Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavı(2017)
-
..........
-
@May Sen iyi okul bitirmiş,iyi ingilizce hatta belki fransızca belki de almanca biliyorsun,belki genel kültürün tavan, hukuğun bir hukukçudan iyi, iktisatin ekonomistlere kafa tutsun. Sen kalkıp burda insanlara sen şurayı sen burayı bitirdin ben burayı bitirdim tabi ki farkım olacak diyorsun. Senin farkın varsa insanlar o farkı sana zaten teslim eder ama sen bu bilgilerin yanına biraz da olsa mütevazilik koymazsan sadece mesleğin olur. Hicbir zaman fazlasi olmaz.
-
Benim anlamadığım şey kötü olanı örnek gösterip kendinlerini haklı çıkarmaya çalışmaları mecliste belki de 2 3 üniversite mezunu olup yine 2 3 dil bilenler de var madem öyle neden onlar kadar iyi değilsin? Sen böyle örnek verirsen olayı zaten kavrayamadığın anlaşılır . Herkes için gayet normal olan vasıflar ülkemizde öyle enteresan halde ki bir de bununla gurur duyuluyo . Yoksa yok de yapamadım de çık işin içinden tartışma olmaz zaten
-
..........
-
herkes kendının ıyı oldugu alandan acılsın ıstıyor sayın may o zman ben de deyım kı hem ııbf hem hukuk mezunu hem de yuksek lısans mezunu olanlardan alsın sadece kurumlar ve kpss sı de 95 ustu olanları alsın deyım uyar mı sana??? bos bos konusuyorsun neymıs ıng ıstemelıymıs hepsı. yahu kardesım kac tane bakanlıgı gezdın kactane kurumlarda tanıdıgın var da almıssın bır ıng puanı konusup duruyoısun hıc bır halta yaramayan ıng ın bunca kurumda ıstenmesı dahı sacmalık zaten!!! kaldı kı nerde yasıyorsun hangı unıde hangı ıng egıtımı verıyor toplumun kesımı bellı kac kısı ıng egıtımı alabılıyor ya da alıyor hangı unıler ıng egıtımı verıyor benım lısede ıngılızceme turkce ogretmenı gırdıydı unıde ıse ıng hocam yds den 50 yı gecememıstı. bos bos konusmayın be kardesım. once egıtımı versın sonra ıstesın. bır ıngılızce puanı almıssın her kurum 50 ıstemelıymıs bak bak!!!
-
@adayadayadayı Burda ki herkes bence az biraz da olsa kendini geliştirme derdinde ki insanlar ama herşey herzaman mümkün olmaz. Insanların öncelikleri bazen değişebilir. Kimse ilkokul mezunu mv övmedi sadece örnek verdi. Kaldı ki vmy de ing gerekirse emin olun ki gelir geri kalmaz.
-
@May Doğru olabilir ama yaklaşımınız ne yazıkki kötü oldu. Tabi ki seviyeyi hepimiz her zaman yukarı taşımaliyiz. Ama seviyeyi doğru yorumlamak lazım. Bende yüksek lisans mezunu olsun diyebilirim sizin mantıkla ama bu seviye arttirmak olmaz ,alakasız şeyler. Oylr insanlar vardir ki ingilizcesi olmadan ne seviyeler yükseltir. Seviyeler her zaman artmalı ama doğru şekilde. dediginiz gibi konu uzamasın. Burda bunları tartışmak bizim seviyemizi yükseltmez değerli bilgiler paylaşmak için varız burda.
-
Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum madem tüm devlet memurları İngilizce bilsin diyorsunuz o zaman YDS gibi İngilizce ölçmeyen bir sınav yerine toefl ielts gibi geçerlilik şartları konulsun. Zaten bu sınavların ülkemizde olmamasının sebebi verilen İngilizce eğitiminin yetersizliği
-
@atiba Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavı(2017) içinde söyledi:
@adayadayadayı Burda ki herkes bence az biraz da olsa kendini geliştirme derdinde ki insanlar ama herşey herzaman mümkün olmaz. Insanların öncelikleri bazen değişebilir. Kimse ilkokul mezunu mv övmedi sadece örnek verdi. Kaldı ki vmy de ing gerekirse emin olun ki gelir geri kalmaz.
Ben övmekle ilgili herhangi birşey söylemedim . Geliştirmekten kastın %99umuzun yaptığı gibi ezberden geçiyo bundan ötürü geçen seneki sınavda herkes döküldü benim de hiç kimseden bi farkım yok aynı yoldayız belki de aynı puanlardayız. Benim anlatmaya çalıştığım şey hiç eğitim sistemi kötüydü hocalar şöyleydi diyerek yırtılacak bişeyin olmadığı. Şahsi çabayla öğrenilebilecek bir ingilizcenin matah bişey gibi hava atılabilen birşey olması. İngilizce artık en normal şey herkes öyle veya böyle öğrenmeli bilmeli 2 kere 2 dört yani burada bahsedilen meslek müfettişlik ptt memurluğu değil ki( mesleği ezmek gibi bir niyetim yok olamaz da)
-
-
@adayadayadayı Vm olan arkadaşlarım var ingilizce insanın kendisini geliştirmesi için güzel ve gerekli bisey ama meslek ile ilintisi yok onu söylemek istedim. neyse uzatmanın manası yok kolay gelsin.
-
@May amma boş konuşmuşsun be. Şimdi yds'ni de al git
-
@May YDSsi olup alan yapamayanlar konuştu.
-
Burada linç girişimi gördüğüm için yazıyorum.. @May arkadaşın yaklaşımı biraz sert olmuş ama dediklerine katılıyorum. Benimde öyle aman aman bir YDS'em yok ama ingilizce şart arkadaşlar. Yüksek Lisans yapan doktora yapan arkadaşlar bilir ne kdr adam akıllı türkçe kaynak var. İng bilmeden kaynaklardan nsl yararlanırız hadi onları geçtim atasözümüz var 1 lisan 1 insan 2 lisan 2 insan diye. Dil bilmeyi bu kdr ayağa almayın kendinize yazıktır. Bir kurum için değil kendiniz için dil bilmeye bakın. Ben bildiğimden demiyorum bunları ama bilmeye çalışıyorum öğrenmeye çalışıyorum.
Ve şu gerçeği de kabullenmek lazım dil bilen insanle bilmeyen insan arasında cidden bir fark oluyor (istisnalar hariç, genel konuşuyorum) devlette yer almak bürokrat olmak istiyorsak dil bilmek zorundayız. Kurum için değil kendimiz için devlete gerçekten doğru düzgün hizmet etmek için. Kendimizi ne kdr geliştirirsek hizmetimiz de o kdr kaliteli olur
Ve evet @May arkadaşa katılıyorum sadece A grubu için değil üst düzey mesleklerde hatta milletvekilliğinde bile dil şartı olmalı. Ama bizim burada böyle yazmamızla olacak iş değil.
-
@Keymarsh Aynı düşüncelerdeyiz hickimse de bence ingilizceyi ayaklar altına almıyor. sadece mevcut ülke şartlarında şuan da vmy nazarında demiyorum bütün a grubundan bahsediyorum hepsinde ingilizce istemek ne kadar doğru olur bence olmaz. Bizler geçmişte aldığımız eğitimle burdayiz evet şuan da şartlar ve imkanlar daha farklı ama bu nesilin hepsi elinde telefon ve bilgisayarla büyümedi. Devletin verdiği ingilizce eğitimini de göz önünde bulundurursak bugün butun a grubuna ing getirmek haksızlık olur. Ama elbette zamanla kesinlikle yayginlasmali ingilizce bilmek bile yetmez gün gelir ama o gün bugün değil devlet için.
-
geçen seneki 400 kişilik alımda 396 kişi geçti sınavı.yds isteseydi sen düşün kaç kişinin geçeceğini. vdk ingilizcenin lazım oldugunu kurum için olmazsa olmaz oldugunu düşünseydi 3 yıllık eğitimin yanına birde ingilizce eğitimi koyardı.
-
bu sağlık beyanını pc çıktısı olarak alırsak bir sorun olmaz herhalde
-
Xxxxxxxxxxxxx
-
Dostlar selamın aleyküm. Öncelikle tartışmanın seviyesi ve anlayışlı tavırlar için herkese teşekkür ediyorum. Her görüş forumumuza renk katıyor ve başka ufuklar ortaya koyuyor. Ben de bir iki ufak katkıda bulunmak isterim müsadenizle.
Öncelikle, kurumların İngilizce istemesinin 'iş ile bağlantı' kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini düşünen birisiyim. Bunun da kriteri YDS gibi saçma bir çoktan seçmeli sınav değil TOEFL gibi uluslararası geçerliliği kabul görmüş ve gerçekten ölçücü bir sınav ile yapılması gerektiği kanaatindeyim. Bunun YDS gibi bir saçmalıkla işe giriş koşulu olmasının hiçbir mantığı yok. YDS İngilizce veya başka bir yabancı dili iyi bilmenin alameti değildir. Mesleğe aldıktan sonra güzelce kendini geliştiren kişiler ödüllendirilmeli, yerinde sayan personelse yerinde saymalıdır. Sistem ancak bu şekilde verimli bir şekilde işleyebilir.
Gel gelelim Vergi Denetim Kurulu'nun bakış açısına. Bu başlıkta tartışılması bence biraz anlamsız olmuş ki bunun kurum kültürünün bilinmemesi ile alakalı olduğu kanaatindeyim.
VDK'da Yeterliği verene dek Yüksek Lisans, Doktora, Dil Kursu, Yurtdışı bütün bunlar yasaktır. Kesinlikle müsade edilmemektedir. Siyasalda, ODTÜ'de güç bela Lisans Üstü eğitimini başlatmayı başarmış dostlarımız bırakmak zorunda kaldılar mesleğe girince varın siz düşünün katılığı.
Kısacası Et de Kemik de Kurulundur. Varınızı yoğunuzu mesleğe ve mevzuata vermeniz beklenir. Bu yönden Vergi Denetim Kurulu'nun başlangıçta bir ölçü birimi olarak YDS istemesi ile ALES puanı istemesi arasında temelde bir farklılık yoktur.Saygılar hepinize. Var olun.
-
Herkesi açıklama yapmak zorunda bırakmayalım arkadaşlar buraya yakışmıyor ayıptır şura mezunusun yok dil bilmiyorsun yok sen hukuk bilmiyorsun, normatif değilde olanı konuşalım sınav açılmış ilan verilmiş başvuru başlamış daha nerden türedi dil istensin Yok üniversite kazandım hakkım falan.Bu sayfadaki herkes şuan yeterince iyi hatta en iyi. YDS dil mi sanki 3 ay ezber yapıp ben yeterli puanı aldım ne dili Allah aşkına.haydi silkelenelim ve çalışmaya devam edelim ️️