2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)
-
@kahkullu urfa için hiç yorum yapamıyorum hocam.içime 'malum' da olmadı ama 70-75 arasıdır diye düşünüyorum.
-
@HaniYaKi ağzınıza sağlık hocam
-
@aycan tamam hocam çok teşekkür ederim şimdi anladım
-
@kahkullu bugün açıklanır mı bilmem; soru tarzlarının ve sınavın daha ciddi şekilde düzenlenmesi gibi nedenlerden ama umarım kısa zamanda açıklanır da güzel haberler alırız.
-
Bu kitapciktaki damga olayi nedir onu cozemedim. Dikkat ettim damgalar yazicidan cikmamis gibiydi yani elle basilmisti. İlk kez boyle bisey gordum. Gecmis yillarda olduysa ne amacla yapiliyorki
-
@karşılıkgideri şu an ilk kez bir soruya yorum yapıyorum o sebeple heyecan var hafif ben de sorunun başında verginin kapitilizasyonu yani verginin kaldırılması dolayısıyla varlığın değerinde meydana gelen artış olduğundan sadece vergiye göre hesapladım.ama cevabı ne 80 ne 100 buldum
-
@requescatinpace Bi de kitapçıklar niye o kadar küçüktü anlamadım
-
@ali27 hep öyleydi.
-
@ali27 sınavı maliyeciler yapınca..
-
@HaniYaKi inş dediğin gibi olur
-
bugün için ihtimal kalmadı galiba
-
@ShankS 1,5 a kadar yolu var hocam
-
Arkadaşlar özel fonlar sorusu tartışmasına bende katılayım. QI. GİRİŞ
Amortismana tabi iktisadi kıymetler, işletme faaliyetlerinin yürütülmesi için iktisap edilen ve bir yıldan uzun süreli kullanılan varlıklardır. Bu varlıklar satış amacıyla iktisap edilmezler. Dolayısıyla bu varlıkların satışından doğan karlar, işletmenin esas faaliyetlerinden doğan ticari karlardan farklı değerlendirilmelidir. Sabit varlık satışından doğan karların belli bir kısmı enflasyon oranının yüksek olmasından kaynaklanan fiktif kardır. Bu kısım sermaye değer artış kazancıdır. Bunun belirli bir süre vergi dışı bırakılması işletmenin varlıklarını yenileyebilmesi olanağı sağlamak içindir. Bu yönde bir işlev yerine getirmek amacıyla yenileme fonu uygulamasına mevzuatımızda yer verilmiştir. Yenileme fonu uygulaması ile işletmelere bir oto- finansman olanağı sağlanmıştır.
II. YENİLEME FONU
213 Sayılı V.U.K.'nun 328 ve 329'uncu maddeleri hükmü gereği amortismana tabi iktisadi kıymetlerin satılması veya hasara uğraması hallerinde varlığın satış değeri veya sigorta tazminat değeri ile net aktif değeri arasındaki fark Dönem Kan veya Zarar hesabına geçilir.
Varlığın net defter değeri, aktif değerinden o varlıkla ilgili birikmiş amortismanın çıkartılması suretiyle bulunur.Yine yasanın ilgili hükümleri gereğince, satılan veya hasara uğrayan iktisadi kıymetlerin yenilenmesi, işin mahiyetine göre zararı bulunur veya bu hususta işletmeyi idare edenlerce karar verilmiş ve teşebbüse geçilmiş olursa bu taktirde satışları doğan kar veya tazminat fazlası, yenileme giderlerini karşılamak üzere pasifte geçici bir hesapta azami üç yıl süre ile tutulabilir. Bu süre içinde kullanılmamış olan karlar üçüncü yılın vergi matrahına ilave edilir. Üç yıldan önce işin terki, devri veya işletmenin tasfiyesi halinde bu karlar o yılın matrahına eklenir. Bu esaslar dahilinde yeni değerlerin iktisabında kullanılan kar veya tazminat fazlası, yeni değerler üzerinden bu kanun hükümlerine göre ayrılacak amortismanlara mahsup edilir. Bu mahsup tamamlandıktan sonra itfa edilmemiş olarak kalan değerlerin amortismanına devam olunur.
nurdan benim anladığım doğru cevap diğer olağan gelir ve karlar hesabı doğru cevap olacak -
Sınavda saydığım 65 doğrum kesin ve kesin var. Buradan okudukça bakıyorum 76 nin altına düşmez gibi görünüyor net sayım.
Bi de kesin olmayan ve hatırlamadığım sorular da var.
77-82 arası birşey gelebilir.
Tekirdağ icin bir fikri olan var mi bu konuda : )
-
@ukraynali kamu hizmetlerine girme hakkı sadece t.c vatandaşlarına var diye biliyorum 1 2 sayfa geriye yürürsen ( ki forumun geriye yürümemesinin istisnalarındandır) aradığın cevabı bulabilirsin dostum.
-
@senendeksi keşke gerekli yerlerin altını çizseydin dostum.şu bilgiyi sınavda yanıma koy üşenip okumam bırak yanlış çıksın
-
@HaniYaKi vallahi bende okumam. özel fon yaptım o değilmiymiş ?
-
@safiTÜRK69 diğer olağan gelir ve karlar' mış.
-
@HaniYaKi hocam telden ancak yapabildim.Kısaca diyor ki özel fon kullanırken amortismana tabiyse kullan diyor. Ama gib ne der bakalım
-
@HaniYaKi yandık.