Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Gerçeği görenler gülmeyi de ağlamayı da unutuyorlar
Unutturuyor dünya hissizlik vadediyor her yeni gün
Yüzlerde aynı ifade boş manasız duruş
Tesellimiz bu dünyada değilse de
bir ufak beklentidir umut adı konulmasa da -
Uçmak için kuş olmaya gerek yok , küçük sevinçler olsun yeter.
-
Bir bakış bin söze bedel olabiliyor
-
...
Aramızdan ayrılan yalnızca bir bedendi.
Mavi gözlerinden saçılan ışık hiç sönmedi.
Açtığı yol, ebedi güzergahımız!
Gösterdiği hedef, tek istikametimiz!
Saygı ve minnetle. -
"Susmak"
Kelimelerin anlatamadıklarını haykırır aslında,
Duyabilene.
Konuşarak söyleyemediklerimi,
Susuşlarımda bul istedim. -
Kimimizin Lideri,
Kimimizin Reis-i Cumhuru,
Kimimizin Başbuğu,
Kimimizin Devrimcisi,
Kimimizin Mareşali,
Kimimizin Gazisi,
Kimimizin Önderi,
Kimimizin Atası...Bizlerin bir çok şeyi olmayı başaran Mustafa Kemal Atatürk'e Allah'tan Rahmet Diler, kendisini saygı, sevgi ve özlemle anmaktan gurur duyarız.
-
"KADIN"
Çoğu zaman utandiginiz, "kadin", "kiz","bayan" çelişkisi yasadiginiz, küçümsemek için kullandığınız ama bizim gururla tasidigimiz, ustune basa basa soyledigimiz kelime "KADIN".Peki kim miydi KADIN ?
- Töre denilip çocukluk caginda evlendirilen, hayalleri calinandi "KADIN"
- Gelinlikle gitti, baba evine ancak kefenle döner denilip katledilen; sonrada adina "namus cinayeti" denilen caniligin;
uçkuruna sahip cikamayan mahluklarca acimasizca tecavuz edilen,ardindan "mini etek giymeseydi, haketti" diyerek mesrulastirilmaya calisilan namussuzlugun hedefiydi "KADIN" - Gece sokakta yururken arkasindan birinin geldigini gorup, sapik ya da tacizci olma olasiligina karsi telefonda babasiyla konusuyo numarasi yapandi "KADIN"
-Toplu tasima araclarinda otobuste tek basina kaldiginda korkup, inecegi duraktan once inendi "KADIN"
-Giydigi kiyafetlerden dolayi "yollu" yaftasini yapistirdiginiz; kahka attigi icin "araniyo" dediginiz , pis salyalarinizi akitarak baktiginiz canliydi "KADIN"
Ama ASLINDA KADIN
Ana'ydı
Kardesti
Yoldasti
Sirdasti
Yardi, yardimciydi
Yukunuzu hafifletendi
OmuzduGÖREMEDINIZ, BILEMEDINIZ, SUSTUNUZ, GOZ YUMDUNUZ, DAHIL OLDUNUZ.
Her halti yiyip " elimin kiri" dediniz sonra gelip "bekaret " aradiniz.
Keske "FAZLALIĞINIZ" kafanizin icinde olsaydi da once "İNSAN" olabilseydiniz. -
" Öğret bana, nasıl unutulur düşünmek? "
William Shakespeare
-
...
hayatın ritmini kaçırmış olsan da
uyumadığın gecelerin sabahında umut var.
çiçeklerini sulamaktan vazgeçsen de
azıcık uzağın yağmur...
aynı yerden sevmediğin için,
sevdiklerinle aynı yerde değilsin.
o kadar.-Kemal Hamamcıoğlu
-
Kimseyi seni senin tercihlerinden kurtarmak zorunda bırakma
-
Gel derse ki Fuzuli , güzellerde vefa var!
Aldanma ki şair sözü elbette yalandır.. -
Vazgecsem olmuyor, ölsem olmuyor. Yıllardır kapimi kimseler calmiyor. Göğsünden içeri yokluğun siziyor. Bir demlik cayim var ömrümde geçiyor. Duvarlara yazdığım her cümle kanıyor. Evlerin ışıkları tek tek sönüyor. Bu ev bu Nağmeler pesimi bırakmıyor. Geceler Kara Tren ... Vazgecsem Olmuyor , ölsem olmuyor...
-
...
beni düşün öyleyse
beni hayretin ve kararlılığın eşiğinde,
beni fitillerde başlayan fısıltı anında,
ilk satırını yazarken bir bildirinin,
kulaktan kulağa dolaşan haberlerin bağrındabeni dar canlarda değil
bir bulutun seyrinde düşün;
burada, ortasında
sıçraya sıçraya kabaran alevlerin.Nihat Behram.
-
Yaşamak işini görece daha iyi, komşusuna hava atacak şekilde yaparsa insanlar, bundan çok memnun oluyorlar. Türkiye bu hale geldi. İnsanlar komşusuna fark atarak yaşamayı şerefli yaşamak sanıyorlar. Halbuki bu normal Türk hayatında yaşamanın en şerefsiz halidir.
İsmet Özel
-
Bir kapı önündeyim. Girsem suç, gitsem ayaz.
-
Sabır, beklemekle ilgili değildir, işler bizim beklediğimizden daha uzun sürdüğü zaman nasıl davrandığımızdır.
-
-
Para size ancak bir yatak alabilir, iyi bir uyku değil; bir ev alabilir, bir yuva değil; bir arkadaş alabilir, bir dost değil.
Zig Ziglar
-
Sınanmadığınız bir acı üzerine konuşmak, her zaman kolaydır.
Tarık Tufan
(Çok beğendiğim için art arda paylaşmak istedi.)
-
"Coğrafya kaderdir" der İbni Haldun.
Dusuncelerimin temelini olusturan en gercekci sozlerden biridir yan yana gelmis bu iki kelime.Sahi, biz mi sectik "kader"imizi? Hayir.
Peki ya o zaman,
Hangi ana babadan doğacağimizi, cinsiyetimizi, mensup olacagimiz irki, yasayacagimiz ulkeyi, topraklari, kavmi, konusacagimiz dili, ten rengimizi secemiyorken;
Ve hatta,
Hayatimizi etkileyen sadece bizim secimlerimiz degilken, var olan kimligimizle beraber secebildigimiz diger tüm ozellikler hayatimiza yön veriyorken "irkci ve ayrilikci" soylemler niye?Tüm kimligimi reddediyorum.
Sorarsaniz eger: " insanim" , "dunyaliyim"