Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
@paretowilfredo bende teşekkür ederim:) bizi biz yapanda çektiğimiz acilardir diyerek katkimi sunuyorum hocam:)
-
. . . . . . . .
-
...
"Yüreğim diyorum, kekeme
Alıngan, serseri yüreğim
Sen nerden bilebilirsin
Bir şiirin nasıl yazıldığını."...
Ahmet Telli
-
“Mutsuzluğumuz, yalnızlığımız ya da diğer olumsuz duygularımızdan (..ACILARIMIZDAN..) bizi hızlıca, o anda çıkartan eylemler bağımlılık yapan eylemlerdir ve eninde sonunda yetmez hale gelirler.”
Dr. Elif Mutlu
:))
-
...
“Mektubumda değil küskünlük, öfke, kırgınlık bile yoktu. İstersen bir daha oku. Ancak senin “alınganlık’’ dediğin bazan bir onur savunması bazan da mertlik buyruğu olur. Böyle olunca da haklı daha doğrusu “gerekli’’ bir tavır halini alır.”
Ahmed Arif - Cemal Süreya'ya Mektuplar.
-
...
Fırtınalar ortasında bir yalnız çınar gibi sarsılsak da, kopan dallara, savrulan yapraklara inat ayakta durmak bize düşen rol lakin bazen hayat sana insan olduğunu hatırlatıyor. Limitlerini ve gücünün sınırını sana bildiriyor. Bir an geliyor ruhunun, çektiği yük yüreğine, yüreğin kaldırdığı ise bedene ağır geliyor. Yorulmak böyle bir şey mi? Her şeyi üst üste küfemize koyanın var muhakkak bir bildiği. Sanırım biraz yoruldum...
-
...
"Yeryüzünde canlı kalmanın birbakıma suç işlemeden olmayacağını bilemeyen, kendilerini suçsuz sanan insanlardan çekiniyor, utanıyordu."
Yusuf Atılgan - Anayurt Oteli
-
“Dünyanın gördüğü her büyük başarı, önce bir hayaldi. En büyük çınar bir tohumdu, en büyük kuş bir yumurtada gizliydi.”
Edgar Allan Poe
-
. . . . . . . .
-
"Yerleri gökleri yaptık yedi kat
Altı günde tamam oldu kâinat
Yarattık içinde bunca mahlûkat
Erzakını verdik ihsan eyledikİrfan olan bilir sirri müphemi
İzhar etmek için ism-i azami
Çamurdan yoğurduk yaptık âdemi
Ruhumuzdan bir ruh revan eyledik"''öyle bir denize daldık ki nebiler kıyıda kaldı''
"Bazen kelam küfür görünür, fakat sahibi kâfir olmaz."
işsizim evet
-
…
hoştur bana senden gelen
ya gonca gül, yahut diken
ya hayattır, yahut kefen
nârın da hoş, nurun da hoş
kahrın da hoş, lütfun da hoş.Yunus Emre
…
Allah dostlarının karanlık gecesi
aydınlık gün gibi parıldar.Sadi Şirazi
…
dilsizler haberini kulaksız dinleyesi
dilsiz kulaksız sözün can gerek anlayasıdinlemeden anladık anlamadan eyledik
gerçek erin bu yolda yokluktur sermayesiYunus Emre
https://www.youtube.com/watch?v=qp2IziRWsQw
...
https://www.youtube.com/watch?v=Kx4qO9Wrl8I -
@plansız Ne güzel ışıttınız şu kara geceyi. Var olasınız efendim. Bunca güzelliğe ben de şöyle katkı yapayım isterim. Özellikle varlık derdi ile her geçen gün tükenen dünyaya, yok olan ruha Yunus'ca bir dokunuş da benden olsun. Ütopya ve belki imkansız görünen bir dünya tasvirini de Ümmî Sinan'dan bırakayım. Diğer rivayet edilen kişiler, Seyyid Nesimi ve Şah Hatayî'dir. Hiç farketmez, tek bir ruhtan çıktığı muhakkaktır. Aslolan manâsıdır. Belki öyle gül içinde bir dünyamız olmaz ama meclisimizi gülle bezeriz.
...
Kemdürür yoksulluktan nicelerin varlığı
Bunca varlık iken, gitmez gönül darlığı
Batmış dünya malına, bakmaz ölüm haline
Ermiş Karun malına, zehi iş düşvarlığıYunus Emre
Sözüm ay gün için değil,
sevenlere bir söz yeter,
Sevdiğim söylemez isem,
sevmek derdi beni boğar.Yunus Emre
gülden terâzi yaparlar,
gül ile gülü tartarlar,
gül alırlar gül satarlar,
çarşı pazarı güldür gül..Ümmî Sinan/Nesimi/Hatayî
...
-
Hüseyin Korkankorkmaz - Güldür Gül
https://www.youtube.com/watch?v=GIsMT6Wug9IZülfü Livaneli - Güldür Gül
https://www.youtube.com/watch?v=KT2J4Q53zLobu da benden olsun
-
. . . . . . . .
-
@otuzyılsavaşı Seçmekte zorlanmıştım üç eserden birini dostum, iyi ettin
-
@paretowilfredo
eyvallah dostum"şu ellerin taşı bana hiç değmez
ille de dostun bir tek gülü yaralar beni" -
@otuzyılsavaşı Buldunsa ser-çeşmeyi dostum, avuçgâr olacak kaçırmayacaksın elini diken var diye gülden. Sızan kanın şu dünyaya bırakabileceğin en derin imzandır. Pir Sultan dönmezem dedi yolundan, ne gülden geçti ne de kavgasından. Bize de düşen, insana yaraşan o değil midir?
-
@paretowilfredo Siz var olun efendim ne güzel eşlik ettiniz muhabbetimize. Zor zamanlarda bir tebessüme vesile olursak daha ne isteriz.
"gülü gül ile tartarlar" bir süredir üzerine düşündüğüm mısralardı paylaşımınız da ayrıca hoş tevafuk oldu.
-
"Göçtü kervan kaldık dağlar başında"
Yunus'un dediğidir. -
İnsanoğlu, evren denilen bir bütünün parçasıdır. Uzay ve zamanla sınırlanmış bir parçanın.
Kişiliğini, düşüncelerini, duygularını, geri kalandan ayrıymış gibi algılar. Ortada söz konusu olan bilincini etkileyen bir çeşit optik yanılsamadır. Bizim için optik yanılsama, bize yakın bazı kişilere karşı olan sevgimiz kadar, kişisel arzularımızı da sınırlayan bir hapis gibidir. Görevimiz, bütün canlıları ve tüm güzellikliğiyle doğayı içine alacak kadar merhamet çemberimizi genişleterek bu hapishaneden çıkmak olmalıdır. Kimse bu noktaya gelmeyebilir ama böyle bir amacın peşinden koşmak, içinde yine de kısmen bir özgürlük ve temelde iç huzuru barındırır.
Albert Einstein