Devlet Yurdu, Özel Yurt veya Ev?
-
Bugün anket arzumu GUY başlığına da yansıttım, bir anket gibi soru da buraya gelsin. Ben üniversiteyi ailemle birlikte okudum, şu an yakın bir arkadaşım şehir dışında okuyor ve devlet yurdunda kalıyor. Sorduğumuz insanların çoğu eve çıkmanın mantıklı olacağını söyledi fakat bir kısım insan da eve çıkmayacaksa özel yurt yerine devlet yurdunda kalmasının mantıklı olacağını söylüyor. Onların bakış açısı da yurt yurttur, özele o kadar para vereceğine devlette kal. Burada üniversiteyi şehir dışında okumuş ve bu süreçleri yaşayan insanlar olduğunu düşünüyorum. Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Özellikle adminlerimizin fikirlerini merak da ediyorum @aliveli @Antimülakat @Phoenix @paretowilfredo @Agor
-
@MuzafferKomutan ben özel yurda çıktım bir kaç ay sonra kyk gelip yurdu satın aldı. Çok uygun fiyata, rahat rahat üniversite bitti böylece.
-
@MuzafferKomutan hocam devlet yurdu, çok komformist takılmayan, aman ben bu gürültüde uyuyamam, ders çalışamam diyen arkadaşlarımız için hem ucuz, hem okula yakın hem de keyiflidir. Sürekli bir eğlence modu hakimdir. Bataklar, okeyler, pesler, bilardolar ve sabaha kadar bitmek bilmeyen sohbetler eksik olmaz. Herkes ilk bir kaç yıl, hatta sabredebiliyorsa dördüncü sınıfa kadar devlet yurdunda kalmalı. Son yıl evde kalmanın tadına da varabilmek için çıkılabilir. Onun dışında özel yurt bana bunlar içerisinde en mantıksızı geliyor. Hem pahalı, hem de bir şey vadetmiyor.
-
@MuzafferKomutan hocam benim çevremden gördüğüm örnekler üzerinden biraz bilgi vereyim. Devlet yurdu farklı bir atmosfer, kalabalık, imkanlar kısıtlı, oda arkadaşlarınız fazla ve onlar içinde uyumsuz olanlar olursa yaşam bir eziyete dönüşebilir fakat bunların yanı sıra oldukça ucuz ve maddi olarak insana kolaylık sağlıyor. Özel yurt kadınlar için daha güvenli ve hijyenik oluyor ama erkek arkadaşlar için devlet yurdundan bir parça iyi fakat daha pahalı. Tabi burada özel yurtların hepsini aynı kefeye koymayalım çok iyi özel yurtlar var ama muhtemelen onların da fiyatları oldukça yüksek. Ev mevzusuna gelirsek eğer doğru arkadaşlar bulunmuşsa eve çıkmak oldukça mantıklı. Maddi olarak devlet yurdu ile özel yurtların arasında bir fiyata denk gelir (eğer yeterli kişi ile çıkılmışsa) aynı zamanda da giriş çıkış serbest, misafir ağırlama imkanı var, çalışmak daha kolay, yine de çalışamamak ve eğlenceye daha çok zaman ayırma gibi ihtimalleri de taşıyor. Aslında bu üçlü içinden hangisinin seçileceği maddi durumlar da dahil olmak üzere kişinin kendisi ile ilgili. Devlet yurdu ucuz ama ortamı dağınık, özel yurt biraz pahalı ve daha düzenli, ev ise bir çok imkanı ile beraber arkadaşlık ve okul hayatı bitirme riski taşıyor. Kişi bunlar arasında kendisine en uygununu seçerek hareket etmeli.
-
yine bir kyk yurt krizi süreci başlamış fırsattan istifade üniyurt gibi büyük özel yurtlar ortaya çıkmış.
-
Bu denkleme yeni bir bilgi ekleyelim, kyk yurtlarına manevi danışman isminde bir şey atanacak. O yaşa gelmiş insan neyi danışacak sana açar kitabı okur istihdam yaratmak için mi yapılıyor bunlar?
-
@evandro kyk yedek bekleme süreci sebebiyle üniversite kontenjanının fazla kyk kontenjanın az olduğu yerler de özel yurtlar fırsatı kaçırmıyor.