Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
@paretowilfredo böyle kıyıda köşede kalmış güzel şeyleri paylaşmayalım kimseyle bence.
-
@buseneatanıyorum Dostum zaten az sayıda ruhu ve yüreği güzel dostumuz alacağını alıyor böyle şeylerden meclisimizde. Biz bizeyiz merak etmeyin, geri kalanlara ne verirsek verelim zaten almamakta ısrar edeceklerdir. Ruhları reaksiyon gösterip yine nerede bir kötü var onu güzelleyecek, ondan taraf olacaklardır.
-
“Dediklerine göre hayat akıyordu işte. Bense devamlı gelmesini beklediğim bir şey varmış hissiyle bekliyordum. “
Mevsim Yenice
-
Kıskançlık, insanı alçaltan ve küçülten bir duygudur
Tolstoy
-
Ayrılık ne biliyor musun?
Ne araya yolların girmesi,
Ne kapanan kapılar,
Ne yıldız kayması gecede,
Ne ceplerde tren tarifesi,
Ne de turna kararı göklerde.İnsanın içini dökmekten vazgeçmesi ayrılık!
İpi kopmuş boncuklar gibi yollara döktüğü gözlerini,
Birer damla düş kırıklığı olarak toplaması içine.
Ardında dünyalar ışıyan camlar dururken,
Duvarlara dalıp gitmesi.
Türküsünü söyleyecek kimsesi kalmamak ayrılık....
Şükrü Erbaş
-
Çok severim ama uzundur bir kısmını paylaşayım;
Mıknatıssız Pusula
...
ben dünyaya karşı durmak ile meşhurum
olma. yokluğun bulunmaman bedenime lacivert lavlar akıtır.
nasıl çekip gitmiş bir şaman
çekip gitmiş, bir şaman değilse en çok
benim gibi sonsuz bir at
hiç koşmuyorken de attır.biliyorum lir sızmıyor şakaklarımdan
ve yüzümde şeyh çıldırtan yarıklar da yok
annem beni hep çok sevdi, kız gördüm mü ağlıyorum
modern bir alışkanlıktır ölmek, seni doğasıya seviyorum
yeniden dünyaya gelsem yeniden seni severimben sana düzenli olarak telefon ediyorum.
adlı bir cengaver olarak telefon ediyorum
hakiki cinayetler işleniyor görüyorum
isa görüyor şeyhim görüyor ben görüyorum
ben sana düzenli olarak telefon ediyorum
mıknatıssız bir pusula olarakAh Muhsin Ünlü
-
Görmüyorsan yürek yangınımı,
Sina'ya git
Musa şahit
Tur'a sor.
Öptüğüm ölümümdü gözlerinde,
Azrail'e
İsrafil'e
Sur'a sor.
Tecellîsi aşkın ne imiş gör,
Nedir sevda
Ne süveydâ
Nur'a sor.
Yeter kanıt değilse şayet sana,
Mahşer'i bekle
Bir melekle Huzur'a sor..Ahmet Tezcan
-
@noturns Ah Muhsin ünlünün şiirleri nedense modern ikinci yeni gibi. Bana Sezai Karakoç ve Cahit Zarifoğlu'nu da çok az anımsatıyor. İmgelemler, soyutlamalar vs müthiş tasvir yeteneği insanı cezbediyor. En sevdiklerimden biri de "Resulallahla benim aramdaki farklar" şiiridir. Yürekten okununca bazen gözyaşlarına hakim olamıyor insan.
-
@gresham-t Evet tam olarak tespitleriniz yerli yerinde olmuş. Ancak Onur Ünlü bu şiirleri kendince erken döneminde kaleme almış ve süreci betimlerken o dönemlerde İbnü'l-Arabî'ye yatkındım şimdi ise İbn Rüşd'e yakınım diyor. Zarifoğlu ve Karakoç ile aynı minvalden demlenmişler, bundan dolayıdır ki kaleme aldıklarında etkilerini bulmak çok olasıdır. Ben "Resulallahla benim aramdaki farklar" şiirini severim ama en fazla beğendiğim şiiri " Ah o gemide ben de olsaydım" şiiri. Göndermeci ve protest tavrını seviyorum.
-
@noturns böyle siirseverlerin olduğunu bilmek ne mutlu:) Bahsettiğiniz şiiri ben de çok seviyorum. Ve harfiyen katılıyorum yazdıklarınıza. Ah Muhsin ünlü gerçek anlamda bir yetenek. Tıpkı Karakoç ve Zarifoğlu gibi. Yalnız bende Karakoc'un yeri çok ama çok ayrıdır. Onun şiirlerinde o kadar keskin bir mağrur duruş var ki Mona Rosa'dan Sehrazat'a Köşe'den Sürgün Ülkeden Başkentler Baskenti'ne kadar her şiirinde ilimlerime kadar şiiri yaşıyorum. Şiire merhaba dememe sebep olmasından mıdır nedir onuk yeri çok başka
-
Zıt tasvirleri mükemmel uyumlu hale getiren şair bence Sezai Karakoç. Farklı kutupları şiirde bu kadar ustaca kullanan başka kalem yoktur sanırım. İkinci yeni içinde farkını hep koruyan ve diğer şairlere göre popüler kültürün dilinde pelesenk olup yozlaştırılmış isimlerden biri. İkinci yeni deyince insanların aklına sadece malum şairler geliyor maalesef ve onları da "like kasmak" uğruna hunharca harcıyorlar. Ama dediğiniz gibi hala değer bilen insanların olduğunu görmekte güzel. 3. yeniden bir senaristinde replik olarak söylettiği gibi ; "Sinemada yeni dalga, şiirde ikinci yeni, müzikte caz,dünyada mekan,ahirette iman"
-
*Yozlaştırılmamış
-
dostum, göründüğüm gibi değilim. görünüş sadece giydiğim bir elbisedir. senin sorgularından beni, benim kayıtsızlığımdan seni koruyan, özenle örülmüş bir elbise...
halil cibran
-
...
Nasıl bir şey biliyor musun?
Bilmiyorsun, nerden bileceksin.
Hem bilseydin anlatmazdım.
Boşver,
bilme. -
Yol;
kendine bir yer bulamamış kişinin özlemidir...Oruç Aruoba
-
"Ağu oldu yediğimiz şekerler"
Dünya hayatı daha güzel nasıl anlatılır -
...
Pazar sabahından, kendime notlar.
...
-Bağlan ama bağımlı olma.
İnsan sevdiği, kıymet verdiği her şey ile bir bağ kurar. Bu bağlar ne kadar genişlerse o kadar güzellikler doğurur güzel olanlarla. Lakin asla bunlar olmadan yaşayamayacak, kendi başına yolunu bulamayacak noktaya gelme. Her bağımlılık zaaftır, zaafiyet gösterme.
-Saygı göster ama şişirme.
Herkes değeri ölçüsünde bir saygı görmelidir. Hakettiğini düşündüklerine saygı duy, bunu hissettir ama bunu taşıyamayacak kişilere bunu sürekli belli etme. Çok şiştiği noktada muhakkak bir gün sana patlayacaktır. İnsan bir günde değişir mi? Değişir. Dün elinden tuttukların, elini kırıp gidecek, gidişin bahanesi olarak da seni gösterecektir.
-Herkesi oku, kimseyi yazma.
Kitap gibi oku onları. Her hâl ve hareketlerini tanı. Kim alnına konan kelebek, kim arkanda dolaşan yılan hepsini bil. Ama hiçbirisine onu tanıdığını söyleme. Bırak iyi gizlendiğini sansın, kendini güçlü bilsin, zehrini biriktirsin. Bir gün gelir o zehrini tüküremeden, yutmak zorunda kalır elbet.
-Kalabalıkta ol ama yalnız kal.
Çok insanla, çok iş yapmaya devam et. Geleceği bu kalabalık ile inşa et. Çok kişiden fikir al, zeki dostlarından alabileceğin çok şey var. Güzel düşünceli olanlarından da öyle. Düşün ve hisset tüm bunları. Ama tüm kararlarını yalnız başına ver.
-Güçlü ol ama güçlü görünme.
Güçlü olduğun takdirde bilemezsin kim sana düşmandır. Belli etmez, edemez. Zayıf görün ki onlara vurulacak bir hedef göster; seni o zayıf gördüğü yerden vuranları tek tek tanı ve vuranları unutma.
-Bağışla ama affetme.
Bağışlamak, azad etmektir, gitmesine izin vermektir. Bırak gitsin.Affetmek, yapılanı unutmaktır. Sana yapılanı asla unutma. Bunu yaptığın an yeniden vurulacaksın. Bir kez sana bile isteye vuran, bir daha vurur.
-
"Gelişen Türkiye'nin insanları balkonu anlamadı. Onu salona, yatak ya da oturma odasına dahil ederken metrekare kazandığına sevindi de, her evden bir düş odası eksildiğini farketmedi."
Enis Batur
-
"Şimdi tekrar ne yapsam dedirtme bana yarabbi
taşınacak suyu göster, kırılacak odunu
kaldı bu silinmez yaşamak suçu üzerimde
bileyim hangi suyun sakasıyım ya rabbelalemin
tütmesi gereken ocak nerde?" İsmet Özel -
Eğer hayat gerçekten güzel olsaydı. Herkes büyük bir sevinçle uyanır ve hiç istemeyerek uyurdu; oysa durum bunun tam tersi.
Arthur Schopenhauer