sessiz kalmıyor çoğunluk. . İmza kampanyası Bile 15bine dayandı..
-
@zamangeciyor bende mantıklı bir uygulama demedim zaten.diğer arkadaşlarda nereleriyle okuyup eksiledi anlamdım
-
Fox tvde bu konu ile ilgili haber yapılacakmış takip edelim arkadaşlar
-
Arkadaşlar, konuyu derinlemesine düşününce, neyi planladıkları konusunda şöyle bir zora ki bir tespit çıkardım:
Sırasıyla KPSS'de en az soru işaretlemesi yapılan testler: Ekonometri, istatistik, Uluslararası ilişkiler, Çeko ve Kamu Yönetimi. Bu alanların bir kısmına başvuru yapılmasın diye düşünmüş olabilirler ama o zamanda puan hesaplama konusunda bir netlik gerekiyor. ÖSYM derse ki, puan hesaplanması için ilgili alanlardan en az 1 soru işaretlemesi kuralını kaldırdık. O zaman bile kabul edilecek bir olay değil ama zorlayarak ancak bunu bulabildim.
Onun dışında bu rakamları belirleyenin bence yatacak yeri yok. Vicdansızlık noktası bi adım gerisinde kalır.
-
arkadaşlar change org ta bu konuyla ilgili arkadaşlar imza kampanyası başlatmış bakarsanız iyi olur
-
-
var mı şimdiye kadar başvurusunu yapan, 420'yi yatıran?
-
@furkanbey haftaya baslayacak.
-
daha güçlü bir kpss için 420 TL !!..
"Daha önce 5 testin bir kitapçıkta yer aldığı uygulama yerine her adayın kendi alanı ile ilgili testlere odaklanabilmesine imkân sağlamak üzere alan testleri birbirinden ayrılmış, böylelikle adayların çözmeyecekleri testler için salonda zorunlu olarak bulunma süresi azaltılmıştır."
büyük resme odaklanabilmek için 420 TL !!..
-
Kamu denetçisine mi başvursak ?
-
SOYGUN VAAARRR....
kimse hemn basvuru yapmasın az bekleyelim arkadaslar -
-
Tartışmaya söze gerek yok. Ben üzerime düşeni yaptım kampanyamı imzaladım, vekillere de ilettim. Sizde vekil seçtiğiniz insanlara bir e-posta atın durumu bildirin olmadı twitterdan yazın. Mecliste her parti vekiline gönderin ki tartışılsın.
-
http://tercihiniyap.net/osym-kpss-uzerinden-hesap-kitap-yapmamalidir
Dilimiz ve gücümüz buna yetiyor. Konuya netlik kazandırması için bir yazı paylaştık umarım birileri dikkate alır. Ben bir kaç grupta paylaşım yapacağım, dileyen link belirtmeden kopyala yapıştır ile bile paylaşım yapabilir.
-
@vanbismarckth bu kadar güzel özetlenebilirdi. Artık insan çaresizlikten ütopyalar üretiyor kimse sinava girmese soyle olsa böyle olsa. Bu bizim başımıza gelmiş bi haksızlık daha ne haksızlıklar var sistemi çok iyi ayarlamislar içinden çıkmak zor.