Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
@1903bjk çok harika bir şiir. yazarını bulamadım, acaba size mi ait?
-
@haniyaki
Evet bana ait, " kendimce " . -
. . . . . . . .
-
@1903bjk bu da benden sana gelsin️️
-
Bugün youtube trendlerde şarkısı olan mandalinacı çocuktan dinledim bu sözleri ilk, sözler bence çok güzel, paylaşmak istedim️
“Bu zamanda Ferhat olmak zor gönül
Dağ bulursun ama Şirin bulamazsın.
Bu zamanda Mecnun olmaz zor gönül
Çöl bulursun ama Leyla bulamazsınBu zamanda aşık olmak zor gönül
Sen bu düşü yine hayra yor gönül
Aşk dediğin yürekte ki kor gönül
Ateş bulursun da kül bulamazsınBu zamanda Kerem olmak zor gönül
Seni senden alan Aslı bulamazsın.
Bu zamanda Tahir olmak zor gönül
Aşkı cellat olan Zühre bulamazsın.Bu zamanda aşık olmak zor gönül
Sen bu düşü yine hayra yor gönül
Aşk dediğin yürekte ki kor gönül
Ateş bulursun da kül bulamazsın..”Ahmet Şafak
-
...
Bir plak olsam,
Zeki Müren çalsam,
Bozulsam.
...K.İskender.
-
@kismetnasip güzel olduğu kadar doğru da, fakat suçu kadınların üzerine yıktığı da gözümden kaçmadı kendisinin Ferhat olabildiği ne mâlum :):) Youtube falan filan, noluyo yaa, ders çalişsana kızım sen :):)
-
@accosator hic bu acidan bakmamistim,dogru soyluyorsunuz hocam:) hocam dersler youtubeda ya benim hocam ve isem yayincilik fanclub uyesiyim:))
-
@kismetnasip hadi görüşürüz iyi çalışmalar:):)bu arada benim hocamdan a kadro dersleri mi dinliyorsunuz?
-
@accosator evet, yeni basladim sayilir. Isemden musa hocanin iktisatini dinlemistim, insallah benim hocamdanda idare makro son 4lu vs dinleyeyim istiyorum.
-
@kismetnasip çok saģol cevap için, kolay gelsin
-
. . . . . . . .
-
"Ölene kadar sorumlusun, gönül bağı kurduğun her şeyden.."
Küçük Prens
-
Dilhun..
-
"Sakın tek bir kelime dahi edeyim deme.
Sakın tek bir yalan dahi söyleyeyim deme.
niye biliyor musun?
çünkü, inanırım…
Onca şeyden sonra
şimdi tek bir cümle et
gözlerime bakıp beni sevdiğini söyle
gerçek olmadığını bal gibi bilirim
ama yine de sana inanırım.
O yüzden bir an bile beni gerçekten sevdiysen
sakın bir tek kelime dahi edeyim deme
çünkü
inanırım…." -
Totaliter toplum kahramansız var olamayan toplumdur, çünkü totalitarizmi devam ettirmek için bu ve benzeri fenomenlere ihtiyaç duyar. Özgür toplumda ise kahraman olamaz, çünkü özgürlük insana kahramanlık hikayelerinin çok ötesinde kendini gerceklestirme şansı verir. Özgür insan kendini kanıtlama yarışınada girmez. Kahraman bir imge, semboldür. Irklar, uluslar, ülkeler bu kahramanlık öyküleri üzerinden yükselir. Kahraman abartilan, kutsallastiran kişidir. O zihinde heykellestirilmis, dondurulmuştur. Bütün olumsuz, insanı özellikleri silinmiş, olumlu özellikleri ise abartılmıştır. Kahramanların ve liderlerin olmadığı toplum ozgurlesme yolunda bir adım atmış demektir. Kahramanlara değil , kendimiz olmaya ve ozgurlesmeye ihtiyacımız var. İnsan insan olmaya başladığında kahraman olmaya ve yaratmaya ihtiyacı kalmayacaktır. Neden kahramanlara ihtiyaç duyarız? Daha fazla cesarete sahip olmak için mi? Yoksa bizi harekete geçirecek sembollere ve imgelelere olan ihtiyacımızdan mi? Yoksa Güçsüzlüğümüzü örtmek için mi bazı sembollere sirtimizi dayarız?
-
. . . . . . . .
-
Nusret Baba: Bu çocuğu tanıyor musun?
Songül: Tanıyorum Baba.
Nusret Baba: Çayına kaç şeker attığını biliyor musun ?
Songül: Bilmiyorum.
Nusret Baba: Nasıl tanımak bu?Ekmek Teknesi
-
Kırgın kalmış bir kalbin yine de seni oturtacak yer bulmaya çalışması bir umuttur. Sonuçta oturmuşsundur ama karamsarlık düşürmüştür seni. Sarsmıştır biraz. Oysa ne hayaller kurulmuştu. Sen oraya umut aşılayacaktın. Bitmez tükenmez umutlardan... Hani herkeste olan, sende arada olan. Kaldı mı yine boşluk... Ta içerden... Hiç dinmeyen.
-
Bir güzel ulkudur gönül verdigim...