Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Bi çay doldur,
Bi kitap seç,
Ve dünyayı sessize al. -
Bir gece, heybemizi alıp gideceğiz buralardan. Geride kalacak, içimizdeki yangınların ıslattığı yastıklar. Solacak, mis kokulu mum çiçekleri ama biz yine çiçekleneceğiz güneşin alnında. Çocukluğumuz gelecek ardımızdan; hani o yarım kalan, arkamızdan ağlayan, dizleri yara bere içinde olan...Teslim olacağız rüzgarın kanatlarına, savrulacağız bir çocuğun gülüşündeki masumluğa. İki bardak çay, biraz mavi, bir parça umut alacağız yanımıza; ötesi olmayacak...
/Şairin de dediği gibi; hayalin gerçeğe değdiği yeri seviyorum./
-
...
Onların göstermeye çalıştıkları ne varsa saklıyoruz. Yavuz olmadık ama hırsızız. Gönül hırsızı. Onlar neyi yakıyorsa biz umutluyuz. Yeniden doğacak küllerinden çünkü biliyoruz. Onlar ışıkları kapasınlar, biz perdeleri açıyoruz. Pencerelerimize güneş vuruyor. Fesleğenleri gök kuşağı ile suluyoruz. Su'dan renk devşirilmez, biz ışık yontuyoruz. Onların dilini anlamıyor, onlarla konuşamıyoruz. Neyi takı niyetine taktılarsa üstlerine, biz ziynet bilip saklıyoruz. Göz altlarımız karanlık, yüreklerimiz aydınlansın diye. Türküler söylüyor, dayatılanı reddediyoruz. Suçluyuz, yanlış çağda yaşıyoruz. Ne Asr-ı Saadet'teyiz, ne de Ortaçağ'da. Refahımız da yok savaşımız da. Ama biz daimi bir kavgayı sabırla veriyoruz.
-
Güneş gözkapaklarımı ısıtıyor,
Ah! Güvenilmez ilkbahar güneşi
Rüyada mıyım, gerçek mi bu
Hem var gibiyim, hem yok gibi.Ataol Behramoğlu
-
Kafedeyim
Sen yoksun
Olsun
İçimi soğutan bi soda limon var -
Hâlim daha güzel anlatılamazdı..
-
. . nazim hikmet vatan hainligine devam ediyor hala
nhr -
"Herkes evlenmek zorunda değil, zengin ya da ünlü veya memur, müdür olmak zorunda da değil.
Aslında hiçbir şey olmak zorunda değilsin.
Ancak etrafındakiler, toplum sürekli sana ne olman gerektiğini söylemek zorunda hissediyor ki hiç susmuyor, sana akıl vermekten hiç geri durmuyorlar.
Sen inandığını, içinden geleni yap. Biliyorum kolay değil, baskıya eleştirilere dedikoduya dik durabilmek ama unutma ki sen, sen gibi, olduğun gibi çok değerlisin.
Sana akıl verenler de belki kendi yapamadıklarını yapmandan, yaşayamadıklarını yaşamandan korkuyorlardır."
– Aret Vartanyan -
"Ya seni seviyorum da seni sevmeyi eskisi kadar sevemiyorum. Hani eskiden seni sevmenin birbirimizi sevmenin yeşil gevrek bir tadı vardı. Seni güldürmenin lezzeti damağıma yerleşir orada mutlu mesut yaşardı. Yani bir şey olduğu vakit ilk bunu koşayım gideyim Asuman’a söyleyeyim tarzında bir haberci telaşı olurdu. Bilmiyorum Asuman, bilmiyorum. Kalbim, bir kuyunun dibindeki suyun içinde nefes almaya çalışan bir gariban. Yukarı tırmanmaya çalışıyor ama ne yapsın? Kuyunun duvarları düz, kuyunun duvarları ıslak.” …
Bir Demet Tiyatro
-
/geceye notlar/
-
Giderken, kızdığımız her şey nasıl da anlamını yitiriyor.
Geriye sadece hüznü kalıyor mazinin.
Avuçlarımızda tuttuğumuz acının tozuyla el sallıyoruz birbirimize.
Havaya karışan seslerimiz, sevinçlerimiz, kederlerimizle yıkanıyor yolculuğumuz.
Sesi hiç dinmiyor kulaklarımızda,
büyüyüp kalbimizde çağlayan o anne dualarının.
Herkes bir hoşçakal kadar yalnız,
herkes bir veda kadar kimsesiz duruyor kapısında zamanın.Şilan Avcı
-
Her şeyi, tek tek kapatmaktır hayat.
İş biter emekli olur kepengi kapatırsın.
Sevdiklerin bir bir uçup giderken camı pencereyi kapatırsın.
Bazen uyumak ve uyanmamak üzere gözleri kapatırsın.
Bunları duymayayım diye kulağını kapatırsın.
Çoğu zaman konuşmak istemez ağzını kapatırsın.
Ne söyleyeceğini bilmediğin anlarda harfleri kapatırsın.
Okumaktan çalışmaktan bıkar defteri, kitabı kapatırsın.
Çok üzerlerse seni, telefonla arayanları kapatırsın.
Tepki vermek istemezsen eğer elleri kapatırsın.
Değer vermekten bıktığında sevmeyi kapatırsın.
Ve o her şeyin senin adına kapandığı bir anda bir kefene sarılıp kimsenin ve hiçbir şeyin olmadığı bir avuç toprak içerisine kendini kapatırsın.Bugünde böyle olsun dostlar, kusura bakmayın biraz dramatik oldu
-
@Antimülakat Hayatımızın kaçınılmaz özeti...
-
Yumulu göz kapaklarımın içindesin sevdiceğim
Yumulu göz kapaklarımın içinde şarkılar
Şimdi orda herşey seninle başlıyor
Şimdi orda hiçbir şey yok senden önceme ait
Ve sana ait olmayan -
/sevgiye dair/
-
Aradan çok uzun seneler geçti
Bilmediğim bi numaradan mesaj gelse
Gel armadadayım yazsa
Sayıştayın ordan u çeksem...
Eylülde evlensek -
@sınavuzmanyrd hocam o kadar sade ve içten yazıyosunuz ki:))kaleminize sağlık
-
@bombiksmori İpek böceği kadar masum ve içten duygularınız için teşekkür ederim
-
@sınavuzmanyrd Ankara da yaklaşık üç sene yaşama imkanım oldu. Yazdıklarınızı severek okuma sebeplerimden biri de bu olsa gerek:)
-
@bombiksmori ankara başkadır:)