Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Kalbime işlediğim kaneviçemsin, ebedi sökülmeyecek..:key2:
-
Üstad Sezai Karakoç'un da dediği gibi; kötülükleri bitiremeyiz ama iyilikleri çoğaltabiliriz.
-
İllaki paylaşılmıştır ama bu karşılaştırmaya kayıtsız kalamadım -
Bir pazar sabahı,güne gülüşünle başlasam.
Soframızda kuş cıvıltıları,kulağımda kalbinin eşsiz notaları.
Şiir okusan mesela,sesindeki huzurda kaybolsam.
Soyutlansak dünyadan, kitaplarımızı da alıp yola koyulsak.
Gitsek diyorum el değmemiş coğrafyalara, hiç durmadan gitsek./yüreğini kaleme akıtanlara selam olsun/
-
“Umut belki de gelecek sayfadadır. Kapama kitabı. ‘Kitabın bütün sayfalarını çevirdim, ona rastlamadım.’ Belki de kitaptır umut.”
-
Sana şiirler biriktiriyordum fen bilgisi defterimde ama
sen yoktun.. Ben, senin beni sevebilme ihtimalini
seviyordum, suni teneffüs saatlerinde.. Okul servisi
seni hep zamansız, amansızca bir lojman griliğine
götürüyordu.. Ben, senin benimle Tunalı Hilmi
Caddesine gelebilme ihtimalini seviyordum.. -
-
"Ben vedaları sevmem albayım. Hiç gitmesin insanlar. Hele gelmemek üzere giderlerse, çok üzülürüm albayım, dayanamam. Gelmemek üzere gidenler çok sevdiklerim olur genelde. Bir de bir hikâye bırakır ki geride, noksanlığın daniskası içinde. Ölse, öldü dersin, ama ölmez onlar. Ölmesinler de. Ölürlerse bir kere daha üzülürüm. Çünkü koklayamazlar bir daha çiçek. Yazık olur."
Oğuz Atay/Tehlikeli Oyunlar -
Nikah önce göklerde kıyılır baylar!
Eğer göklerde kıyılmamışsa yeryüzünde ister mum gibi yan ister Tur gibi nârâ dön o iş asla olmaz.
Fakat eğer göklerde kılınmışsa ister yerin yedi kat dibinde ol ister göğün yedi kat üstünde
Kaçarın yoktur!Yedi Güzel Adam diziden alıntı
-
Uyurken seni izlemek vardı şimdi.. Kokunda sarhoş olmak. Seni uyandırmak için can atmak ama kıyamamak.
-
Kopar gider içimden aşk,
Tutamam, ellerim ateş.
Sabahımız yok sevdiğim,
Doğmaz artık bize güneş.
Varsın bu da yarım kalsın,
Sazım dertli dertli çalsın.
Sen içini ferah eyle,
Gözün arkada kalmasın... -
Bitti o şiir.
Başka mısra gerekmez .!- Cahit Zarifoğlu
-
@Harun-Resid her bölümünü büyük bir heyecanla bekledim ve içim canlanırcasına izledim. Edebiystsever için güzel bir çalışmaydı.
-
Hem dert çok hem sigara pahalı.
-
Felek ne cömert aşağılık insanlara !
Han, hamam, dolap, değirmen, hep onlara,
Kendini satmayan adama ekmek yok,
Sen gel de yuh çekme böylesi dünyaya !Ömer Hayyam
-
...
"Köleler kendilerini köle edenlerin kendilerini savunmalarından daha çok savunurlar onları. O yüzdendir ki anlatamazsınız onlara özgürlüğü. Aynı tutsak kelimelerle tanımlarlar sizi, bir şeye benzetmeye en çok da kendilerine benzetmeye çalışırlar. Tanımlarlar. Müsade etmezseniz kendilerini bağlayan zincirlerle vururlar size. Köleliğin doğası, efendiye sadakattir. Mutsuz bir sadakat. Neye, kime köle olacağının özgürlüğüne sahip olduğundan mıdır bilinmez ama size özgürlüğün kitabını yazacak kadar da kabiliyetlidirler.
Tat almıyor musun? Acı mı yoksa? Bak etrafına, sen de ben de bu ikiyüzlülüğün parçasıyız. Bizim aramızdaki bağ bu iki yüzlülük. Sırt sırta verince birbirimizin gerçek yüzünü gördüğümüzdendir düello edemeyişimiz. Korkma, ateş et. Beni vurman, kendini vurmandır." dedi. -
Aşk,sevgiliye hamal olmak değil; sevgilide hemhal olmaktır. Hamal sevgisini bedeninde taşır,hemhal olan ise yüreğinde.
Sinan Yağmur
-
Yanlış anlama Milena,
Ama sev beni..#F.Kafka
-
Can nefesin çiçeği
Nefesin hevesiyim
Umut öfkesiyle beslenir
Öfkenin delisiyim -
Ayrılıkla başım belada gözlerini çevir gözlerime yoksa ben sensiz bu sessizlikle. Deli gibiyim sensiz bu sensizlikle.
A.C.Z