Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavı(2017)
-
@aliveli hic istemez miyiz
-
@byn-kyns sessizlik olunca şaşırdım bir an
-
Dostlar gunaydin. Meslekle alakali bir kac iyilesmeden soz etmekte fayda var. Bildiginiz gibi kisa sure once bir yonetmelik degisikligi yapildi ve yetki sinavini veremeyen kisilerin düz memuriyete indirilmesi hususu kaldirildi. Mufettis yardimcisi olarak calismaya devsm edecekler. Bu konuda bi nebze kurulda rahatlama soz konusu.
Ilk temel egitim sureci 12 aylik periyottan 18 aya cikarildi ve bu periyot salt ders sinav seklinde olmaktan cikarildi. En iyi ogrenme sekli olan isbasinda ogrenme sekli ongoruldu. Adaylar bir sure teorik egitim aldiktan sonra refakate verilerek isin icine gonderiliyorlar. Bu bir silsile halinde yetki donemine kadar devam edecek bir surec. Bu da guzel bir gelisme sayilir.
Meslek zor evet ama calisan kisilerin alt edemedigi bir durum degil. Kurulun belli konularda disiplinli tutumu tabi ki devam ediyor. Yuksek lisans doktoraya soguk bakilmasi, kati kiyafet uygulamalari vb. Bu sekilde devam etmekte. Ama nihayetinde bir teftis meslegi.
Allah yar ve yardimciniz olsun.
-
Bu mülakatlar açıklanmadıkca kendimi işgal kuvvetleri gibi hissetmeye başladım. Sınav açılsa da görsek modundayiz. Kimsenin hakkını gasp etmek istemiyoruz elbette ama kurumlar sınav sonuçları açıklamadıgi sürece çok arkadaş mağdur oluyor maalesef.
-
@aliveli herkes cok calisiyor bence ondan bu sessizlik
-
@yldzkrc forumda duyduklarımın aksine kendilerine güvendiğim arkadaşlarım bu meslekte gayet mutlular. mutlulukları ise mesleğin beklentilerini karşıladığı, sürekli yeni şeyler öğrenip kendilerini geliştirdikleri üzerine. mesleği karanlık taraflarından pek söz etmediler belki daha bununla tanışmadıkları için bilemiyorum ama ilk aşamada benim beklentilerim de arkadaşlarımın mutlu olduğu konular. şuan çok rahat bir yerde müfettişim fakat idari soruşturma dışında -ki o da ne kadar yaptırırlarsa- bir şey yaptığım yok, köreliyorum. kendi işimi düzgün yapamayacağımı düşündüğüm bir ortamda da kuruma ve kendime olan saygım azalıyor. bahsedilen her türlü probleme rağmen ben bu meslekte olmak istiyorum, umarım başarabilirim, mümkünse yüzde 5'lik dilimde:) velhasıl insan ne istediğini biliyorsa tedirgin olacak bir şey yok hocam. ilk olarak ne istediğimize iyi karar vermeliyiz. bu müfettişlik insana meslek kazandırır, benim yaptığım müfettişliğin bana ne kazandıracağını ise hala tam kestiremiyorum. kısfmet.
-
@kombassankoma paylaştıklarınız gerçekten benim için önemli şeyler teşekkür ederim düşünceleriniz için
-
Asıl bombalar gelir uzmanlığında Anayasa mahkemesi esastan konuyu çözecek.Eskiden denetmen kökenliler nasıl müfettiş oldular açın bakın guylara büyük haksızlık yapılmış.Mecburen maliyede değişim olacak.Gelir uzmanlığı müfettişkkike birleşirse şaşırmayın.Çünkü başka türlü özlük hakkı guyların artmaz
-
@kombassankoma çok yakın arkadaşlarımdan duyduğum tüm olumsuz söylemleri bir kenara iten bir yorum yazmışsınız hocam. Vmy hakkında benim de düşüncem budur.
-
Bu kadar kisa surede bu sinava nasil calisacagiz arkadaşlar sizin yöntemleriniz nedir
-
Taktik maktik yok BAM BAM BAM
-
@Mimar Üstadım, en çok zorlanacağınız konu Muhasebe olur eğer klasik sınav geçmişiniz veya önceden çalışmışlığınız yoksa, kaç zamandır çalışıyorsunuz KPSS vs. bilemiyorum ama insanın aklına bir şeyler giriyor zamanla kağıt önünüze gelince kalemden saçılı veriyor her tarafa sonra da onları toparlamakla uğraşıyorsunuz.Klasik sınav iyidir insanın biriktirdiğinin tamamını kusabileceği tek yer hatta.Zaten çok sivri konu gelmez nadir kurum sınavlarında görürsünüz belli başlıklar belirleyin derslerden örneğin Anayasa da Meclis Denetim Yollar, Yasamanın İlkelliliği vs. o şekilde gidin derim.
-
@T.R.Malthus teşekkürler hocam
-
Arkadaşlar kolay gelsin herkese çalışmalar nasıl gidiyor ?
-
2000 kişil GUY mı 300 kişilik Vergi müfettişliği mi? Başka kararsızlık yaşayan arkadaşlar var mı?
-
@mhmmt bu kararsızlıkların tam ortasında kpss de var
-
14 mayıs guy - 21 mayıs gk-gy - 28 mayıs alan- 3-4 haziran vmy. Benzer bi tabloyu 10-11 aralık sayıştay yazılı - 17 aralık kaymakamlık - 24 aralık hakimlikte de görmüştük ve bunlardan biri kalmıştı. Sanırım yine tercih yapmak zorunda kalacağız. Bu sınavlardan biri geri planda kalır.
-
@Harun-Resid sanki en on adım da ki vmy gibi onu baz hedef alma yanlış mi olur acaba. kpss biraz daha geri plana atsak
-
@atiba aslında burada tercih yapma durumlarımızla alakalı. Hedef yüksekse, ben biraz daha bekleyebilirim diyorsak guy pas geçilebilir ve vmy ile kpss beraber götürülebilir ( 2016 kpss 1 yıl geçerli oldu 2017 kpss 2 yıl geçerli olacak diye düşürsek arka planda. ) Ama maddi ve manevi yönden çok yıprandıysak ve artık çalışmak gerekiyorsa guy pas geçilemez. Belirli bir birikimim var ve üç sınavı da birlikte götürürüm de diyebiliriz tabi Vmy'nin klasik sınavı hukuk iktisat ve maliye açısından çok zorlayacı olmayacaktır şahsi fikrim. Test sınavına hazırlandığımız bilgileri daha uzun şekilde aktaracağız. Muhasebe için gereken monografi de bize hem kpss de hem guy muhasebede fayda sağlar. Çok denklem var burada çok Bizi buna zorlayan sistem sağolsun.
-
@Harun-Resid kesinlikle bizi buna zorlayanlar sağolsun ya aslına bakarsan tahammül kalmadı geçen guy sınavını 2 puanla kaçırdım kurum sınavında 2 senedir kpss den hatiri sayılır puan alıyorum. ama elde var sıfır. Maddi manevi aslında tükenmek üzereyim. Guy inşallah olur diye düşünüyorum açıkçası. ama olmuşken vmy olsun diyorum. Son bi ha gayret kısmindayim Ders konusunda da aslında vmy de en az muhasebe den korkuyorum en iyi dersim muhasebe. en çok ta iktisattan korkuyorum nasıl olacak bilmiyorum açıkçası 3 unun aynı anda olması gerçketen kötü oldu.