Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
"Doğruyu gördükleri halde düşüncelerini değiştirmeyenler cahillikleriyle mutluymuş gibi yaşarlar".
-
...
Hayatın her köşesinde tüketen asalaklar ile karşılaşmak mümkündür. Bir yerden değiyor ve kirletiyorlar hayatımızı. -miş gibi yaşarlar ve kör bir cehalet rayihası içinde maskelenip gerçek yüzlerini yalanlar ile örterler. En büyük özellikleri kendilerini allayacak yalanları gözünüzün içine bakarak çok rahat söyleyebilmeleridir. Size kendi yalanları dışında her yolu kötüleyerek, cümlelerince özgür bir tutsaklıktan başka da bir şey vermezler. Dokundukları her şeyi ve herkesi tüketmekle güçlenir, yalnız başlarına kocaman bir farenin şaşkınlığı ile önce size saldırırlar. Tüysüz şeytandırlar, ondandır ki kendilerine şeytan tüylü sözünü yakıştırırlar. Demogojiyi iyi bilir, acındırma konusunda ustadırlar.
İşte onlar, henüz bizi tanımıyorlar. Biz onları iyi tanıyoruz ve her birini hakettikleri tutsaklığa gömeceğimiz o günü bekliyoruz.
Sabrımız, kalkan
Aklımız kılıcımızdır.
Vakit erişene dek,
Vakit bizimdir. -
Ey sanrılarım!
Ey yüreğimde büyüyen azık!
Ey gözlerimde demlenen hüzün!
Ben bir aşkıyayım!..Cahit Zarifoğlu
-
...
Herkes özünde iyi,
Kötü olan biziz. -
. . . . . . . .
-
Ne köle değişti ne de köle sahipleri. Imajlarla körlestirilen toplumlar sürekli peşinden koşacak fenomenlerle uyusturuldu. Özgürlük kavramı sanal ciftliklerde itibarsizlastirilarak her tarafta özgür görünümlü tutsaklar yaratıldı. Öldürülen ruhlarimizla beraber sesimiz kalabaliklarin dehşet verici alkislari arasında duyulmaz oldu. Insana dair ne varsa içi boşaltıldı. Toplum mühendisliği ile birer robota dönüşen bireylerin bilincleri yok edildi. Yasalar ve yasaklarla hareket alanımız kusatildi. Yaşamak adeta bir suça dönüştü. Sonuçta sindirilen ruhlar manevi olarak kirlendi. Önce çevresine sonra kendisine karşı siper aldı. Ve birey artık kendini kendinden bile koruyamaz hale geldi.
-
. . . . . . . .
-
O ben değilim.
Ön yargılarınızın oklarını fütursuzca vücuduma saplayabilceğinizi düşündüğünüz kişi ben değilim.
Kafanızda kurduğunuz tüm düşüncelerin dışındayım.Oraya sürükleyemezsiniz beni.
Direniyorum.
Karşı koyuyorum.
Tüm kötü zihniyetlere, kokuşmuş düşüncelere, kötü kalplere karşı,
Tüm benliğimle, özümle, varlığımla direniyorum.
Sizin gibi düşünüp istediğiniz gibi yaşamadığım icin kötü olamam.
Basmakalıp, içi boş kavramlarınızı reddediyorum.
Korktuğunuz icin, cesur olamadiginiz icin benim kararlılığımdan, yapabileceklerimden korkuyosunuz.
Hayatimdaki her salisede benim kararlarım olucak.
Asla vazgecmiycem kendi dogrularimi savunmaktan.
Ve siz tum korkakliginizla bakicaksiniz yuzume,
Yalvarir gibi.
Sizi gormezden gelmek kendime yapabilecegim en buyuk iyilik olucak.~Kendime hatırlatmam gereken birşeyler var~
-
. . . . . . . .
-
"Yaptığınızı, bir başka budalanın, bunları sizden beklediğini düşündüğünüz için yapıyorsanız, onun sizden bunları beklemesi de, sizin onun bunları beklediğini umduğunuzu sandığından ileri geliyorsa, herkes istemediği bir şeyi yapıyor demektir. O zaman ortaya budalaca bir durum çıkar."
George Bernard Shaw
-
Bir ulusun türkülerini yapanlar, yasalarını yapanlardan daha güçlüdür.
Shakespeare
-
. . . . . . . .
-
Dışarda mevsim baharmis
Gezip dolasanlar varmış
Günler su gibi akarmis
Geçmiyor günler geçmiyor
... -
"Belki bu iyi gelir ! " diyordum. Elbette birinden biri iyi gelecek ve ben de etrafımdakilere benzeyecektim. Muhakkak benzemeliydim. Benzemesem yaşamak çok güçtü.
-
"Karanlık sözler yazıyorum hayatım hakkında
Öyle yoruldum ki yoruldum dünyayı tanımaktan
Saçlarım çok yoruldu gençlik uykularımda
Acılar çekebilecek yaşa geldiğim zaman
Acıyla uğraşacak yerlerimi yok ettim.
Ve şimdi birçok sayfasını atlayarak bitirdiğim kitabın
başından başlayabilirim." -
. . . . . . . .
-
Doğup büyüdüğü yere ait değil insan. Acı çektiği ya da çok mutlu olduğu yere de ait değil. İnsan, olmak isteyip de olamadığı yere ait...
Ali Lidar
-
. . . . . . . .
-
Bir akılsız başımdan gayrı n'em kaldı?
Aşık Mahzuni Şerif -
@cima bulunduğunuz hali anlıyorum, bazen an karanlıktan ibaret oluyor, Allah yüreğinize ferahlık ve huzur versin.