2017 ALES İlkbahar Sınavı
-
başvurular başladı. sınav ücreti de 90tl imiş.
sınav tarihi : 07.05.2017 saat 10:00
sonuç açıklama tarihi: 08.06.2017 -
arkadaşlar kimler ilkbahar ales'e başvurdu, hazırlanıyor? Nasıl çalışıyorsunuz ?
-
@hgrotius ben başvurdum hocam. Bakalım çalışmamiz lazım.
-
@Phoenix süre uzadı bakalım puanlara etkisi ne olacak
-
Ben de basvurdum hocam. Sadece aksamlari calisabiliyorum 2 saati gecmiyor maalesef umarim mat2 sorularini gorecek vaktim olur . Siz de nasil ?
-
@Alchemist bende sadece matematik bakıyorum, türkçe falan çözmüyorum hiç.
-
bu sınava sadece paslanmamak amacıyla bile girileiblir. Süreyide uzattılar hem. Ayrıca niye bi yüksek lisans yapamayalım arada ,yabancı dil şartı istemeyen devlet okullarıda var. Bende bugün yatırdım paramı gky içinde süre ayarlamak açısından antrenman oluyor
-
@hgrotius Sozelde mantik biraz zorlar gibi kpss de ki sorulara nazaran ama alesi cozmek daha zevkli nedense
-
@Alchemist ALES girdiğim sınavlar içinde soru kalitesi olarak en iyisi, kpss, hakimlik vs yerlerde
-
zaman yönetimi çok önemli. sorular zor olmas abile oldukça zaman alıyor. yarış diğer rakiplerle olduğu kadar zamanla da. herkese başarılar.
-
bir ALES'e daha başvurduk hayırlısıyla bakalım.
-
ALES sanırım en keyifli ösym sınavlarındandır. Soru kalitesi ve soruların formatı itibariyle katılmaktan en haz ettiğim sınavdı diyebilirim. Hali hazırda YL kaydım olmasa bende bir girip soruları görmek isterdim
-
süre artışı puan aralığını ne kadar etkileyecek merak ediyorum
-
Başvuru süresini kaçırmıştım ama ösym sağolsun başvuruyu bi günlüğüne tekrar açmış bizde nasiplendik:) herkese başarılar:nerd:
-
@Antimülakat hocam merhaba geçenki yds den iyi puan alamadım sonbahar yds ye gireceğim.Yüksek lisans yapmak istiyorum. Fakat bu yüksek lisan başvuruları bitmiş oluyor nasıl olacak yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim.
-
Hocam merhaba yurt dışında yüksek lisans için neler yapmam gerekiyor? Teşekkürler.
-
Basligi yukarda gorunce ilk hafta 2 saatle basladigim calismanin son hafta 2 dakika bile olmadigini fark ettim
-
@edaeraslan YLYS diye bir program var tubitak bursuyla yl ve doktora yapiliyor. 90 civari bir ales ve 3.00+ ortalama. Bu burs basvurusunda dikkate alinan puanlar. Daha sonra burs kazanırsınız 6 aylik yurtici veya yurtdisi dil okuluna giderek veya kendi kendinize hallederseniz ilets 6.5+ toefl sartini hatirlayamadim ama ielts puanina denk bir puan almaniz gerekiyor. Alamazsaniz aldiginiz 6 aylik egitim masrafini geri ödüyorsunuz. burs icin 2 kefil bulmak gerekiyor lakin cüzi bir miktar borc altina girdiginize dair sozlesmeye imza atiyorsunuz olurda yl tamamlayamazsaniz bu parayi geri odemek icin. Genel hatlariyla böyle internette bakin daha saglam bilgiye ulasabilirsiniz. Ben 2 yil once arastirmistim
-
@edaeraslan hocam YLYS için iyi bir Ales sonrası OSYM listesine bakarak çeşitli koşulları sağlamaktasınız: GPA 2.5 min, yaş sınırı vb. ama mülakat var. Ayrıca MEB'e bağlıdır. Diğerleri J. Monnet, Fullbright, British Council bursları ama çok prestijli ve kapış kapış giderler. J.M. bursu Avrupa Birliği'ne bağlı sınavlardan olduğundan şu an geçici bir süre olmayacaklar. Tübitak dışında bölüme bağlı burslar da var. Yurtdışı üniversitelerin bursları da GPA 3,5 üstü için vardır ki bunlarda Almanya bildiğim kadarıyla önde. https://yyegm.meb.gov.tr/
-
@edaeraslan hanım yurtiçi üniversiteler ara dönemde de yl için kontenjan açıyor. Sizin yl yapmak istediğiniz bölüm ve yl için tezli mi, tezsiz mi? Yapmak istediğiniz önemli. Yurtiçinde yer üniversitelerin büyük kısmında ara dönemde hem çok fazla yl bölümü açılmıyor, hemde açılan bölümlerin büyük kısmı tezsiz oluyor. Yurtdışı içinde arkadaşlarımızın belirli prog. ve burslardan bahsetmiş.
Bir de normal seyrinde yurtdışı yl için, siz şahsi başvurularda bulunabilirsiniz. Üniversiteye kabul edilebilmek için mektup yazma meselesi. Türkiyedeki sistemi düşünün: Herhangi bir ülkenin, herhangi bir okulunda YL açılır, istediğiniz bölümün şartları size uygunsa, başvuru yapmak adına uygun bir ifade ile özgeçmişinize de ayrıntılarla belirterek, başvuru bilgilerinizi gönderirsiniz. Bu üniversiteden size muhakkak bir cevap gelir, buna göre hareket edebilirsiniz.
Bir ara yurtdışında yüksek lisans yapmak? Konulu bir yazı yazmayı ty olarak düşünüyorduk, şimdi sorunuz üzerine durumlara tekrar bakalım.