2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)
-
Geçen sene saat kaçta açıklan dı o saate kadar bekleyip yatayım
-
"
3. ŞİRKETİN İFLÂSI NEDENİYLE SONA ERMESİ:Mahkeme tarafından şirketin iflasına karar verilmesi halinde şirket infisah eder. Mahkemece verilecek olan bu iflas kararının kesinleşmesi ile şirket sona erer. İflas kararı kesinleşmeden şirketin sona ermesi mümkün değildir.[41]
İflas kararı üzerine iflas dairesi şirketin iflas ettiğini ticaret siciline ilan ve tescil ettirir. Bundan sonra icra ve iflas kanunu hükümlerine göre şirketin tasfiyesi gerçekleştirilir. İflas eden şirketin tasfiye sürecinde tüzel kişiliği devam eder. Ancak organların temsil yetkisi kısıtlanır.[42]
Limited şirketin iflâsına ilişkin, hem Türk Ticaret Kanunumuzda (TTK. md. 546, 324) hem de İcra ve İflâs Kanunumuzda (İİK md. 177-178) hükümler mevcuttur. Limited şirketin genel olarak 2 şekilde iflası talep edilebilir:"
Bu sekilde buluyorum nette. Ben de iflasin acilmasi yaptim. Sonucta sirketler tecille kurulup terkin ile sona erer. Soru neyi sordugunu tam hatirlamiyorum suan ama
-
@requescatinpace ltd nin sona erme halleri:
Sozlesmede belirlenen bir sebep gerceklesmisse,
GENEL KURUL karari ile,
İflasin acilmasiyla,
Sirketin kanuni organlarinin toplanamamasi halinde mahkeme karariyla,
Herhangi bir ortagin hakli istegi uzerine mahkemece verilecek kararla.
Müdürlerin sirketi feshetme yetkisi yoktur hocam. Sadece yonetim yetkileri vardir. -
Gib e yakın oturan veya eşi dostu olanlar ışıklar falan yanıyor mu diye haber verebilirlerse nasıl makbule geçer..
-
Maliye ve hukuk en çok tırstığım derslerdi. Beni yanıltmadılar. Canları sağolsun):) yapacak birşey yok.. bu derslerden beklediğim soruların hiçbiri gelmedi ya, ezber işi bitti kankalar artık. Guy artık seçici soruların yer aldığı teknik bir sınav oldu.
-
Bütçe ilkelerinden değildir sorusu vardı ?
Ve cevaplarda Keynes vb olan soru vardı
-
@ShankS hocam yönetim yetkisi olan diyordu ki limited şirkette yönetim kurulu değil genel kurul ve müdürler vardır. Kısaca müdürler yürütme organı gibi ve şirketi feshetme yetkisi olmadığı kanaatindeyim
-
Neden açıklanmasınki @Antimülakat sonuçta sorular yine optiğe işaretlendi teknik durum aynı değil mi :thinking:
-
@Hayatım-Sınav yangından mal kaçırır gibi açıklama meselesi oluyordu eskiden. Bence yangından mal kaçırılmasada sorular ve sonuçlar kaçırılıyordu.
-
@Antimülakat Hm neresinden tutsak elimizde kalıyor desenize, gidip ormanda yaşamayı düşünüyorum artık sıkıldım ortamların leşliğinden -_-
-
Müteselsil var mıydı?
-
@De_lorean vardi
-
@De_lorean cogunluktu zannedersem onun cevabi. oyle br sık kalmış aklimda.
-
@Jm.Keyness yaniyormus.
-
@2016mağduru vardı amaabsürd bir seçenek miydi ??net çıkan bir soru muydu cevabı
-
@De_lorean evet, siritiyordu şıkları arasinda.
-
@2016mağduru eyvallah kardeşim sağolasın.
-
@Jm.Keyness bizimle ilgisi var midir o isiklarin bilemiyorum ama:)
-
@ff içimden geçen 72. risk almayıp 72-75 diyeyim dostum.
-
Menkul kıymet ihraç farkları vardı