2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)
-
@reagan bende bu sorunun alacakli hakkiyla kazanmis olanli şıkkı yaptim. Cunku bnde kendi rizasiyla veren geri isteyemez diye biliyordum
-
@reagan kanunda şöyle geçiyor : borçlanmadığı edimi kendi rızasıyla yerine getiren kişi bu konuda esaslı yanılmaya düştüğünü ispatlamadığı müddetçe geri isteyemez. yani bu soruda tartışmaya açık değil hakim arkadaşa kanun maddesini iyi okuması gerektiğini belirtirseniz sevinirim .
-
Bu temettü kapitalizasyonu 120bin mi şimdi kesin bilgi mi?
-
Ya sabır
-
@istisna hayır 100000
-
Olağan kar kesin 320bin mi peki? Emin miyiz
-
@reagan yani kişi şayet esaslı yanılgıya düştüğünü ispat ederse verilenleri sebepsiz zenginleşme hükmüne göre geri isteyebilir.
-
@Alperiniz bu soruu cikmis soru arkadaslar 2013 ajans sorusu paylstim hatta gecen gun tartismaa gerek yok daha degisti degismedi diye bunu cimis sorunun aynini sormus bir sıkkıni degiserek kurum.
-
@by123 yani cevap ne son olarak?
-
@istisna evet kesin dönemkarı da 280bin çok uğraştım sınavda o soruya 3 kere dönüp dönüp çözdüm...bir soru için de ben emin olayım şu forumda
-
@ansızınbirilan ister ama vekaletsiz iş görme hükümlerine göre isteyebilir yani alacak hakkı ile ilgili şık doğru cevap
-
@mehlikasultan peki çok küçük bi sorum daha olucak önceki dönem gelir ve karları olağan karı hesaplarken eklediniz mi acaba? Çünkü ben onu olağandışı kara ekleniyor diye biliyordum o yüzden 280bin bulmuştum olağanı gelir tablosu kalemlerinden hareketle.
-
120.000 tl için yillik %10 faizle bana 10.000 kazandirabileceginiz bir formül varmı? Boş muhabbet ediyorsunuz. Soruda vergi %20, faiz %10 verilmiş. Ve ayrıca vergi kapitilizasyonunda sonra 10.000 tl kazanan diye açıkça belirtmiş. Neyin tartışması yapılıyor onu anlamiyorum
Yani vergiyi alma sadece faizle 10.000 kazaniyorsa faiz %10 ise sermaye ne kadardir diyor. Bi zahmet 100.000 diyelim..!
-
@mehmedoglu aynen. sebepsiz zenginleşmeden doğan alacak hakkı nispi bir haktır bunda yanlış olan birşey yok
-
@mehmedoglu tamamdır
-
Tam "Neyse ki en azından soru tartışması bitti." dediydim, yanılmışım.:)
-
@istisna http://www.ua.gov.tr/kurumsal/haberler/2013/10/08/uzman-yardımcısı-sınavının-soru-ve-cevapları burada hukuk a 18. soru cvp kirmizili olan arkadaslar bakin ona gore cevabi ne dusunuyorsaniz ona gore karar veriniz.
-
Arkadaslar gorsel nasil ekliyoruz bilemedim ama. Su an bende kapitilizasyon sorusunun birebir aynisi ve cozumu var soru gecmis MUY sorusu cevap 100.000 emin olabilirsiniz.
-
Tamam soru tartışmasını ben başlattım kabul ediyorum Ama en azından zaman geçiyor Ve merağımız gidiyor
-
Bence bu uzayıp giden soru tartışması için ayrı bi başlık açılsın zira gitgide sevimsiz bir hal almaya başladı.