Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Gidişata bakıp üzülme,
Sabırlı ol.
Sabır acıdır, fakat meyvesi tatlıdır...- Şeyh Sadi Şirazi
-
O kadar saklanmama rağmen, beni seni bir şiirde severken görmüşler...
-
İçim öldü ben hala ölemedim. Bi ölebilseydim eksiksiz ölürdüm.
-
Şeb-i yeldayı müneccim muvakkit ne bilir,
Müptela-ı gama sor kim geceler kaç saat!(En uzun gecenin hangisi olduğunu ne müneccim ne de takvim yapanlar bilir,
Gam tutkunlarına sor ki geceler kaç saattir!)
-Sâbit -
-
Günün özeti: Yine kötülerle, iyiler karşı karşıya geldi. Ve yine kötüler kavgada hile yapıp, bir kaç iyiyi hastanelik ederek, yeni kötü adaylarının gönlünü kazandı usta !
-
-
Baba olmak meziyet isteyen bir vasıftır. "Baba" kelimesinin ağırlığını ve kutsiyetini herkes taşıyamaz. Baba olabilenlerin babalar günü kutlu olsun
-
Yanlış giden bir şeyler var.
-
İnsan,başını hiç okşamayan bir eli özler mi?Özlüyormuş,sırtına saplı kalmış bir bıçak gibi her dem yanında taşıyarak.Yaşadıklarından çok yaşayamadıklarıdır insanı yaralayan.Geç olmadan,yarına bırakmadan sarılın çocuğunuza sebepsiz; doğmamış çocuklarınıza masal okumanın hayalini kurun.Bir sesin,bir dokunuşun eksikliğidir ruhu en çok hasara uğratan.Zira baba olmak,biyolojik bir kavramın ötesinde bir olgudur; emek ister ve kocaman bir yürek ister.
-
...çünkü taşlar, bazı insanların kalplerinden daha şefkatlidir.
-
Baba olmadan babalar gününün önemi anlaşılmıyormuş. Evlatçık gelip de seni öpünce, hayattaki bütün kötülüklere rağmen neden iyi kalmak zorunda olduğunu hissediyormuşsun. Bütün babaların babalar günü kutlu olsun
Baba - Nazım Hikmet
“Baba!
her yılbaşında
sana söyleyecek
bir tek
sözüm var:
‘Seni ne kadar çok seversem
o kadar
çok olsun ömründen geçen yıllar…’Baba!
Babam, ağabeyim, kardeşim, arkadaşım!
Ne zulüm, ne ölüm, ne korku
başımı eğemez!
Yalnız senin elini öpmek için
eğilir başım.”Sunay Akın – Çocuk ve Hüzün
Ne zaman bir çocuk ölse
gözü evlerinde
annesinin kavurduğu
helvada
kalırYoksul bir çocuk görsem
yağmur altında üşüyen
köprü olmak geçer
hiç değilse
içimden -
@Antimülakat
Babalar gününüz kutlu olsun:)
Babalık sifatini HAKEDEN, suan hayatta olan veya olmayan her babanin gunu kutlu olsun. -
@1903bjk teşekkür ederim, sağolun, isteyen, dileyen bütün dostlarımızın evlat sahibi olması dileğiyle
-
Birazdan hava aydınlanacak. Bu işe en çok yanmayan o patlak sokak lambası sevinecek.
Kendini gereksiz hissetmenin nasıl bir his olduğunu bilirsin.Burak AKSAK
"Ot dergisi" -
Duydum ki memur olmussun,
Ezan okunmadan orucu bozmussun,
Bide haciyim hocayim derdin,
Maasi cekip kafayi bulmussun. -
Sevgileri yarınlara bıraktınız
Çekingen, tutuk, saygılı.
Bütün yakınlarınız
Sizi yanlış tanıdı.Bitmeyen işler yüzünden
(siz böyle olsun istemezdiniz)
Bir bakış bile yeterken anlatmaya her şeyi
Kalbinizi dolduran duygular
Kalbinizde kaldı.Siz geniş zamanlar umuyordunuz
Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek.
Yılların telaşlarda bu kadar çabuk
Geçeceği aklınıza gelmezdi.Gizli bahçenizde
Açan çiçekler vardı;
Gecelerde ve yalnız.Vermeye az buldunuz
Yahut vaktiniz olmadı.-Behçet Necatigil
-
Bilmezden gelişim, aptala yatışım kaybetme korkumdan değil; karşımdakilerin yalan söyleme potansiyellerine olan merakımdandır.
Nazım Hikmet
-
Kimvurdu'ya gitmesin
Aşkıma ses ver -
...
Anlamlı bir turuncudur şehrin ışıkları. Nedendir peki bu arayış? Güneşe vuslat için midir bu seçim? Karanlığı karanlık kılan insan, kendi eserinden mi korkar? Güneşin kıymetini bilmek daha kolay değil midir? Ama zalim bir tınısı vardır Galata'nın, Üsküdar'a serenadının. Denizin dibine dokunan duyar ancak. Karanlıktır, canice bir zevki vardır günü karartmanın. İnsan eseridir. Seyir terasları yapar insan, sırf o tınıyı işitebilmek için. Nefes alıp geri vermek gibi bir paradoks. Yaşamanın özü belki de bu. Kışı özlüyoruz. Güneşi arıyoruz. İki ayrı yönden kendi sırtımıza dokunabilmek çabası bu büyük koşu. Sır orda saklıdır. Sana söyleyecek insana hacet var. Sırtını yaslayabileceğin birilerine belki. Ayakta kendin duracaksın ama sırrı sana başkası söyleyecek bu turuncu gecelerden birinde. Senfonik yalnızlığına tek bir ses tonu ile son verecek. Galata'nın Üsküdar'ın sırtında heybetlenişi gibi, nemli, turuncu, karanlık. İstanbul gibi.
...