Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
@cinnamon ben de bunu anlamıyorum işte.
Ama beklemeyi öğretmekte bu kadar ısrarcı ise vardır heralde bir bildiği. Ya sırf gıcığına bekletiyor ve bıyık altından gülüyorsa halimize? -
@accosator Eğer hayatın kendisine bir karakter addedecek isek söylediğiniz ihtimalleri de hesaba katabiliriz.
Ama ben şahsen hayata hitaben söylenen her sözü aslında kişinin kendisine söylediğini düşünüyorum ki, kişi hayatın ta kendisidir. -
En kolayıdır kaybetmek, mesele kazanmak için uğraşmakta. Savaşmadan esir olacağına, savaşarak ölmeli insan aslında...
Ernesto Che Guevara
-
@cinnamon Her insan bir dünyadır dostum. Sığ ya da derin. Kimisi dağ başıdır, kimisi derin okyanus volkanı. Kimisi ovadır, kimisi serin yayla. Herkes kişiliği ile hayata şekil verir, herkesin hayatı ile kişiliği biçimlenir. Derinlerde gezen, derin köprüler arar çoğu vakit bulamaz, sığ dünya olansa herkesleşir, herkes gibi bir dünya ister. Kalabalığa uymak, yalnızlıktan korkmak. Kalabalıktan kaçmak, yalnızlığa saklanmak. Her telkini kendisine insanın, haklısın güzel insan.
-
@cinnamon Çoğu insan, kılıçların bilenmiş olduğunu görmesine rağmen, gelip kendisini kesmesini bekliyor. Boyun eğmek kelimesinin tam karşılığı, veriyor kursağında kalan ne varsa hayata dair. Aslolan o kılıçlara göğsünü tam anlamıyla gerebilmektir. Yürek kılıçtan daha keskindir.
-
Açık sözlü olmak iyidir.
En kötü ihtimalle sonradan kaybedeceklerini en başta kaybedersin.Mark Twain
-
. . . . . . . .
-
@2525 Mark Twain realizmine ben de şöyle katkı yapayım dostum.
Kitap: İnsan, kendinde olmayanı arar
Sayfa: 10 -
@cinnamon Ve bu sözler üzerine bu nick sahibi düşünür sınav olan ben miyim, yoksa hayat mı sınav? Bana göre, yarı yarıya paylaşılır: Belli seçimler yapıp bu sayfada toplanan biz, makro konjonktürün getirileriyle gelinen durum.
-
Gerçekçi olamıyoruz çoğu zaman en azından kendim için öyle, avuntu hep var insan siretinde.
Hep realist bakmak hem zor, hem de yeri geldiğinde acımasız
Ama yadsınmaz derecede “olması gereken “ kokuyor.Realistler tarafından eleştirilmiş romantik gibi hissediyorum kendimi
-
@2525 İşin açığı Twain'i her okuduğumda hissettiğim şey "acımasız gerçekler" olmuştur dostum. Ama ben de öyleyim az çok görüyorsun zaten. Romantik bir devrimci tadında yaşıyoruz. Bunun temeline de umut ve imanı koyuyoruz. Bu ikisi olmadan ortaya çıkacak şey salt bir kabulleniş olur ki bu mağlubiyetin ta kendisidir. O nedenle %100 Twain'i destekleyemem. Ama sunduğumuz iki örnekte olduğu gibi çok haklı olduğu sözler var muhakkak ki.
-
@paretowilfredo Sen de haklısın dostum, her insan bir dünyadır ve kendi dünyasında yaşar.
Korkusuz insan yoktur, herkesin ırsi ya da sonradan edinilmiş bir korkusu vardır. Ve bu korkularıyla yorumlar hayatı, o pencereden seyre dalar dünyayı. Başı sıkıştığında da bir günah keçisi arar. Soyut kavramları somutlaştırır, teşhis yapar.
Batsın bu dünya der, suçlu dünyadır.
Kahpe kader der, suçu kaderde bulmuştur bu kez.
Kendisiyle yüzleşmeye cesareti olmaz çoğu insanın. Bir suçlu bularak yaptığı hatalara bir yama bulur aynı zamanda, böylece hayatı sürdürülebilir hale getirir. -
Yazdığın her satıra imza atarım, yüreğine sağlık hocam.
Her “güzel’in” bir gün bitebileceği şekilde hazırlıklı olmak gerekiyor hayata karşı. -
@2525 Bilmukabele dostum.
Sel de insan için, kuraklık da.
7 sene bolluk da, 7 sene kıtlık da.
Kuyu da, krallık da.
Var olasın. Gecen güzel olsun. -
@hayatım-sınav Bence sorunuza bilateral düşünerek yanıt verebiliriz:
Hayat herkes için bir sınavdır. Nesnel gerçeklik.
Siz bir başkası/başkaları için bir sınavsınız hayat içerisinde. Öznel gerçeklik. -
@cinnamon sanıyorum ki hem fikiriz dostum. Bahsettiğiniz ikililiği aklımızın baş köşesine koyma taraftarıyım.
-
Romantikler gece gece Hobbes ' un ruhuna birer fatiha okumuslar anlasilan:)( bunları okusa yine insanlar aşağılık ve ikiyüzlü derdi muhtemelen: )
-
@elisa homo homini lupus demekte fazlasıyla haklı. Fıtratı böyle bu vahşi canlının. Benim temel yaklaşımım biraz başkalaştırılmış bir Pareto yaklaşımı. %20 güzel insan bir araya getirilebilirse, %80'lik iblis sürüsünü (hobbes'a selamlar olsun) her anlamda idare edebilir dostum.
-
@hayatım-sınav, içinde söyledi: Geceye bir söz bir şiir bırak
@cinnamon sanıyorum ki hem fikiriz dostum. Bahsettiğiniz ikililiği aklımızın baş köşesine koyma taraftarıyım.
Konuyu biraz farklı bir köşeye taşıyorum ama günümüzde özellikle kişisel gelişim kitapları ve buna dair endüstride hayatın kişinin kendi tekelinde olduğunu, yeterince isterse, istediği "herşeyi" elde edebileceği algısı yükleniyor. Sonuç başarısız olduğunda, elde edilemeyenin yükünü sadece kişi sırtlanıyor.
Diğer uç nokta ise, top yekün bir fatalist bakış açısı. Fatal eror yaşatacak cinsten geliyor bana. Böyle bakınca ikililik iyidir diyorum. -
................