2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)
-
@Fişek-MORGEN hahahah guzeldi.
-
@Lionsa guzel taktik
-
@Fişek-MORGEN Kardesim durum cidden boyle, denge miktari fiyati sorusunu bile onu sormuyordu diye tartisan gordum.
-
@Lionsa bunlar hep amerikanın oyunu kardeşim bizim herşeyden haberimiz var
-
@OFLU61 monetaristlerin philips eğrisinin uzun dönemde dik olmasının sebebi, "uzun dönemi kabul ettikleri için DEĞİL" uzun dönemde insanlar farkına varır ve beklenen enflasyon ile gerçkleşen enflasyon aynılaşır.bu yüzden doğal işsizlik seviyesine geri döner.bu yüzden o eğri dik bir hal alır uzun dönemde.yani onlar uzun dönemde etkisiz kabul ettiği için dik bir hal alır eğri.ayrıntıya girmek değil konuya burdan bakmalısınız. Doğal işsizlik seviyesine eğri geri döndüğü için dik hal alır monetaristler uzun dönemi kabul ettiği için değil.bilginizi tekrar gözden geçirin benim tavsiyem kpss de aynı hataya düşmeyin
-
@OFLU61 uzun dönem philips eğrisini kendileri philips eğrisini reddetip geliştirmediler mi?
-
Philp egrisi sorinun cevabi yeni klasikler kisa donemde dik kabul ederler olacak yanlis cunki adamlar frma yanilma modeli benimser.
-
@Mmrtz hayır o soru benim fikrim .monetaristler uzun dönemde etkisiz der.
-
@OFLU61 ben kabul etmiyorlar o yuzdn dik biliyorm hocam yani bu sekilde dusunup karar verdi bilemiyorm simdi kendi cevabimm yuzde yuz diye diretmicm ama bu sekilde ogrenmistm ben kisa donemde negatif uzun donemde dik gecersiz diye.
-
@kpssa. Soru monedartler uzn donemde philp inceler diyordu dogru incelerler beklenen gercrklesrne estlerler ve etkisi oldugini soylr.
-
@Mmrtz yeni klasikler her iki donemde de dik kabul ediyor biliyorm ben hocam
-
@by123 uzun dönemde Philips diktir diyordu sanırım değil mi
-
Arkadaşlar bence arkadaş haklı monetaristler sıkkını isaretleyenler yanlış yapmış olabilir(ben beyi işaretledim onu bile hayırlamıyorum)
-
Şu phillips sorusunu bi türlü hatırlayamadım 2 gündür dşnyrm Şıklarda temelini phıllıps atmıştır falan da vardı dm
-
Temelini philips değil samuelson falan atmıştı galiba ücret artışı ve işsizliği incelemişti
-
Süre uzadıkça herkes soru ürete ürete kitap çıkaracak seviyeye gelicek
-
@sınavstilisti tamam
-
Çıkmış soruları değiştirmeden tartışabiliriz, carpitmadan
-
Bütün bunlar senin suçun gib aciklasaydin suan bunlari degil kpss yada mülakat konuşuyor olacaktik.
-
Kardesm monedartlee uzn donemde inceliyenler onlar zaten beklenen gerceklesene estliyor ve diktr derler siktada monedartsler uzn donemde incilemistr diyordu nasil yanlis diyorsnuz .