Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Ömrüm memleket yıkılıyor teranesini dinlemekle gecti
Memleket filan yıkılmadi ama nedense yıkılan hep memleketin cocuklari oldu. -
"Uzun bir zaman önce, asla bir domuzla güreş tutmamayı öğrendim. Her ikinizde çamur içinde kalırsınız; ancak domuz bundan hoşlanır." - George Bernard Shaw
-
..hayat devam eder. bazı çiçekler susuzluğa ve unutulmaya dayanır. hayat her zaman devam eder, bunu herkes bilir.
-
...
En yüksek dağın zirvesinden de biraz yukarda bir yerden baktığında görebilirsin, nereleri yıkıyor bulutlar damla damla ve duyumsarsın o ferahlamayı tenine yağarmışçasına. Bir buluttan başını uzatıp da bak, neler can buluyor yağmurun bıraktıklarıyla, çiçeklerin üzerinde kalan damlalara, ağırlığıyla eğilmiş başaklara, ıslanmaktan biraz şikayetçi olsa da cıvıldayan şu kuşlara bir bak. Biz zamanın iki ayrı yerinden, zamanın iki ayrı kanadı iken, zamanın güvercin gibi gövdesinde buluşmuştuk, o gövdede can bulmuştuk. İki kanat olup da zamanı bin yıllık mesafeden bugüne uçurmuştuk. Biz kırıldık, kanatsız kaldı zaman. Bir akrep soktu yelkovanını ve oracıkta dondu tüm saatler. -O zamansız kalkan otobüsün, rotasız biletinde.- zaman dondu, ömür kaydı üzerimize. Bu heyelanda yok olduk, kadim bir hazine gibi sûr sesinde bulunmak üzere. Hayat kaç kez alt-üst olur yitirdiğini bulmak için? Kaç deprem daha yıkmalı sökmek için hanemizin duvarındaki sesleri? Her karanlığa yansıyan mavi ışıkta ufak bir silüet. Bir nefes bilmeden doldurmuş odaları, hem hangi kilit tutabilir düşe giden kapıları?
Bizi ayakta tutan neydi sahi? Göğün direkleri de mavi miydi? Ben çırpınıyorum zamanın gövdesinde, düşpare, soluk soluğa ve ölürcesine. Sahi tek kanatlı kuş uçar da varır mı diyarına bir daha söyle? Her neredeysen orasıdır göçümün güzergâhı, orasıdır vaktimin güneyi ve düşene dek kanat çırpılacak mavi-yeşil sular tam da oradadır.
Kıpırdama,
ve gülümse
düşüyorum.-Her yer toprak kokuyor.
Her dem yağmur sonrası.
Çıktım da göğe, gördüm
yağışını benden uzaktaki kentlere.
Ferahlığı başka tenlere kısmet,
Kokusu her dem bana hediye.-...
-
Giderayak bu da benden olsun...
-
...
Koyup zarfın içine, üstünü acıyla pulladım
Sana bir sevinçlik menevişli kuş yolladımSon kuşlarımdı bunlar, dedim telef olmasın
Geçti artık göğsümde kuş barınmaz anladımEsti rüzgâr bozuk bozuk, örselendi yüreğim
Eksik gedik nem varsa ezberden tamamladımBende sönen şavkıması sürsün diye yaşamın
Bu kuşları senin için gözlerimde sakladımMetin Altıok
...
-
"Sen ve yağmur.
Başa dönemezsiniz.
Öyle bir yol yürüdünüz ki ancak
dönüş yolunu yok ederek gelebilirdiniz
inişiniz bir iniş olurdu başa dönmemecesine.
Yağmur yalnız yağarken yağmurdur
sen yalnız senken sensin
burada kalamazsın ve başa dönemezsin
gitmek zorundasın " -
“Uzaktan seviyorum seni!
Kokunu alamadan,
Boynuna sarılamadan.
Yüzüne dokunamadan.
Sadece seviyorum!
Öyle uzaktan seviyorum seni!
Elini tutmadan.
Yüreğine dokunmadan.
Gözlerinde dalıp dalıp gitmeden.
Şu üç günlük sevdalara inat,
Serserice değil adam gibi seviyorum.
Öyle uzaktan seviyorum seni,
Yanaklarına sızan iki damla yaşını silmeden.
En çılgın kahkahalarına ortak olmadan.
En sevdiğin şarkıyı beraber mırıldanmadan.
Öyle uzaktan seviyorum seni!
Kırmadan,
Dökmeden,
Parçalamadan,
Üzmeden,
Ağlatmadan uzaktan seviyorum.
Öyle uzaktan seviyorum seni;
Sana söylemek istediğim her kelimeyi,
Dilimde parçalayarak seviyorum.
Damla damla dökülürken kelimelerim,
Masum beyaz bir kağıtta seviyorum.''[Cemal Süreya]
-
Çok merak ediyorum kendimi
Başıma birşey mi geldi
Öldüm mü kaldım mı
Hiçbir haber yok kendimden
Aziz Nesin -
ey kıyamet kop artık!!! lanet olsun böyle dünyaya böyle adalete böyle insanlığa:(((lanet olsun..Ey Tanrım neden izin veriyorsun neden?!?Sana sorular hazırlıyorum Tanrım...
-
öyle bir ağlasam,
öyle bir ağlasam ki çocuklar
size hiç gözyaşı kalmasa...!öyle bir aç kalsam,
öyle bir aç kalsam ki çocuklar
size hiç açlık kalmasaöyle bir ölsem,
öyle bir ölsem ki çocuklar
size hiç ölüm kalmasa...!Aziz Nesin
-
"Sonradan ilahi adalet diye adaleti göklere çıkardılar ki, yeryüzünde ondan söz edilmesin"
Ali Şeriati
-
...
Farkındayız,
Görüyoruz,
Çeyrek asırdan kısa sürede nasıl değiştiğini dünyamızın.
Çocukları
Evlenilebilir
Zulmedilebilir
Bir kerecik istismar edilebilir kılanların
Farkındayız.
Kınımızda öfkemiz,
Bu toplumu böyle inşa edenlere
Bu sapkın
Bu katil
Bu cahil
Bu cani
Bu ahlâksız toplumun inşasına
tek tek beton dökenlere,
Hesabın sorulacağı güne dek. -
"Aynı evrende yaşamamalı cellatlar ve çocuklar; ya ölmeli cellatlar ya da hiç doğmamalı çocuklar". SON OLSUN
-
Şiir olmasa da bu çok uygun.
"İlerde güzel günler göreceğiz" demişlerdi, daha ne kadar gideceğiz arkadaşlar? -
@paretowilfredo ”Vatanı korumak çocukları korumakla başlar”. Mustafa Kemal ATATÜRK
-
@elbetbirgün Malesef son olmayacak güzel dostum. Ucuz siyasi hesaplar, populist politikalar, samimiyetsiz bıçak kemiğe dayandılar, işe geldiği gibi yorumlanmış Hak kelamlar, indirilenden gün be gün uzaklaşan inanışlar oldukça malesef son olmayacak. Öyle iğrenç bir toplum inşa edildi ki -bilmeden değil, adım adım gayet bilinçli bir şekilde- öylesi tüketen, umursamaz, kendine düşkün, bencil, yapmacık, kuzu postunda kurtlar, melek sözlü şeytanlar üretti ki bu sistem bunun yok edilip ya da dönüştürulüp daha iyi bir toplum inşası için malesef bir bu kadar daha zamana ihtiyacımız var.
-
...
Onlar ümidin düşmanıdır, sevgilim,
akar suyun
meyve çağında ağacın,
serip gelişen hayatın düşmanı.
Çünkü ölüm vurdu damgasını alınlarına :
- çürüyen diş, dökülen et-,
bir daha geri dönmemek üzere yıkılıp gidecekler,
Ve elbette ki, sevgilim, elbet,
dolaşacaktır elini kolunu sallaya sallaya,
dolaşacaktır en şanlı elbisesiyle : işçi tulumuyla
bu güzelim memlekette hürriyet....
sana düşman, bana düşman,
düşünen insana düşman,
vatan ki bu insanların evidir,
sevgilim, onlar vatana düşman.Nazım Hikmet RAN
...
-
Masum insanları öldürmenin utancını kapatacak büyüklükte bir bayrak yoktur...
H.Zinn
-
Keşke ölümü çocukların yetismeyecegi bir yere koyabilsek.
Leyla, Eylül güzel uyuyun meleklerim..
Zalimin zulmü varsa mazlumun Allahı var