TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. OFLU61
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 276
    • En İyi 96
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

OFLU61

@OFLU61

198
    İtibar
    3193
    Profil Görüntülemeleri
    276
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

OFLU61 Takip etme Takip Et

OFLU61 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı

ailem üzülmese ben bi şekilde atlatıcamda onlar üzülünce ben daha çok üzülüyorum .
      Anadoluda Trabzonun dağlarında tarlalar arasında çay bahçelerinin arasında yaşayan insanlar...
      çocuk okutmuşlar heves etmişler okusun kaymakam olsun hakim olsun savcı olsun büyük adam olsun...
      çocukları kaymakamlık sınavını kazanmış onlar için büyük bir gurur.
      Planlar yapıyrolar hayaller kuruyorlar , bundan sonra bi de evlendiririz diyorlar , yüzleri gülüyor hepsinin ama gel gelelim sonuç hüsran .

Buda geçer. İlerde hatırlayıp tebessüm edeceğimiz ,
      Belkide keşke o günlere dönebilsem diye iç çekeceğimiz anlardır bunlar .

Allah hiçbirimizden sağlık sıhatimizi eksik etmesin . Klişe ve sıradan bir laf ama bin tane kaymakamlık sınavından daha önemli . Ama insanoğlunun fıtratında var bu...
      anlayamıyor kıymetini.

KPSS A içinde yayımlandı
      OFLU61
      OFLU61
    • RE: 2018 kaymakamlik mulakat sureci

kazananlar kaybedenin halinden anlayamaz .
      Kaybeden arkadaslar bu durumu doğal karşılasın sinirlenmesin .
      zor bir durum .
      haber ilk geldiğinde içtiğiniz suyu dahi yutkunurken zorlanırsınız .
      böyledir bu işler .
      yukarda arkadaşın dediği gibi 6 aylık hayali kaymakamlık koltugundan bir anda iniverirsiniz .
      hepsine alışıyor insan .
      1-2 gün klişe teselliler dinleyip hayata devam edicez hepsi bu .
      2019 kaymakamlık başlığından devam ...

DİĞER içinde yayımlandı
      OFLU61
      OFLU61
    • RE: KAYMAKAMLIK (2017) SINAV SONUCUNA İTİRAZ GRUBU

@ofa Çok klişe bir sözdür ama gercektir , "yerine göre değişir"
      komutanlardan tut yemeğe,nöbete,çelik yeleğe,şapkaya,silaha,gazinoya,komutanlarla samimiyete,devriyeye çıkmaya,ders calısmaya,mıntıkaya,asker maaşına,çarşıya ve daha nice detaylara kadar.. Her şey gittiğin yere gore degişir . Bunu askere gittiğinde anlayacaksın .
      Allah sana nerde ne nasip eder bilemezsin . Şu sınav var gidemem bu sınav var gidemem diye diye erteledım . Üstüne ceza yemıslıgım de var . Sonra gidip bakaya falan sildirdim .
      Gel gör ki son kaymakamlık sınavını askerde ders calısarak kazandım.
      Acemi birliğinde kesinlikle ders calısamazsın . Akşam bir saat kitap okuyabılırsen sağlam bünyen varmıs derim . Gözlerimi açık tutamazdım biber gazı yemiş gibi acıyorlardı . Oyle yorgun oluyorsun . zaten sabah 5 de uyanıosun . akşama kadar ayaktasın ve yemek molası ile beraber bır kac mola dısında sureklı eğitimdesiniz.
      Ders çalışacagın yer usta bırlıgı .
      Şanlıurfaya düşmüştüm . Ordanda sınıra ceylanpınara gönderdiler . Sonra komutan cagırdı "burda kalmıcaksın sınıra çadıra gideceksin haberın olsun" dedi .
      Allahım bu nasıl bir kader . Sınırda çadırda askerlık yapıcam nasıl ders calısıcam diye yakınırken o aciz halimle kendime üzülürken aslında allah bana nasıl bir lutuf bahşettiğinin farkında bile değildim . 3 tane buyuk çadırdan olusmus bir yere gonderdıler . Kaymakamlık sınavına hazırlandıgım duyulmuş . El üstünde tutuldum . bir odayı bana verdiler . bir masa verdiler . bir klima verdiler . Karakol komutanımız diğer 2 komutanı yanına cagırıp "bu asker nobet çıkısı buraya gelıp ders calısacak yardımcı olun destek olun" dedi . Allah ondan razı olsun .
      Gece jöhler operasyondan dönerdi . yanıma bisküvi falan bırakırlardı 🙂 Bazen çay içmeye davet ederlerdi .
      Yani demem o ki yerine göre değişir dostum . Ceylanpınarda ilçe jandarmada 8 gün kaldım . her yer rütbeli doluydu . Adımı kimse bilmiyodu . astsubayından uzmanına tegmenıne herkes kaymakam diyodu 😄 Ama orda ders calısmak kesınlıkle mumkun degıldı .
      Daha sonra gittiğim çadırda da adım kaymakamdı 😄
      Kobra aracıyla 6 tane uzman karakola gelmişti . benı nobet tutarken gorduler . "Lan kaymakam olucaksın nobet tutuyorsun deyip güldüler" içerde komutana artık ne dedılerse ... komutan kogusa apar topar gelıp mahcup bi sesle " sen kaymakammmıydın ya? dedi . bende hayır komutanım deyip durumu anlattım . Ama fayda etmedi . 5 ay kaymakam dediler bana 😄

KPSS A içinde yayımlandı
      OFLU61
      OFLU61
    • RE: 2017 Kaymakamlık Sınavı

ben artık 25-26 lardan ümidi kestim .
      28 le kapatacak sınav . eş dost akraba yaşlılar gencler kızlar delikanlılar her kim varsa türkçesiz 25 beklıyo

KPSS A içinde yayımlandı
      OFLU61
      OFLU61
    • RE: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
      1. sayfada yerimizi alalım
      DİĞER içinde yayımlandı
      OFLU61
      OFLU61
    • RE: 2017 Kaymakamlık Sınavı

şaşırıoduk ama forumun alayı kazandı herhalde 😄
      bende kazanmısım 174. yum tam bekledıgım puan geldı 84.65

KPSS A içinde yayımlandı
      OFLU61
      OFLU61

ilan gelmeden düzenli çalışamıcam galıba .
      işten eve gelip ders çalısmak ıcın cidden iyi bir motivasyon lazım .
      yoksa vakit desen illaki var .

DİĞER içinde yayımlandı
      OFLU61
      OFLU61
    • RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı

açıkuclu olmasını kendıme bir avantaj ve yenı rakiplerimi engelleyecek bir detay olarak goruyordum .
      test haberı hiç hoşuma gitmedi

KPSS A içinde yayımlandı
      OFLU61
      OFLU61
    • RE: 2020 Kaymakamlık Sınavı.

Herkese iyi çalışmalar . Bende fırsat buldukça çalısıyorum .
      Arka sayfalarda bir arkadaş bir insan Hakları sorusu için "bu ne biçim soru ösym boyle soru soruyor mu ? ona gore calısmayı bırakacagım" demiş . Soruya bi baktım, girdiğim ilk kaymakamlık sınavındaki çıkmıs soru 🙂 sınavın %99.8 inin (bence) yapamadıgı soruydu 🙂
      üstelık acık uclu sınav oldugu ıcın "bana en yakın şu geldı bende işaretledım" gibi durumlarda olmadı malesef 🙂
      sınava gırmiş tanıdıgım konustugum hıc kımse yapamamıstı o soruyu .
      boyle hiçbir kaynakta olmayan cok detay bir soru osym sorabılıyor . Ama denemelerı soru bankalarını boyle sorularla doldurursanız kimse kalem oynatamaz .
      Osym bu derece detay bır soruyu daha sonrakı hıcbır kaymakamlık sınavında sormadı mesela ...
      Ama bu sene tekrar bu tip garıp bir soru gelirse de kimse şaşırmaz .
      Bu soruları yanlış yapmak sizi rakıplerden geri bırakmaz bu tarz sorular ıcın ekstradan tedırgın olmanıza gerek yok .
      kaymakamlık sınavı sonrası her sene yorumlar bellıdır .
      Ortak yorum dikkatsızlık sonucu yapılan hatalarla sınav kaybedildiğidir . Yoksa o kaybeden arkadaslar seviye olarak sınavı kazanabılecek kişiler oldugunu anlamıslardır . .
      O kadar sınava girdik ne dıkkatsızlıgı şeklinde hafıfe alanlar olacaktır bu sözümü .
      Onlara dıyorum kı sınav sonrası gorusuruz 🙂
      şahsi düşüncem sıvada 65 net ve üstü yapanların çok buyuk bir cogunlugu bilgi birikim olarak sınavda o yanlıs yaptıkları soruları yapamayacak insanlar değiller .
      65 netten 75 nete kadarkı o 10 soruluk kısımda büyük bir dikkat ve konsantrasyon yarısı var . Hatta fazla konsantrasyonun bile zararı var . Konuyu zincirleme gereksiz yerlere baglayıp öncüllü sorularda hatalı cevaplar vermenıze sebep olabılır . yanlız 2 diyecegınız yerdee 3. onculide katıp 2-2 dıyebılıyorsunuz .
      Kaymakamlık sınavını kapsam olarak diğer sınavlardan daha az konuya sahıp kalite olarak daha dusuk ama zorluk olarak zor sınavlardan bırı olarak goruyorum .

Herkese iyi çalışmalar .

KPSS A içinde yayımlandı
      OFLU61
      OFLU61

Kaymakam ihtiyacı olduğu aşikar ,
      mutlaka sınav açılacaktır .
      Bakalım ne zaman olur .
      Tabi burda klavyeden yazmak kolay . Asıl sıkıntıyı yaşayan işsiz bekleyen ve umudunu kaymakamlık vb. kurum sınavlarına bağlayan arkadaşlar yaşıyor . umarım en geç Ekimde sınav açılır

DİĞER içinde yayımlandı
      OFLU61
      OFLU61

OFLU61 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı

Arkadaşlar yeni kitaba para odemeyeyim dedim.
      KAS in 2020 Ağustos baskısını çalisiyorum .
      Son 2 yılın degisikliklerini bulabileceğim bı doküman var mıdır ?
      Teşekkür ederim

KPSS A içinde yayımlandı
      OFLU61
      OFLU61
    • RE: 2021 Kaymakamlık Sınavı

Arkadaşlar yanlış hatırlamıyorsam geçen yıl kaymakam ihtiyacı 100 den fazla gösterilip açılan sınav ise 100 kaymakam alınacağı şeklinde olmuştu . Yani belirtilen ihtiyacın altında olmuştu .
      Bu yıl ise kaymakam ihtiyacı 100 adet olarak gösterilmiş . Bu bilgiyi , bu yıl 100 den daha az alım olacak şeklinde yorumlayabilir miyiz ?

SINAVLAR içinde yayımlandı
      OFLU61
      OFLU61

İyi aksamlar bu sene calısamadım . 1 kez bir soru bankası bıtırdım . sonra 1 ay kıtap acmadım . ardından bugun sınava gırdım .
      gecen yıllarda bılıpte yapamadıgım sorular oluyordu . Bu sene yapamadıkları direkt bilmıyordum zaten . yada cok cok zayıftım o konularda .
      Temkınlı konusursam 75 ın altında kapatır dıyorum .
      İçimden gecen ise 70 le kapatır kontanjan ise dolmaz bile dıyorm.
      Benım bu sene yıne olmayacak gibi duruyor :
      35 yasına kadar denıcez gibi 😄

KPSS A içinde yayımlandı
      OFLU61
      OFLU61

İstanbul için konusursak pek kpss gibi olmamış . Tercih yaptıgım bölgeler bana uzak sayılır . Kpss de oyle degıldı .

KPSS A içinde yayımlandı
      OFLU61
      OFLU61

Telefona sınav merkezinizi secınız şeklınde mesaj geldi.
      Ama aday işlemlerinde bu yeri bulamadım

KPSS A içinde yayımlandı
      OFLU61
      OFLU61

Herkese iyi çalışmalar . Bende fırsat buldukça çalısıyorum .
      Arka sayfalarda bir arkadaş bir insan Hakları sorusu için "bu ne biçim soru ösym boyle soru soruyor mu ? ona gore calısmayı bırakacagım" demiş . Soruya bi baktım, girdiğim ilk kaymakamlık sınavındaki çıkmıs soru 🙂 sınavın %99.8 inin (bence) yapamadıgı soruydu 🙂
      üstelık acık uclu sınav oldugu ıcın "bana en yakın şu geldı bende işaretledım" gibi durumlarda olmadı malesef 🙂
      sınava gırmiş tanıdıgım konustugum hıc kımse yapamamıstı o soruyu .
      boyle hiçbir kaynakta olmayan cok detay bir soru osym sorabılıyor . Ama denemelerı soru bankalarını boyle sorularla doldurursanız kimse kalem oynatamaz .
      Osym bu derece detay bır soruyu daha sonrakı hıcbır kaymakamlık sınavında sormadı mesela ...
      Ama bu sene tekrar bu tip garıp bir soru gelirse de kimse şaşırmaz .
      Bu soruları yanlış yapmak sizi rakıplerden geri bırakmaz bu tarz sorular ıcın ekstradan tedırgın olmanıza gerek yok .
      kaymakamlık sınavı sonrası her sene yorumlar bellıdır .
      Ortak yorum dikkatsızlık sonucu yapılan hatalarla sınav kaybedildiğidir . Yoksa o kaybeden arkadaslar seviye olarak sınavı kazanabılecek kişiler oldugunu anlamıslardır . .
      O kadar sınava girdik ne dıkkatsızlıgı şeklinde hafıfe alanlar olacaktır bu sözümü .
      Onlara dıyorum kı sınav sonrası gorusuruz 🙂
      şahsi düşüncem sıvada 65 net ve üstü yapanların çok buyuk bir cogunlugu bilgi birikim olarak sınavda o yanlıs yaptıkları soruları yapamayacak insanlar değiller .
      65 netten 75 nete kadarkı o 10 soruluk kısımda büyük bir dikkat ve konsantrasyon yarısı var . Hatta fazla konsantrasyonun bile zararı var . Konuyu zincirleme gereksiz yerlere baglayıp öncüllü sorularda hatalı cevaplar vermenıze sebep olabılır . yanlız 2 diyecegınız yerdee 3. onculide katıp 2-2 dıyebılıyorsunuz .
      Kaymakamlık sınavını kapsam olarak diğer sınavlardan daha az konuya sahıp kalite olarak daha dusuk ama zorluk olarak zor sınavlardan bırı olarak goruyorum .

Herkese iyi çalışmalar .

KPSS A içinde yayımlandı
      OFLU61
      OFLU61

@OFLU61, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.

@cambasi61 kaymakamlık degıl , komple cıkmıs sorular kıtabı vardı bende 2016 baskı . Baya kalın 2 cilt. Hangisini alacagını konusunda fikrim yok dostum . vakti zamanında çıkmıs soru ıcın bunu tercıh etmıstım . ama ebnce zeynel dinler cıkmıs sorular daha bi güzel ama o da çok çok bı kıtap

İş arasında çok hızlıca yazdım kusura bakmayın .
      Türkçeyi katletmişim.
      Zeynel Diinler in kıtabı da çok kalın bı kıtap diyecektım

KPSS A içinde yayımlandı
      OFLU61
      OFLU61

@cambasi61 kaymakamlık degıl , komple cıkmıs sorular kıtabı vardı bende 2016 baskı . Baya kalın 2 cilt. Hangisini alacagını konusunda fikrim yok dostum . vakti zamanında çıkmıs soru ıcın bunu tercıh etmıstım . ama ebnce zeynel dinler cıkmıs sorular daha bi güzel ama o da çok çok bı kıtap

KPSS A içinde yayımlandı
      OFLU61
      OFLU61

idare hukuku soru bankasını cok hızlı sekılde bıtırdım .
      Ama bu iktisat baya bi zaman kaybettırıyor . İktisata baska bır yontem ızlemek gerek . Yuksel bılgılı cıkmıs soruları cozuyorumda bitmez bu kıtap . Ben daha tum derslerı bıtırıp ıkıncı tekrarı yapmam lazım .
      ve bunu işten gelıp kalan vakıtlerde yapmam lazım 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      OFLU61
      OFLU61

@ryu753 ben ,
      Ama baya bı temelim var . Sınava 4. girisim olacak :))
      Soru bankaları üzerinden gidicem.
      Olursa olur, olmazsa yapacak bişey yok

KPSS A içinde yayımlandı
      OFLU61
      OFLU61